Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorrrrrra

ciąża a Kawa CAPPUCINO

Polecane posty

Gość dorrrrrra

hej mam takie pytanie lubie bardzo kawe CAPPUCINO czy ona jakos wplywa na ciąże.. Czekam na odpowiedz.. Pozdrawiam..

Gość gryczka
W rozsądnych ilościach na pewno nie.

Gość po co zakładasz na raz dwa
takie same tematy?

Gość gryczka
W ciąży należy ograniczyć napoje z kofeiną (prawdziwe, parzone w ekspresie cappucino ją zawiera w niewielkich ilościach), ale nie trzeba rezygnować z nich całkowicie.

ja normalnie nigdy kawy nie pilam ale zawsze smakowala mi Inka z mlekiem. To kawa zbożowa a ta jest w 100% bezpieczna dla ciąży, to zdrowy napój i właściwie mozna pic bez ograniczen :) Tez bardzo lubie Capuccino i jak mam wielka ochote to sobie jedno na jakis czas na mieście wypiję, ale w domu pijam Inke jako zamiennik i jest super, polecam :)

w ciąży od zwykłej kawy mnie odrzuciło, ale cappucino piłam, nie można tez popadać w paranoje...

Gość i znow sie rozpocznie
ja przez pierwsze miesiące nie piłam, bo miałam wstręt chociaż jestem kawoszem :) potem piłam filiżankę z mlekiem i nasłuchałam się od starszego pokolenia, że mogę urodzić chorego z niską wagą wcześniaka...dziecko przenosiłam 12dni, było zdrowe pod każdym względem, masa urodzeniowa 3230, więc trochę bujda z tymi chorobami...nie można przesadzać z kofeiną, ale nie popadajmy też w paranoję, najlepiej krzyżem leżeć 9miesięcy:o...teraz karmię 7,5 miesiąca, piję sobie prawie codziennie tą filiżankę sypanej z mlekiem i dziecko nie miało ani kolek ani nic złego się nie dzieje, rozwija się super. tyle:)a capuccino to już w ogóle ma znikome ilości kofeiny, więc pij sobie jak masz chęci:)

tez uwazam ze niektore kobiety przesadzaja, lekarza pozwolil mi pic jedna kawe dziennie. Mam niskie cisnienie, czasem nawet 90/50 bez kawy ledwo co chodze.

Gość akrylik
z uzywkami w ciazy jest tak: tak jak ty sie po nich czujesz (fizycznie) tak tez sie czuje dziecko. wiec jesli kawa dziala na ciebie jak amfa i masz palpitacje to lepiej nie pij!