Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaona

widoczne zyly

Polecane posty

Gość zmartwionaona

Mam problem z widocznymi pod skora zylami. Przewaznie wszystkie sa lekko widpczne jako siatka pod skora. Ale w niektorych miejscach mam bardziej widoczne odcinki zyl. Na jednej lydce mam z boku widoczny odcinek zyly, na drugiej zyla biegnie na linii kosci piszczelowej i troszke na niej odstaje. Podobnie widoczne mam jeszcze odcinki w okolicy pachwiny, i kolo ramienia lewej reki. Mam tez widoczna od lat zylke pod kolanem, ta jest ciemno-sina, ale nigdy z jej powodu nigdy nic mnie nie bolalo etc. Ostatnio denerwije mnie ten fakt, nie bije to po oczach ale jednak wstydze sie pokazywac nogi latem. Czy ktos sie orientuje co mozna zrobic, bez faszerowania sie chemia i pomijajac operacje zeby pozbyc sie tych widocznych pod skora zyl? W mojej rodzinie nie ma tendencji do zylakow, ale mam siedzaca prace, przez lata palilam papierosy, z alkoholem tez sie nie oszczedzalam i do tego bralam tabletki hormonalne. Obecnie staram sie dbac o zdrowie, cwicze, zdrowo odzywiam, pije wywary ze skrzypu w nadzieji ze mi pomoze.

Gość sa masci i kremy które
wspomagają zyły , ale nie wiem na ile one pomogą. Idz do lekarza, aby dowiedzic się , czy to tylko tak wygląda , czy to może początek żylaków. jJedz duzo owocow i warzyw z witaminą C , unikaj sauny i gorących kąpieli , bo one poszerzają zyły.