Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanary5555

co zabrac na tygodniowe wczasy w cieple kraje?

Polecane posty

Gość kanary5555

mam mały problem bo zawsze jak gdzies wyjezdzamy zabieram mnóstwo niepotrzebnych rzeczy chodzi mi tutaj o ubranie :) dla dziecka podstawa : kremy z filtrami, nakrycia głowy, podstawowe leki... zastanawiam sie czy brac np.cos z długim rekawem, albo oprócz klapek i sandałków jakies pełne buty?czy bedzie to w ogole potrzebne?nigdy nie byłam na wczasach w ciepłym kraju, prosze o pomoc

Gość kanary5555
halo napisze ktos cos normalnego ?

Gość chce miec iq jak ladaco
a wiesz że tam się papieru toaletowego nie spuszcza w sedesie?

Gość buhehehehehe
spuszcza sie, spuszcza :O Wez sobie jeszcze np. adidasy. Jezeli chcesz gdzies polazic, pozwiedzac beda niezbedne. 1 pare dlugisz spodni najlepiej dzinsy, a reszta to juz same letnie ciuchy. Nie ma sensu brac kurtek, swetrow itd. Ludzie i tak caly dzien laza w stroju kapielowym, a wieczorem w rzucisz letnia kiecke, albo koszulke i git.

Gość bywaaa
a gdzie dokładnie jedziesz?

Gość buhehehehehe
Ale po co? Jak w dzien jest 38 stopni, a w nocy 25??? :D

Gość bywaaa
Czasem trzeba się ochronić np. od komarów, czasem wypada założyć długie spodnie wieczorem...

Gość buhehehehehe
chyba ze tak :D Tylko niech nie przesadza :P

Gość bywaaa
Tzn. jak na tydzień to spokojnie wystarczą jedne spodnie na wszelki wypadek, no chyba że to jakiś elegancki wyjazd...

Gość cytat ze stronu biura podróży
"W łazienkach, zarówno w apartamentach jak i w hotelach, papieru toaletowego nie wrzuca się do muszli klozetowej tylko do kosza stojącego obok muszli"

Gość buhehehehehe
co do papieru. Ja sie nie spotkalam z tym. No chyba ze ktos robi kupe jak krowa i pol rolki papieru wrzuci do kibla :D Wiadomo, ze np w Grecji maja wezsze te wszystkie rury, ale bez przesady :D

Gość bywaaa
Tak jest chyba w Indiach...

Gość buhehehehehe
W Indiach to dupsko reka wycieraja. Powaznie! I maja takie male kraniki przy kiblach, zeby pozniej ta reke umyc :O

Gość bywaaa
No ale mówię o hotelach...

Gość kanary5555
dzieki za podpowiedzi :) wybieramy sie na Lanzarote , wiec tam na pewno bedzie cieplo.wezme ewentualnie jakies jedne długie spodnie lniane , dzieki;)

Gość bywaaa
Weź weź, coś długiego koniecznie...

Gość open office
ja bym wziela: jasne przewiewne dlugie spodnie adidasy i ze 2 pary skarpetek biala koszule z dlugim rekawem cieply polar: np na Teneryfie mozna zwiedzac wulkan, na szczycie jest 12 stopni w dzien. nie wiem czy na Lanzarote sa takie atrakcje ale moga tez byc wieczory kiedy nie bedzie zbyt cieplo.

Gość na lanzarote wieje silny wiatr
i wez cos na dlugi rekaw, nie to ze cos grubego, ale wieczorami jak czlowiek sie nasloneczni w dzien moze byc chlodno. Bylam tam w tamtym roku w lipcu !

W jaki miejsce na Lanzarote jedziesz dokladnie :) ?

Gość kanary5555
playa Blanca - Lanzarote :)

Oo to wiem, bylam tam podczas zwiedzania wyspy :) Dobrze jest wypozyczyc tam auto i na wlasna reke objechac wyspe :)

Gość kanary5555
auto koniecznie musimy wypożyczyć i wszystko dookoła objechac zwiedzic :) mysle ze zabiore 2 letnie krótkie sukienki, jakas spodniczkę, spodenki,kilka bluzeczek na ramiączkach,te długie lniane spodnie ;)wezme tez cos cienkiego z długim rekawem, 2 stroje kapielowe, jakas tunike na plaze- wystarczy?

Gość jesli wybierasz sie na Lanzaro
te to na 100% wez ze soba cos z dlugim rekawem. niekoniecznie kurtki czy grube swetry, ale jakas koszule, bluze, dluzsze spodnie. Niestety ale ta z wysp jest wieczorami i noca bardzo chlodna (wiatry). W dzien ok, ale pozniej juz nie bylo tak przyjemnie. Bylam tez na teneryfie i gran canarii i tam nie bylo mi potrzebne nic z rzeczy z dlugimi rekawami, ale niestety na Lanzarote tak. I woda w basenach czy w oceanie nie jest tez rewelacyjnie ciepla. Co do papieru toaletowego, to normalnie spuszcza sie go w muszli toaletowej :P

NIe zapomnij o dokumentach:D Wbrew pozorom często się o tym zapomina przed podróżą. I mimo wszystko jakiś polar się przyda (klimatyzacja czy to w samolocie czy autokarze)