Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj synek tez mial tamtej zimy

leki we wczesnej ciąży?

Polecane posty

dziś test wykazał że jestem w ciąży. Biorę Bromergon (pół tabletki rano, pół wieczorem), do lekarza pójdę dopiero ok. połowy czerwca (niestety NFZ...) i zupełnie nie wiem czy go odstawić, czy zejść na pół tabletki dziennie, czy brać tak jak teraz... Oprócz tego dokładnie 12 dnia po "tym" stosunku zaczęłam brać Cipronex na problemy z nerkami, ale nie dokończyłam opakowania, bo przeczuwałam tę ciążę.Teraz boję się, że ten lek zaszkodził, szczególnie, że lekarka pytała się, czy jestem w ciąży. Czy ktoś może mi coś doradzić?

Gość nanananna
ja bym nie ryzykowała i bym prywatnie poszła do lekarza

Gość gratki gratki
ja na twoim miejscu poszla bym do przychodni i powiedziala ze chcesz tylko porozmawiac z lekarzem poniewaz bierzesz leki a jestes w ciazy, a nawet sprobuj tam zadzwonic i niech Ci lekarza da do telefonu jezeli moze.

mam zamiar dzwonić jutro, w godzinach jego przyjęć i robić co się da ;) Co do Bromergonu to wiem, że wiele dziewczyn w ciąży go bierze, więc nie zaszkodzi płodowi, ale ten Cipronex mnie martwi, a tego się już nie wróci, będę go przeżywać do końca ciąży chyba...

Gość ciezarowkaa25
idź do gina i jego zapytaj - małemu się teraz wszystko rozwija więc nieryzykuj i skontaktuj się z lekarzem jak najszybciej