Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuma

Brak okresu...?

Polecane posty

Gość Kuma

Witam! Dzisiaj sobie aż zrobiłam test ciążowy [ostatni seks był.. jakieś 12 dni temu?] ale nie jestem w ciąży. Biorę też tabletki anty ale że mam nadwagę 15 kilo to boję się czasem :( Nie mialam okresu w tym miesiącu, pojawiło się brązowawe plamienie na jeden dzień, po czym przeszlo - okres zwykle u mnie trwa 3 dni. Podobno plamienie jest w porządku, tak mi pani ginekolog powiedziała, ale zwykle po nim był okres. Na badaniu byłam miesiąc temu, nie mam żadnych zapaleń ani nic. Ostatniego okresu nie miałam bo brałam tabletki bez przerwy (wyjazd służbowy), przez ostatnie 2 tygodnie brałam ketonal na ból zęba - czy możliwe jest, że któryś z tych czynników sprawił, że nie miałam okresu teraz? Teoretycznie powinien mi się zacząć w piątek i skończyć w niedzielę - dziś jest poniedziałek, okresu nie było, plamienie pojawiło się w piątek rano...

Jezeli bierzesz tabl. to bardzo mozliwe ze przyczyna jest ze bralas 2 op. po kolei bez 7 dniowej przerwy:) Jezeli nie pominelas zadnej itp. to nie musisz sie obawiac ciazy. Jeden miesiac bez krwawienia z odstawienia moze sie zdazyc:) Ketonal nie zaburza dzialania tabl anty jak równiez "miesiaczki" w trakcie ich brania:)

Gość Kuma
No właśnie na ulotce ketonalu jest napisane (1 na 100 albo 1000 przypadków) że może wystąpić miesiączka neiregularnie, nie wystąpić albo wystapić kiedy nie powinna. Tabletki biorę regularnie zawsze. Jeszcze mi się to nie zdarzyło aby nie było okresu, ale dobrze wiedzieć że jest to możliwe. Dzięki!