Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owczarka

pozytywny test ciążowy a okres

Polecane posty

Gość owczarka

cześć dziewczyny, po prostu muszę się wygadać. Na początku tego roku miałam puste jajo i miałam zabieg. Jakoś się pozbierałam. Miesiąc temu miałam ciąże biochemiczną (poroniłam 4 dni po terminie @, w 32dc) test ciążowy wyszedł pozytywnie. Dzisiaj pierwszy dzień spóźniającej się miesiączki (29dc), kupuję test ciążowy, rozbieram się i... brązowe plamy, jak na początku miesiączki (zresztą tak właśnie się czuję). Jednak zrobiłam test. Druga gruba krecha jak wół... I to po niecałych 30 sek. Czy to oznacza, że właśnie po raz kolejny ronię??? Ile może wytrzymać kobieta??? Bo ja osobiście zaczynam wpadać w znieczulicę już. Jestem otępiała i obojętna na wszystko... Chyba potrzebuję pocieszenia, bo nadziei już nie mam... :(

Gość rudzik90
a byłas z tym problem u gin??

Gość niwierzeeeeee15155
okres w ciazy sie zdarza przeciez

Gość owczarka
jeszcze nie byłam... tzn byłam po zabiegu. w zeszłym miesiącu założyłam, że ciąża biochemiczna często się zdarza, a w tym się już zdążyłam ucieszyć, że jestem w ciąży... znowu.

W ciąży się zdarza nie okres a krwawienie i każde stanowi potencjalne zagrożenie dla ciąży.A brązowe plamienia to nie to samo co krwawienie. plamienie ma prawo wystąpić w okolicy spodziewanej miesiączki, wielu kobietom się zdarza. Jeśli plamienie zmieni się na jasne lub się nasili - od razu leć do gin.

Gość rudzik90
tak ale coś jest nie tak skoro wyszły ci 2 kreski i krwawisz... tak wiem że można mieć okres w ciąży bo sama miałam, ale nie można tego lekceważyć bo może to być oznaka rozpoczynającego się poronienia... a tak możesz jechać do szpitala i mogą ci dać coś na podtrzymanie... a tak na marginesie jedne mają taką naturę że mają okres w ciąży a u drugich to znak poronienia więc nie możesz stwierdzić czy taka twoja uroda...

Gość tu i tam.....
Brązowe plamienia często zdarzają się w ciąży i wcale nie muszą oznaczać tego iż poronisz, zdarzają się w terminie spodziewanej miesiączki, ba niektórym kobietom zdarzają się krwawienia trochę bardziej skąpe od miesiączki a wszystko jest ok. Po prostu organizm rządzi się swoimi prawami. Ale na Twoim miejscu, po takiej przeszłości, leciałabym do ginekologa co sił!! Sprawdzi co się dzieję, jeśli jest coś nie tak może dać tabletki na podtrzymanie ciąży, może wysłać do szpitala ale na Boga dziewczyno nie siedz w domu i nie czekaj na to co się stanie! Jeśli nie masz możliwości udania się dzisiaj do ginekologa to pędem prosto do szpitala!

Zgadzam się z poprzedniczką. Powinnaś niezwłocznie i jak najprędzej lecieć do szpitala, lepiej chuchać na zimne, niż potem mieć do siebie pretensję, że się mogło, a nic nie zrobiło. Powodzenia kochana i trzymam kciuki aby wszystko się udało! :)

Gość owczarka
jak miałam biochemiczną miesiąc temu to od razu zadzwoniłam do gin... A ona na mnie wyskoczyła, że w ogóle o co mi chodzi, jak to jest dopiero 32 dc to to jest biochemiczna, nic się z tym nie da zrobić i tego się nie ratuje... Jeszcze nie krwawię. To było na razie brązowe plamienie. Ale u mnie to zawsze oznaka @ jest... ;/ dzisiaj byłby 4 tydz 1 dzień.

Gość rudzik90
proponuję zmienić gin :)

Gość tu i tam.....
Dokładnie, zmienić lekarkę ale najpierw do szpitala! I nie czekaj, aż zaczniesz naprawdę krwawić, bo wtedy może być już za późno!

Gość rudzik90
zgadzam się z tu i tam :)

Gość owczarka
pojechałam na biegu do innego ginekologa. Dostałam duphaston i zwolnienie. Nie wiem, czy to coś da, ale przynajmniej zrobiłam wszystko, co mogłam... Plamiłam ook. 16:30-17. Od tego czasu tylko jakieś resztki. Ale cały czas czuję się jak na @... Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Odezwę się jutro co i jak.

owczarka--->nie ma za co. Dobrze, że od razu się udałaś na kontrolę. Przynajmniej jesteś spokojna. Będzie dobrze. Dbaj o siebie i odpoczywaj.

Gość rudzik90
owczarka taki gin do jakiego wcześniej chodziłaś to KONOWAŁ a nie lekarz.... dobrze zrobiłaś ;) nie denerwuj się, najlepiej leż i odpoczywaj :) trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło ;)

Gość owczarka
dziewczyny, plamienie jakby ustało, teraz to tylko takie brudzenie jest, przynajmniej na razie... Jeśli miałabym dostać normalny okres, to już bym go dostała... tak myślę... Boję się cieszyć:) To jest dopiero 4 t 2 d i już takie akcje, to co będzie dalej? :(

Gość ciezarowkaa25
to idź prędko po luteine i duphaston na podtrzymanie!!! i powodzenia

Gość koniecznie zbadaj TARCZYCĘ
i nie bagatelizuj tego badania, proszę! ja przeszłam 3 ciąże biochemiczne...

Gość owczarka
ciężarówka, nie doczytałaś, mam już duphaston od lekarza :) z tarczycą mam na razie wszystko ok.

Gość koniecznie zbadaj TARCZYCĘ
ok:) to mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze:)