Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maggie2511

Problem z kupką synka

Polecane posty

Gość maggie2511

Mój synek ma 1,5 roku, do dziewiątego miesiąca karmiłam go piersią wiec inne pokarmy zaczełam wprowadzać ok. siódmego miesiąca. Do tego czasu kupka synka była luźna więc nie było problemu ale potem gdy kupka miała nieco gęstszą konsystencje był przy tym straszliwy płacz. Trwa to do dzisiaj. Zrobi się cały sztywny, brzuszek wypnie i strasznie płacze. Kupka nie jest zapalona ani twarda, według mnie jest to prawidłowa konsystencja. Na koniec takiej kupki idzie już bardzo rzadka a nawet piana. Do tego niepokoji mnie to, że nadal czasami zwraca ranne mleko. Wygląda to tak, na leżąco wypije swoją porcje a gdy usiądzie wszystko zwraca. Mleko nie zdąży sie przyjąć więc jest niezwarzone. A w ciągu ostatniego miesiąca cztery razy przechodził jednodniową grype żołądkową. Teraz się tak zastanawiam czy to rzeczywiście była ta grypa bo może to ma związek z tą kupką. No i jak już pisałam synek ma 1,5 roku a całą noc przespał 7 razy. Budzi się kilkakrotnie a czasami z takim płaczem jak by go ze skóry obdzierali i jest go bardzo ciężko uspokojić. Taki płacz w nocy zdrzał sie już wtedy gdy był karmiony piersią. Pediatra stwierdził że to są zaparcia a wymioty i budzenie się w nocy minie. Błągam pomóżcie, bardzo się o niego martwię.

Gość maggie2511
on niema zaparcia !!!

Gość idz do weterynarza

Gość słuchajjj
mnie sie wydaje ze moze miec kamienie kalowe, skoro robi sie caly sztywny a wychodzi tylko rzadkie lub piana,idz do lekarza lepiej. Ja tak mialam jak bylam mala i chyba lewatywe mi mama robila, a drugi raz jak bylam w ciazy - wlasnie to samo mialam, niby sie chce, brzuch boli, gazy odchodza a leci tylko rzadkie albo piana. Jezeli to ma to nie dziwie sie ze placze i marudzi

Gość moze najadl sie kamieni

Gość słuchajjj
kamienie kalowe, to taka bardzo twarda kupa, ktora gdzies w jelitach sie zaklinowala i nie moze przejsc, dlateko kał ktory sie oddaje jest rzadki (bo gestszy nie przejdzie) to jest bardzo bolesne no i niebezpieczne, bo moze prowadzic do zatrucia organizmu

Gość słuchajjj
dlatego*

Gość dziala
www.santa007.webpark.pl/wrozba.htm