Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona114411

Brak śluzu płodnego

Polecane posty

Gość Zmartwiona114411

Witam. Od dwóch cykli staramy się z mężem i dzidziusia i mam pewien problem. Polega on ma tym ze przez cały cykl mam śluz kleisty, biały taki jaki powinien być w dni niepłodne, nawet w czasie owulacji był taki śluz. Jestem bardzo tym zmartwiona ponieważ bardzo chcielibyśmy mieć dziecko. Może ktoś by mi poradził dlaczego tak się dzieje. Dodam jeszcze że od jakiegoś czasu piersi bolą mnie od razu po owulacji. Słyszałam ze to może znaczyć ze mam podwyższona prolaktynę i mogą być problemy w zapłodnieniu. Bardzo proszę o pomoc :(( Strasznie się martwię :(

Gość Zmartwiona114411
Czy nikt mi nie potrafi pomóc ??

Jak badasz? Niektóre kobiety mają cechy płodne tylko przy szyjce, czyli może coś wnieść badanie wewnątrz, głęboko (poprzez włożenie dwóch palców, wtedy odpowiedni śluz zostaje między opuszkami) a na zewnątrz ma prawo nie spłynąć.Olej z nasion wiesiołka, siemię lniane - mają właściwości sprzyjające zwiększonemu wydzielaniu śluzu. Bierzemy od 1 dc w maksymalnej dziennej dawce aż do wystąpienia owulacji (tutaj pomocna będzie samoobserwacja). Efekty mogą być widoczne z opóźnieniem, czyli np dopiero w 2, czasem 3 cyklu brania.

Gość Zmartwiona114411
Nie, tak nie badałam. Obserwowałam tylko na zewnątrz. Od następnego cyklu zacznę brać wiesiołek lub siemię lniane i badać w ten sposób co mi poradziłaś. Bardzo dziękuje za pomoc !! A jeszcze mam pytanie co do tych piersi. Możliwe ze prolaktyna jest powiększona i utrudnia to zajście ?

O problemach z płodnością można mówić dopiero po roku nieudanych starań odbywających się co cykl. W jednym cyklu masz statystycznie 20% szans na ciążę (a maks 40%). Tylko 1/3 starających udaje się w pierwszych trzech cyklach. Ok 50% zachodzi w sumie w pierwszych 6 miesiącach a do roku uda się to aż ok 80%.90% w ciągu 2 lat. Więc u Ciebie po dwóch cyklach nie ma w ogóle mowy o jakichkolwiek problemach ;)A skąd od razu prolaktyna? Jest o wiele więcej możliwości a tym bardziej: częstszych. Masz nieregularne cykle? Różnica w ich długości jest większa niż 14 dni? Jeśli nie, to nie ma podstaw do sądzenia o hiperprolaktynemii.

Gość Zmartwiona114411
Dopiero zaczynam starania i nie wiem jeszcze wszystkiego. BARDZO DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI:)