Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba mi pisane taaaakk..

5 miesiecy po porodzie a tu znow 2 kreski

Polecane posty

Gość mahagaalaasti
Angela24 kap kap płyną łzy- na pomoc to już chyba za późno nie sądzisz???? chyba nie zrozumiałaś przesłania kap kap ;)

Gość ksero321
nie martw się , będzie dobrze - tez tak miałam. teraz mam dwie dorosłe córki 18 17 lat i najmilej wspominam okres jak były malutkie- zawsze razem , zawsze jedna za drugą w ogień - itak jest do dzisiaj.Będzie DOBRZE.pozdrawiam urszula

a wlasnie, ze 3 -latki SA zazdrosne i zaborcze, zwlaszcza o milosc mamy! Ogolnie dzieci w tym wieku sadza, ze sa w centrum i jest to normalny w tym okresie schemat rozumowania. Kornelkowej zapewne chodzilo o to, ze gdy dziecko zaczyna swiadomie odbierac swiat, a w domu jest juz noworodek, dla starszego jest zupelnie naturalne, ze mama zajmuje sie nie tylko nim, ale tez mlodszym, natomiast dziecko 3-letnie bedace jedynakiem odkad siega pamiecia, czuje sie zagubione pojawieniem sie "nowego" dziecka.

Gość uiuiuuu
no własnie kornelkowa mama jest najmądrzejsza, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, jakbyś nie zciażyła z 8 misiecznym niemowlakiem w 2-ga ciąże to byś twierdziła, ze najpierw trzeba jedno odchowac trochę, no ale ty uwazasz że twoja róznica wieku jest idealna dla twoich dzieci . Otóż tak jak jedna z dziewczyn napisala , dziecko zacznie stawiac pierwsze kroki a mama z wilkim brzuchem jedzie na porodówkę i zajmuje sie młodszym dzieckiem , bo tego wymaga opieka nad noworodkiem , a starszy siłą rzeczy schodzi na drugi plan . I nie ma sie co oszukiwać , że jest inaczej .

Hej!!!! Ja tez mialam 2 cc. Pierwsza ciaza skonczyla sie cesarka w druga ciaze zaszlam 9 miesiecy pozniej (synek zmarl) tez sie skonczyla cesarka i teraz jestem 20 miesiecy po i lekarz mowi ze juz moge byc w ciazy. Ale powiem szczeze wolałabym teraz urodzic silami nattury:) Gratuluje dzidziusia i ciazy:)

Gość kicikiciii
nieprawda mam dzieci rok po roku różnica 14 m-cy. Chłopcy dogadują sie super razem sie bawią itp. Moja siostra ma córkę 3 latka i teraz urodziła. w domu gehenna. Mała próbuje wejść do łóżeczka, wrzuca zabawki wyrywa małego z rąk. Jest strasznie zazdrosna. Jak przychodzę to tylko słyszę ciociuniu nie idź nie patrz zajmij sie mną. Tragedia. Potwierdzam to co napisała kornelkowa mama.

Gość alez wy zlosliwe jestescie
za granica jakos inaczej do tego podchodza. Moj synek ma 15 miesiecy a juz od kilku miesiecy znajomi pytaja kiedy nastepne :D Tutaj 20 miesiecy to normalna roznica miedzy kolejnymi dziecmi i nikt z tego nie robi takiej afery.

Gość sarlinka
Kobieto, ty jesteś nieodpowiedzialną matką - dlatego, że to dzieciątko które teraz wychowujesz, będzie miało trudny najważniejszy okres jego rozwoju, bo drugie dziecko będzie go wybudzać ze snu, ty będziesz mieć dla niego siłą rzeczy mniej czasu, a i spokój w ciągu dnia będzie zaburzony, bo przecież to nowe dziecko będzie potrzebować stałej uwagi. Już nie wspomnę o zagrożeniu jaki niesie dla ciebie i dziecka takie szybkie zapłodnienie po cc. Jak patrzę na kobiety, które prowadzą 1,5 roczne dziecko za rękę, a drugie pchają w wózku, to myślę sobie, że są głupsze niż ustawa przewiduje, ich partnerzy zresztą też. Rok odpoczynku po porodzie to minimum. Myśl trochę kobieto, bo chyba cieszysz się że jeszcze podniecasz męża i dlatego tak się pieprzysz bez rozumu. Może to przykre, ale wydaje mi się, że chcesz uchodzić w oczach męża za porządaną i dlatego tak się zachowujesz. Jakbyś była naprawdę atrakcyjna i świadoma swojej wartości, to byś trochę myślała przed seksem :)

Gość SUZANNNAS
sarlinka...Ty zawistna wybrakowana babo pewnie sama nie możesz zajść w ciąze to zazdrościsz dziecka,ona widocznie jest stworzona do rodzenia dzieci a ty nie mozesz miec wybrakowana babo...KAZDA KOBIETA CO NIE MOZE ZAJSC W CIAZE NIE JEST W PEŁNI WARTOSCIOWĄ KOBIETĄ

Gość sarlinka
SUZANNAS, ak się składa że jestem szczęśliwą mamą 2-letniej córeczki i mam w planie drugie dziecko, dlatego nie rozumiem, jak mogłabym tak nieodpowiedzialnie się "zainseminować" 5 miesięcy po porodzie :) Mój mąż też to rozumie, także obelgi typu "wybrakowana babo" chyba też świadczą o twojej frustracji, nie sądzisz? :)

Fakt że cc jest operacją ale jeżeli są wskazania lekarskie na cc to nie ma co dyskutować. Ja rodzilam 2 razy przez cc w odstępach 3 lata bo też nie mogłam sn i bardzo szybko doszłam do siebie. A dwójka dzieci w tak krótkim czasie ma też swoje zalety, będą się razem wychowywać i będą miały wspólny język. Moje dzieci maja teraz 1 i 4 lata i zaczynają mieć swój wlasny wspólny świat zabaw. Starszy jest bardzo opiekuńczy. Spełnia sie w roli starszego brata ;)I nie zgodze się tu że 3-latki są zaborcze i zazdrosne!!! Wszytko zależy od tego jak rodzice nastawią dziecko na przyjście tego drugiego oraz jak będą się zachowywali gdyto drugie dziecko przyjdzie juz na świat!!!! Autorko - co do antykoncepcji to nie musisz łykać tabsów - są zastrzyki antykoncepcyjne. Może tym się zainteresuj. Suzannnas - KAZDA KOBIETA CO NIE MOZE ZAJSC W CIAZE NIE JEST W PEŁNI WARTOSCIOWĄ KOBIETĄ - przegiełaś!!!!!!!! Nie możesz wszystkich kobiet miezryć jedną miarką1!!! Znam wiele kobietek które nie mogą zajść w ciążę i są bardzo wartościowymi kobietami!!!!

sarlinka - wiesz - twoje obelgi sa nie na miejscu moim zdaniem - nie masz prawa obrażać autorki za to że zaszła w ciążę po 5 m-cach od porodu. Ty zaczynasz staranka po 2 latach - ok. I nikt cię za to nie potępia - więc i ty przestań potępiać innych.

Mieszkam w Irandii i tu dzieci ma się późno ale zazwyczaj rok po roku. I to nie dwoje ale zazwyczaj 3 do 5. Kobiety zaczynają około 35 roku życia i do 40 maja 5 dzieci!!!!! Może nam się to wydawć trochę dziwne... no bo w sumie jest. Ale matki są szczęśliwe, dzieci w sumie też, ogólnie pełen relaks. W ogóle tu się ludzie mniej przejmują i zawsze ciesza się z dzieciaków - nie ważne czy między ciążami jest 5 miesięcy czy 5 lat róznicy. I nie mówię tu o cieszącej się matce - bo to oczywiste - ale o wszyskich znajomych, sąsiadach, rodzinie. Mniej zawiści i wymądrzania się. Dziecko to zawsze radość, cud.

Gość mama półroczniaka
dasz sobie radę, dzieci będą się chowały jak bliźnięta, będzie napewno silniejsza więź między nimi. nie słuchaj, że odbierasz coś swojemu pierwszemu dziecku, jest wręćz przeciwnie, dużo możesz mu dać, przede wszystkim towarzysza do zabawy. oczywiste jest, że będą musiały spać w różnych pokojach aby się wzajemnie nie wybudzać, bo sen dla takich maluchów jest ogromnie ważny, więc pomyśl jak to zorganizować. jeśli masz duże mieszkanie to nie powinno być problemu. a jeśli chodzi o poród to biorąc pod uwagę bliski odstęp pomiędzy ciążami na 90 % będziesz mieć cesarkę po raz drugi.

Gość szkoda szkoda gadac
jacy wy polacy jestescie zawistni wszystkich krytykujecie bo zyje inaczej niz wy a co was to obchodzi ludzie!!! tak samo jak z ta tragedia ludzie umarli to wszyscy sie laczyli plakali a gdy chcieli kaczynskich na waweliu chowac to juz jad z was wyplynol i prostesty . nie dziwie sie i nie wspolczuje ze was zalalo bo to kara za wasze hamstwo i falszywosc. nie pisze tego oczywsice do wszystkich ale przewaznie nawet na tym forum sa osoby tak hamskie ze glowa boli nigdy nic by nikomu nie daly lepiej do smieci wywalic noz drugiej matce dac.wtracacie sie do zycia innych a jak ma lepiej od was to juz jedziecie po nim po calej lini. wstydzcie sie bo tutaj wiekszosc jest mamami..

Gość szkoda szkoda gadac
a autorce zycze wszytskiego dobrego dasz sobie rade lepiej taka roznica niz wieksza bo dziecko im starsze tym bardziej zazdrosne

Gość Polki są śmieszne
Co za różnica ile jest przerwy między dziećmi????? Nie ma recepty na idealną rodzinę. Każde układ wiekowy jest dobry jeżeli dzieci wychowują sie w kochającej rodzinie, są szczęśliwe, rosną zdrowo. Jak możecie mówić że mając zbyt szybko drugie dziecko krzywdzi się pierwsze???????? Co za bzdura!!!!! Pierwsze zawsze jest troszkę skrzywdzone bo każde kolejne mniejsze dziecko wymaga większej uwagi. Od samych rodziców zależy czy pierwsze dziecko będzie się czuło kochane. Potworne z was wredniachy MAMY POLKI!!!!!!

Gość lolau
Dlaczego rzuacie takie ostre słowa krytyki wobec autorki forum? Głowa mała Skoro matka natura zezwala na to by zaraz po pierwszej ciazy zajść w druga to raczej nie oznacza to że druga ciąża robi sie krzywde pierwszemu dziecku prwada? Skoro tak miało być to tak jest i jeśli młoda mama ma być szczęsliwa to bedzie nawet trzymajac za ręke półtoraroczne dziecko i pchając wóżek z nowonarodzonym maleństwem!

Gość no właśnie krytyczne mamuśki

Gratulacje!!! Zazdroszcze Ci bo tez chcialabym byc juz w drugiej ciazy ale juz syn ma prawie rok a ja dalej "na pusto" chodze. :(

Gość szkoda szkoda gadac
zagranica nikt nikogo nie ocenia no moze w przypadku gdy dzieci sa zaniedbane ale nie gdy ktos ma ich duzo a ma warunki i dzieciaki sa kochane.a tutaj zawsze nie ma topiku na ktorym by sie nie wypowiedzialy zawistne i wredne mamuski zeby dodac swoje hamskie 5 groszy. czemu wy takie jestescie??? czy nie bylo by milo i sympatycznie jak by na cafe panowal przyjemny nastroj zadnego wyzywania obrazania itd.same rady i mile slowa jak zaszla w ciaze to juz nic na to nie poradzi zostaje tylko dbanie o siebie i dziecko i planowanie przyszlego zycia z 2 malenstw.glupie teksty ze mogla sie zabezpieczac sa nie wazne teraz bo czasu nie cofnie opieprzacie ja mimo ze chce to dziecko urodzic kocha je itd a jak by na innym forum napisala ze chce usznac tez byscie na nia nakrzyczaly wiec ja juz nie rozumiem co wy chcecie nic wam nie pasuje

Gość szkoda szkoda gadac
teraz sa super wozki podwojne ktore ulatwia ci zycie.ja tez jestem w ciazy z drugim a pierwszy ma 15 miesiecy :) .

Gość szkoda szkoda gadac
urodze na koniec roku wiec ok 2 lata roznicy bedzie

Gość byladobrauczennica
moja mama miala identycznie..Tez CC i tez 5 miesiecy po urodzeniu mnie. Niestety lekarze stwierdzili, że trzeba usunąć....Mama podczas znieczulenia wołała do nich 'nie zabijajcie mojego dziecka, prosze'.....ehh :(

byladobrauczennica, to Twoja mama miala CC czy usuneli jej ciaze. Bo nie rozumiem.

Gość jagoda ty to jednak jestes
tepa. :D:D:D Napisane jest jak wol, a ten tepak sie jak zwykle pyta. Pustak jeden :D

Ale za to ty jaka jestes madra... pizdo!!! Nawet na czarno nie piszesz debilu jeden. :D

Gość podobna sytuacja
witaj autorko, jestem wpodobnej sytuacji,mam 2 dzieci i nie planowaliśmy więcej, a tu pierwszy seks po porodzie i prezerwatywa nam pękła, 10 lat używałam gumek i nigdy mnie nie zawiodły,atu akurat teraz,gdy mam dwoje dzieci i więcej nie planowałam,widać tak miało być,termin porodu wypada mi na tydzień po pierwszych urodzinach młodszego dziecka,jestem przerażona jak dam sobie radę,ale przywykłam już pomału do tej myśli.

Gość szkoda szkoda gadac
dasz sobie rade ponoc z 3 jest latwiej niz z 2 bo dwa pierwsze zabawia malenstwo bedzie dla nich wzorem.3 wychowa sie przy pozostalych.masz racje widocznie tak mialo byc.....pomysl lepiej zebys ty miala to dzieciatko niz taka co je w lesie na smierc zostawi lub usunie ciaze

Gość uallaaaa
piszecie, że rodzeństwo z małą róznica wieku to towarzysze zabaw , a nie napiszecie że przynajmniej raz dziennie jak nie częściej jest kłótnia lub przepychanka ? I prosze ze nie ripostujcie ze akurat wasze dzieci sa inne, dziecko to dziecko . A widok matki z noworodkiem w głębokim wózku i maluchem u nogi zawsze wywołuje u mnie wspólczucie . Ten starszy chce sie wybiegać ,ale nie - nie moze , bo mamusia pcha wózek przecież i nie zostawi go żeby w piłke ze starszym pograc. I nie piszcie ze starszemu nic sie nie ujmuje ...