Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba mi pisane taaaakk..

5 miesiecy po porodzie a tu znow 2 kreski

Polecane posty

Cieszę sie i boje bo jestem po cc a mialam wyczekac rok,,,jednak dobrze sie czuje mam nadzije ze moj organizm da rade boje sie tylko jak dam rade sobie z 2 dzieci...

Gość ej powiedz
O kurde, nie wiem czy mam ci wspolczuc czy gratulowac??? Ja chyba nie dalabym rady... W kazdym razie zycze wytrwalosci i powodzenia :)

Gratulacje. Dasz sobie radę a potem sama zobaczysz ze są plusy takiej sytuacji bo dzieci się będą bawić razem a nie siedzieć ci pół dnia na kolanach i jęczeć że nudno jest :) Jak dwie kreski zobaczyłam 8 miesiecy po 1 porodzie :)

Ponoć druda cc boli wiecej a ja chce miec cc niz porod naturalny..wlasnie mialam wrocic juz do pracy a tu taka niespodzianka i znow na zwolnienie:D...ALE CZY MACICA SIE DOBRZE ZROSŁA TO MNIE MARTWI..

Po cc powinno się dwa lata odczekać, tak zalecają lekarze...lekko nie będzie ale na pewno dasz radę, ja jestem 8 miesięcy po cc i nie wyobrażam sobie być znowu w ciązy. Powodzenia

Jedna z paźdzernikówek z 2008 roku też po cc zaszła w ciaze 3 miesiace po porodzie. Obaj chłopcy z października. Wiem tylko żep od koniec byla na obserwcaji ale wszystko było ok, miała 2 cc.

Gość a dlaczego chcesz miec cc?
czy ty nie wiesz ze to powazna operacj i mogą wystapić powazne komplikacje?

Gość moja Mama urodziła moją
siostrę przez cc a po 7 miesiącach zaszła w ciąże i urodziła mi braciszka, zdrowego, poród sn.

Gość ziele angielskie
Jan Kochanowski miał 7-ro dzieci przez 9 lat, może Tobie też to pisane ;)

CC dlatego że mam nadciśnienie a po za tym boje sie bólu krocza to już wole ten z nacinania brzucha chociaz pierwsze 3 tyg są straszne ...no i cc jest napewno gorsze bo zaburza laktacje ale coz...moj synek spi obok juz jest taki duzy a pamietam go taka kruszynke zaraz po urodzeniu

Gość vnm
nie wiesz co to antykoncepcja? :O....gdy twoje dziecko będzie cię najbardziej potrzebowało to ty z wielkim brzuchem będziesz chodzić a potem poród,drugie dziecko...:O

"kiedy twoje dziecko będzie cie najbardziej potrzebowało" tzn kiedy? Kiedy jest ten moment że potrzebuje najbardziej według ciebie? Bo dla mnie to są lata od urodzenia do chwili kiedy samo zaczyna swoje własne życie. Więc odpowiednia chwila na 2 dziecko przyszła by po 20 latach po 1 porodzie :P

wiem ale ja mam 33 lata wiec lepiej miec jedno po drugim,i tak bede najstarsza pewnie jak na wywiadówki bede chodzic

moga wystąpić zagoi ci sie duzo szybciej niz ciecie po cc, a poza tym przy cc mogą wystąpić grozne powikłania No ,ale skoro lekarz ci zaleci ci cc to pewnie powinnas mnieć

Gość vnm
co najmniej 3 lata kiedy dziecko staje się już w miarę ''samodzielne''...

a co do antykoncepcji to ja mam steptyczne nastawienie tabletki anty powodują raka szyjki macicy na co umarla moja Mamusia..wiec trudno jest mi w tym temacie co nie znaczy ze bedzie tak co rok to prorok 2 dziecko i na tym koniec

znów ta klawiatura :-0 Po naturalnym krocze zagoi ci sie duzo szybciej , po cc moga wystapić grozne powikłania , o których dziewczyny juz nie myślą Ale skoro lekarz zaleci ci cc to pewnie powinnaś mieć

Gość vnm
tabletki nie powodują raka...kto ci takich głupot naopowiadał?....tylko u kobiet kóre biorą tabsy wszelkie raki sa szybko wykrywane bo kobieta jest pod nadzorem ginekologicznym....inne kobiety chodzą rzadziej do ginekologa albo wcale to gdy im sie cos wykryje to juz za pózno jest...

mnie się wydaje,ze tabletki anty chronia przed rakiem macicy , ale mogą miec wpływ na piersi

Moje 3 letnie dziecko mimo ze jest samodzielne to jest bardzo zazdrosne i zaborcze i gdybym teraz urodziła drugie dziecko to córka by na pewno to w jakiś sposób odchorowała i nie pisze o fizycznej chorobie tylko byłby bunt i sceny zazdrości to raz a dwa to popatrz na to inaczej właśnie dzięki ciąży autorka nie wraca do pracy wiec zamiast zostawiać maleństwo na 8-10 godzin dziennie w żłobku, z opiekunką czy babcia to będzie z nim w domu i według twojej opinii "wtedy kiedy będzie mu najbardziej potrzebna" będzie właśnie z nim.

a co do tabletek to na pewno powodują powikłania związane z żołądkiem i wątrobą i nie każdy może je brać. Coraz więcej ludzi jednak odchodzi od antykoncepcji hormonalnej i zaczyna stosować naturalne metody plus gumka.

tabletki anty na 100% powodują w jakims tam stopniu raka szyjki macicy! Tak ciesze sie ze zostane z malym mialam juz miejsce w złobku..boje sie tylko ze nie bede juz mogla go tak podniosic on to uwielbia byc noszonym na rękach

Gość vnm
kornelkowa nie chce mi się z tobą juz rozmawiac bo zawsze jesli chodzi o dzieci to jestes najmądrzejsza :O....tylko widac z tą twoją ''mądrością'' coś nie tak bo nawet dziecka nie potrafisz porządnie wychowac skoro już 3-latka jest zaborcza :o...to co będzie później? :O:O...pewnie wyrośnie na wstrętną nastolatkę według której wzyscy będą musieli chodzic jak w zegarku ''bo ona tak chce'' :O

Gość kap kap płyną łzy
Angela24 Po cc powinno się dwa lata odczekać, tak zalecają lekarze...lekko nie będzie ale na pewno dasz radę, ja jestem 8 miesięcy po cc i nie wyobrażam sobie być znowu w ciązy. Powodzenia no to jej pomogłaś :D

Gość vnm
masz zielone pojęcie o tabletkach...to ze twoja mama zmarła nie znaczy ze teraz kazda kobieta biorąca tabsy umrze....bo by kobiety całkiem wyginęły....no ale najlepiej wrzucic wszystkich do jednego worka :o

no jak brakuje argumentów to zawsze jest "nie chce mi się gadać" tak się składa ze akurat 3 latki w większości są zaborcze jeśli chodzi o miłość matki i ojca bo w tym kontekście użyłam tego określenia. A na kogo wyrośnie moja córa to się okaże w przyszłości ale jak na razie to nie mam z nią większych problemów, a wręcz przeciwnie :P Jestem z niej dumna jak paw czego wszystkim matkom życzę. Pozdrawiam.

Gość ciezarowka30
Skoro wiedze o antykoncepcji czerpiesz z literatury koscielnej, to chyba wszystko w porzadku - co rok prorok ;-) co jest w tym dziwnego, ze bez zabezpieczenia zachodzi sie w ciaze?? Ja zaszlam po 6 tygodniach i jeszcze sie dziwilam, ze nie od razu

kap kap płyną łzy- na pomoc to już chyba za późno nie sądzisz????

Gość mahagaalaasti
no jak brakuje argumentów to zawsze jest "nie chce mi się gadać" tak się składa ze akurat 3 latki w większości są zaborcze jeśli chodzi o miłość matki i ojca bo w tym kontekście użyłam tego określenia. to teraz ja ci powiem kornelkowa,że pieprzysz jak potłuczona, ja też mam w domu 3 latka i nie jest ani zazdrosny ani zaborczy, ty to masz jakieś dziwne to dziecko, no ale w końcu mówią,że niedaleko pada jabłko od jabłoni ;)