Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfghijkl###

Starania o dzidziusia

Polecane posty

Gość asdfghijkl###

Witajcie Staramy sie z mezem o dziecko. Moje cykle sa ok. 31-dniowe. Wspolzylismy w 10, 13, 14, 15, 17 i 19 dniu cyklu. Myslicie ze jest szansa?

Gość juz mama
mysle ze tak

Gość My też się staramy o dzidzię
już 7 lat i nic nie wychodzi. Jesteśmy po badaniach (oboje zdrowi), ale natura nie chce abyśmy mieli dziecko. Tak więc zaczynamy przygotowania do IVF.

Gość asdfghijkl###
My juz mamy dwojke - dwoch chlopcow. Teraz staramy sie o 3 dzieciatko, marzy nam sie coreczka :)

Gość asdfghijkl###
My juz mamy dwojke - dwoch chlopcow. Teraz staramy sie o 3 dzieciatko, marzy nam sie coreczka :)

Gość juz mama
Mi sie udalo zajsc w ciaze po 5 latach staran. juz wlasciwie sobie odpuscilismy tu bach-ciaza:))

Gość asdfghijkl###
Bo tak zazwyczaj jest. Jak juz sie odpuszcza to wtedy niespodzianka :) Ja bardzo chcialabym miec 3 dziecko. Staram sie o tym az tak nie myslec. Ale nie da sie tak calkowicie. Ja generalnie nie mam problemow z zachodzeniem. W 2 ciaze zaszlam bez problemu. Mam nadzieje ze udalo nam sie teraz. Dodam ze ostatnia miesiaczke mialam 4 maja. Dzis jest moj 21 dzien cyklu. Mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie... :)

Gość asdfghijkl###
Jak myslicie dziewczyny?

Gość dorka*
ha....to dokładnie tak jak ja:) też 21 dzień cyklu i mam ogromą nadzieję że tym razem się udało:)

Gość asdfghijkl###
dorka ha czyli tak samo mamy :D a cykle ile dniowe masz?

Gość dorka*
baaaaardzo różnie...przeważnie jest to w przedziale 29-34 dni Ale cykle nieregularne mam od zawsze kiedy pamiętam.....myślałam że po pierwszej ciąży sie wszystko "nastawi" (mam już córeczkę) ale nic z tego....w zeszłym miesiącu to w ogóle cuda były bo mój cykl trwał 45 dni już właściwie spodziewałam się dwóch kreseczek ale zrobiłam chyba 3 testy i niestety wszystkie negatywne :( Poszłam do mojej lekarki i badania wyszły ok...kazała obserwować cykl i następna wizyta 17 czerwca....dla pewności robiłam testy owulacyjne i wyszło pozytywnie w 15dc więc zobaczymy.......może uda nam się razem zaskoczyć w tym samym czasie:) pozdrawiam

Gość dorka*
asdfghijkl### a w jakim wieku masz chłopaczków?

Gość Opinia...
Do 'My też się staramy o dzidzię' Myślę, że skoro jesteście zdrowi - Ty i Twój mąż, to powinnaś przede wszystkim zmienić sposób myślenia, bo może ta potrzeba posiadania dziecka tak Cię blokuje, że organizm żyje w ciągłym stresie, a to powoduje problem z zajściem w ciążę. Może zamiast na inseminację wydawać kilka tyś lepiej pójść do terapeuty, który pomoże Ci uporządkować sprawy wewnętrznie? Albo - nawet bez terapeuty - po prostu zaakceptować fakt, że nie możesz zajść w ciążę i .. pozostawić sprawę w rękach .. 'losu'. Szczególnie skoro nic innego nie działa? Życzę powodzenia:)

Ja tylko tak pytam - dziekuje :) dorka starszy synus ma 2 latka i miesiac a mlodszy 15 miesiecy. A Twoja coreczka? Kurcze no moze udalo nam sie razem teraz :D Fajnie byloby :)

Gość dorka*
Cześć dziewczyny:) asdfghijkl### gratuluję odwagi, że przy tak małych dzieciaczkach i to dwójce decydujecie się świadomie na następnego brzdąca:) Moja córeczka za miesiąc skończy 4 latka i naprawdę bardzo bym chciała żeby miała już rodzeństwo (z reszta sama się już dopomina hehe:) ) Mi tez się zawsze marzyła mała różnica wieku między dziećmi ale wcześniej niestety nie było możliwości więc teraz ruszyliśmy ze staraniami....jak narazie trzeci cykl....mam nadzieję ze ostatni :D Tylko jak czasami za dużo się naczytam w necie o parach które starają się o dziecko naprwdę długo i to niekoniecznie o pierwsze dziecko to normalnie płakać się chce.......pozostaje nam teraz czekać i czekać........fajnie że jest z kim:) Miłego dnia:)

Gość dorka*
My też się staramy o dzidzię - trzymam mocno za was kciuki żeby i wam się w końcu udało i żebyście się doczekali upragnionego maleństwa....wierzę w to że za jakiś czas będziecie nosić swoją kruszynkę na rękach....musi być dobrze

Gość dorka*
nie ma dzisiaj nikogo? ja co prawda w pracy ale zaglądam:)

Gość chyba 2 dzien kolejnego cyklu
ja sie tez staram o dzidzie :) wlasciwie to u mnie nie wiem co myslec. w niedziele 29 dnia cyklu test mi wyszedl negatywnie ale moje cykle trwala srednio dni 31... wiec pomyslalam ze za czesnie woczoraj rano jak sprawdzalam sluz wewnatrz wacikiem to zauwazylam minimalne brazowe mazy.. dzisiaj znowu to samo, ale nie jest to konkretne krew menstruacyjna... no i nie wiem... czy dzis mam juz 31 dzien cyklu pierwszego czy 2 dzien cyklu drugiego... dodam ze mam temperature od tygodnia srednio 37.2, dokuczaly mi mole podbrzusza caly poprzedni tydzien, a gazy jeszcze do teraz.... gazy nasilaja sie wieczorem... mam tez piersi jak balony, ale nie sa bolace...

Gość dorka*
chyba 2 dzien kolejnego cyklu ---> no wiec chyba nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać czy @ się rozkręci czy nie. Jeżeli w niedzielę miałaś 29 dzień to dzisiaj wg terminu powinnaś dostać @ Jak nie to możesz zrobić rano jeszcze jeden test będzie juz bardziej wiarygodny....daj znać :) To czekanie jest najgorsze.......przyjdzie..nie przyjdzie.....masakra jakaś

Gość dorka*
a normalnie przed miesiączką miałaś jakieś objawy? typu ból brzucha...piersi?

Moj to pierwszy cykl. Zobaczymy :) A podwyzszona temperatura ciala utrzymuje sie od owulacji do miesiaczki. w okolicach @ spada. Ale to trzeba mierzyc codziennie rano w pochwie lub pod jezykiem zeby wiedziec jaka ma sie "normalna" temperature wtedy wiadomo kiedy skacze. Gdy podwyzszona temp utrzymuje sie powyzej 18 dni mozna podejrzewac ciaze. Pozdrawiam Was i zycze powodzenia starajacym :) Dorka to trzymamy sie razem ;)

Gość dorka*
Hej dziewczyny co tu taka cisza? Wszystkie takie zajęte? Czyba 2 dzień kolejnego cyklu---> i jak sytuacja? wyjaśniło się coś? Pozdrawiam :) ........... i czekam dalej