Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dmhbkjhjskhikik

STA Ż - PILNE HELP!!

Polecane posty

Gość dmhbkjhjskhikik

jak to jest ze stażami - czy muszei miec na pol roku czy moge odbyc staz 3 -miesieczny ? plus ze w UP maja mało ofert,czy mogłabym sobie sama cos zalatwic? przez rodzine czy u znajomych a potem isc z papierami do up?

Gość klapad6edstrd
moja siostra własnie odbywa 3 miesieczny staż i sama chodzila i pytala tam gdzie mogliby ja przyjac, np do wojta czy nie ma jakiegos stazu i potem do szkoly. I dyrektor ją przyjął na 3 miesiące bo niedługo koniec roku szkolnego.

jasne ze mozesz szukac sama, a potem zglosic do up ze znalazlas sobie staz i oni wtedy Ci powiedza co trzeba zrobic

Gość dmhbkjhjskhikik
czaje cie. ja chcialabym sie zatrudnic u meza siostry ktory ma mala firme,rzecz jasna nie potzrebuje juz pracownikow ale skoro nie placilby ani gorsza za moja prace a cos bym tam zrobila to nie byloby problemuy.. sęk w tym ze w up nie ma prawie wcale ofert,wszytski denne i spyatłam czy moge szukac czegos na wlasna reke a oni ze nie.. ze moge znalezc staz tylko za ich posrednictwem.. wkurzylo mnie to bo jak pokazuja mi ze 3-4 oferty ktore mi nie odpowiadaja a rezta to same prawce budowlane no o sorry..

Gość dmhbkjhjskhikik
no wlasnie wy mowicie ze moge na wlasna reke,a tam mi powedzieli ze nie moge,heh to dziwne.. bez jaj,musze meic jakis staz :( ale z drugiej strony nie pojde na jakas ich podlą oferte na jakies zad.upie gdzie nawet nie wiem jak dojechac.. heh polska.

no to jakies dzie=wne to up masz, mnie po zarejestrowaniu sie facet zapytal czy juz mam gdziess upatrzony staz, a ja ze tak i potem szefowa wszystko zalatwiala :)

Gość dmhbkjhjskhikik
hmm wiesz moze to zwiazane z tym ze oni od 17maja (na czas nieokreslony) wsztrzymali naplywanie ofert o zorganizoawanie stazu od pracodawcow. A jesli ja majac upatrzony staz chcialabym to jakby u nich zglosic,to moj potencjalny pracodawca musi im dac jakby wniosek o ze swojej firmy ktory onimusza rozpatrzyc... szczerze mnie to dobija,powinni sie cieszyc ze nie chce na nich polegac tylko szukam czegos na wlasna reke.. Kolega mojego ojca ze starostwa mowil ze maja w ch.uj kasy na staze ,za to dzis kolezance mowili jak u nich byla ze to wstzrymanie naplywania ofert to tylko z braku pieniedzy... nie czaje tego co sie dzieje,eh zycie.

tak to wlasnie jest w tych urzedach pracy, klamia o oszukuja, byle miec dla siebie i nic nie robic

Gość dmhbkjhjskhikik
niestety... jestem w potrzasku bo mam malo czasu i sama nie wiem co robic.. wyjezdzac za granice zarobic ,czy czekac tu az laskawie pozwola mi zalatwic sobie staz.