Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ksieżniczka1988

Skaza białkowa a Zagęszczacz Nutriton instant?

Polecane posty

Moje 7-mio tygodniowe dziecko ma skazę białkową dostaje bebilon pepti 1 czy do niego można dodawać zagęszczacz Nutriton?

Można. Ja tak robiłam od 6 tygodnia życia mojej córeczki. Jest na nim do dzisiaj. Możesz podać bez obaw.

moj ma azs (niby po mleku, choc ja podejrzewam alergie kontaktowa gdyz pepti nic nie pomogl, nutramigen tez nie...) mozna dawac nutriton bez obaw!! ja zageszczam malemu kaszka nestle sinlac (najtaniej w rossmanie) jest duza 600gr i to produkt bezglutenowy na bazie maki chleba swietojanskiego super sprawa ale to po 4 miesiacy bo moj nie bardzo kukurydzianke toleruje i ryz tez tylko to mu podchodzi. ja walcze juz pol roku z jego alergia mialm cale cialko biedne w plamki suche i glowe i buzke cialo sie zagoilo buzia nie chce mimo czy podaje mu inne produkty czy nie i tak nic nie pomaga nawet 2 tyg. na samym nutramigenie ktory jest tak niedobry ze dziecko mi wogole mleka jesc nie chce a jak widzi zupke czy owoce to placze o jeszcze:(

a topie pepti pomogl?? mi kompletnie pierwszy miesiac bylismy na bebiku zwyklym i chyba bylo lepiej niz na pepti nawet.. a teraz na tym nutramigenie tez nie widze szalu od kad dostal alergii to nie bylo dnia zeby mial buzke cala zdrowa a tak ciagle jakies czerwone placki sucha skora, smaruje go balsamami i kremami z a-dermy tyle daja co zwykle nivea a kosztuja 5 razy tyle, dostal masc ze sterydami pomoglo na 3 dni po odstawieniu znowy to samo i tak w kolo juz nie mam sily:(

mi lekarz przepisał maść cholesterolową z witaminą A i E ale tą maść trzeba zrobić na zamuwienie w aptece. Mój miał całą buzię w plamkach i suchą jak pieprz ale po tej maści plamki zeszły i skórka wróciła do normy.

niefaszeruj dziecka tymi sterydami! mi na początku też lekarz zalecił maść na sterydach i nawilżanie oliwą z oliwek ale to niepomagało tylko było jeszcze gorzej. Zmieniłam lekarza co polecił mi właśnie tą maść z witaminami i stosuje ja dokładnie 3 dzień i dziecko ma już normalną skórkę tylko gnieniegdzie ma jeszcze suchą skóre. a bebilon pepti mu pomaga. Nie używam żadnych innych specyfików do kąpania tylko mydełko dla alegików z firmy aa.