Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milenka1

Glód

Polecane posty

Gość milenka1

Czesc dziewczyny, jestem w 5 tygodniu ciazy i caly czas jestem glodna, jem i burczy mi w brzuchu, jak bym nie jadla caly dzien. Niechce jesc ale zmuszam sie bo boli mnie caly czas brzuch ? pomocy :(

Gość milenka1
.

Gość koleska
próbuj przygryzać skórkę od chleba :) Ja tak robiłam wtedy to dręczące ssanie cichło :) Jesć musisz ale staraj sie utrzymywac wagę. W ciązy najlepiej przytyc nie wiecej niż 10-15 kilo. Powodzenia 🖐️

Gość pani doktorowa
może spróbuj czegoś do chrupania, lekkiego a takiego co mogłabyś co chwilkę zjadac, np. marchewki bo jak rozumiem chodzi o to że masz głód i jednocześnie odczucie przeciążenia i przejedzenia tak?:)

Gość pani doktorowa
migdały, orzeszki, suszone owoce..

mam to samo, co ty i też nie mogę sobie z tym poradzić. U mnie to 6 tydzień, a brzuch jak w 20stym...

Gość milenka1
Nie Jestem Wogule syta caly czas mnie boli brzuch :( nie moge spac, nie moge sie skupic na niczym, mam na 12 do pracy a nie spalam calej nocy przez ten glód :( czy lekarz mi mozesz cos poradzic moze jakies tabletki ?

Gość to ci szybko przejdzie
a z tym tyciem to gowno prawda zalezy jakie masz geny, ja jem tyle co przed ciaza, nie dojadama, zadnych slodyczy lodow itp a w 24tc mam juz 16kg wiecej :/ w poprzedniej ciazy bylo podobnie :(((

A może suchary i orzeszki? U mnie to skutkowało. Możesz jeść owoce i pić dużo wody.

Gość ciezarowkaa25
też tak miałam ale koło 8 - 9 tyg mi przeszło - ale potem dostałam niechęci do niektórych rzeczy jak np. warzywa czy chleb i na sam zapach mnie mdliło - nieprzejmujcie sie bo to wam minie - ja piłam dużo wody gazowanej - świetnie zapycha głodny żołądek :)

Gość pani doktorowa
a właśnie że nie można pic dużo wody i jesc dużo owoców, ja jestem tego przykładem.. w ciąży organizm ma zajebiste tendencje do zatrzymywania wody dlatego też powinno się kontrolowac jej spożywanie i starac się by spożywac ok 2 litry płynów dziennie (w tym jogurty owoce zupy). w pierwszej ciąży przytyłam 19 kilo! a piłam ciągle i dużo, do tego jadłam masę owoców, lekarz co wizyta przypominał o kontroli płynów(tłumaczyłam mu że się nie objadam, nie jem dużo słodyczy itp), teraz jestem w 40 tygodniu (jutro termin) i mam na plusie 13,5kg a w tej ciąży jem strasznie słodko, za to z piciem bardzo uważam trzeba pamiętac - nie pijemy mało, ale dużo też nie!