Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wszystkie nicki są zajęte

Klasyczny problem. Różnica wieku.

Polecane posty

Nie spodziewałam się, że kiedyś założę taki temat. Nie myślałam nawet, że kiedykolwiek będę miała taki problem. Ale do rzeczy. Zaczęłam spotykać się z mężczyzną o 8 lat starszym ode mnie. Ja we wrześniu skończę dopiero 18, on ma 26. On jest bardzo dojrzały i inteligentny, a do tego wygadany i zabawny. Skończył dwa kierunki studiów i zajmuje dość poważne stanowisko zawodowe, ma pod sobą trochę ludzi. W pracy to taki pan w garniturze z surowymi zasadami :) Właściwie trudno mi powiedzieć do czego zmierza ta znajomość, bo za krótko się znamy. W każdym razie on daje mi mnóstwo sygnałów, że mu się podobam, tysiące komplementów, nie tylko na temat mojego wyglądu, ale też charakteru. Często podkreśla, że wydaję się być dużo bardziej dojrzała niż przeciętni 18 latkowie, że nawet z wyglądu dałby mi dużo więcej niż 18. On mi się bardzo podoba, jestem nim oczarowana bo nigdy nie spotykałam się z takim mężczyzną. W rówieśnikach zawsze brakowało mi tej odpowiedzialności, nie podobało mi się, że żyją z dnia na dzień, nie mają sprecyzowanych planów na przyszłość. On jest zupełnie inny i chyba właśnie tego potrzebuję. A jednocześnie boję się, że ta różnica jest za duża... Że będę uważana w towarzystwie jego znajomych za gówniarę, co powiedzą jego rodzice itp itd. Czy ktoś był w podobnej sytuacji?

w tej chwili to jest spora różnica, bo on ma już trochę doświadczeń życiowych, a ty przed sobą studia i jeszcze wiele nowych przeżyć. ale za kilka lat to będzie ŻADNA różnica :)

Gość mahagaalaasti
tobie się tylko wydaje,że on jest taki dojrzały, bo ty gówniara jesteś :classic_cool:, osobiście nigdy nie znałam żadnego "dojrzałego" 26 latka :D a troche juz zyje

Skończył dwa kierunki studiów i zajmuje dość poważne stanowisko zawodowe, ma pod sobą trochę ludzi. W pracy to taki pan w garniturze z surowymi zasadami nie prościej byłoby napisac że jest przy kasie? poczekaj, nie spiesz się, bo mozesz się boleśnie przejechać. Facet może miec kazda wiec nie dawaj mu siebie po miesiącu bo się bardzo szybko znudzi.

czym się przejmujesz ? ja miałam koleżankę i nadal mam która jest w takiej samej sytuacji, tylko że teraz jest już starsza i w ogóle nie widziałam w tym problemu nawet nie był poruszany temat wieku czy coś w tym stylu wszystko było takie normalne, a chłopak nawet nie jest nie wiadomo jak wykształcony. Przyznam ci się, że też mam słabość do starszych i wykształconych, ale mam faceta w moim wieku no i bardzo go kocham :))

Gość porvokejszyn jak nic
moja osobista teoria- jezeli roznica wieku jest wieksza niz 10 lat to szkoda czasu.

tobie się tylko wydaje,że on jest taki dojrzały, bo ty gówniara jesteś , osobiście nigdy nie znałam żadnego "dojrzałego" 26 latka a troche racja - wg Ciebie jest dojrzały, bo skończył 2 kierunki i pracuje - to nie świadczy tak naprawde o niczym.

Gość cyk cyk cyk
mahagaalaasti a to Ci wspolczuje bo ja poznalam nawet mlodszego i dojrzalego faceta Meza jak poznalam mial 25 lal i z jego dojrzaloscia jest wszystko w porzadku co wiecej jest bardziej dojrzaly od facetow po 30stce z ktorymi kiedys sie spotykalam ale tu sie zgadzam watpie ze to sie uda nie chodiz o przepasc wiekowa ale o doswiadczenie. On jest po studiach pracuje zarabia sma sie utrzymuje a ty nawet nie jestes jeszcze po maturze. Facet jadl z kilku piecow chleb zna wartosc peiniadza zycie itd a ty co ?? u rodzicow pod skrzydlami bedziesz jeszcze wiele lat

Gość hyziopip
8 lat to żadna różnica ani w wyglądzie ani w podejściu do życia nie ma się czym przejmować gdyby ta różnica wynosiła 20 lat to byłby problem bo to już różnice międzypokoleniowe wychodzą :)

Gość cyk cyk cyk
o jego dojrzalosci porozmawiamy jak zobaczysz w jaki spsob on rozwiazuje problemy czy potrafi rozmawiac liczyc sie z innymi oosbami czy je szanunuje co zorbi kiedy np bedziesz bardzo chora czy sie toba zaopeiuje czy cie zostawi co zrobi jak przytyjesz itp czy jest odpowiedzialny za osobe ktora kocha i za jej uczucia itd itd

Gość bvfxbxc
nic z tego dobrego nie wychodzi , ja mialam 21 on 30 - byly dobre momenty i te zle.. ale mial pomimo wieku pstro w glowie! rodzina i cala reszta - nie byla dla niego, po prostu duze 30letnie dziecko!!

" moja osobista teoria- jezeli roznica wieku jest wieksza niz 10 lat to szkoda czasu. " w takim razie ja marnuję czas z moim partnerem :D ale jakie to przyjemne marnowanie czasu... :classic_cool:

anomaIia za kilka lat, ale teraz jest teraz:) mahagaalaasti oczywiście, ale nieistotne jest dla mnie teraz jak dojrzały on będzie dla 30, czy 40 latka, ale czy nie jest zbyt dojrzały dla mnie :) zawsze wredna jest przy kasie i pewnie mało kto mi teraz uwierzy, ale trochę mnie to krępuje i przeszkadza, tym bardziej, że u mnie w domu jeśli chodzi o pieniądze to wcale się nie przelewa. Na pewno nie będę się śpieszyć, na razie są tylko zupełnie niezobowiązujące spotkania i rozmowy. nikusiaczek001 Mam koleżankę która ma 18, jej facet 30, ale facet facetowi nierówny, tamten to takie duże dziecko :)

Gość malgosiagosia
8lat to naprawdę nie jest dużo. Ale coś mi się wydaje, że takiej nastolatce to taki męzczyzna, z Twojego punktu widzenia dojrzały, inteligentny, na poziomie bardzo imponuje... Oczywiscie nie można takiej znajomośći skreślać, tym bardziej że osobiście Cie nie znam:) i może faktycznie jesteś bardziej dojrzała od swoich rówieśniczek:)ale jak jesteś dojrzała to szybko się zorientujesz o co Mu chodzi..czy o Ciebie czy raczej coś co możesz mu dać:)

Gość miałam 18 lat
i faceta starszego o 11 lat, byliśmy razem 7 lat

Gość cyk cyk cyk
nie uwazam ze taki facet ma dobre intencje w stosunku do ciebie sama pomysl on pracuje ma zycie ulozone na pewno chce powaznego zwiazku moze za 2-3 lata rodizny slubu a ty co>?? Ty jestes w szkole sredniej nawet nie dokonczylas jeszcze minimum wyksztalcenia nie wiesz czym jest praca utrzymanie siebie mieszkania jak to sobie wyobrazasz?? Facet jak szuka kbiety na powaznie wybiera w sowim wieku aby ulozyc sobie z nia zycie 26 latek szuka mlodszje dla zabawy

Gość malgosiagosia
cyk cyk cyk nie można wrzucać wszystkich do jednego worka! Jeden 26latek szuka przyjemnosći, drugi szuka miłośći...

Gość cyk cyk cyk
powiedz mi co twoim zdaniem taka 18 latka niedoswiadczona zyciowo moglaby zaoferowac takiemu pracujacemu wyksztalconemu 26 latkowi?? gdybys ty miala 25 lat a on 33 to ok bo nie o roznice wieku chodzi ale o zyciowy etap

Gość miałam 18 lat
To zależy od dojrzałości obojga ;-) My byliśmy w normalnym związku :-) Spotkania,wyjazdy, znajomi, hobby itd.

Gość cyk cyk cyk
przepraszam ale w wieku 26 lat mysli sie juz o malzenstwie jesli facet jest dojrzaly i chce powazneog zwiazku Uwazacie ze taki 26 letni facet bedzie czekal 5,6,7 lat az autorka sie wyksztalci znajdzie prace doswiadczy troche zycia??

Gość mahagaalaasti
cyk cyk a to ci współczuję a czego mianowicie? :D

Gość malgosiagosia
Powiem tak. 18latka 18latce nie jest równa. Wiekszość dziewczyn w tym wieku mysli tylko o przelotnych znajomościach, mysli że jak sie wymaluje, facet jej powie że jest fajna to już ją kocha! Dziewczyna napisała, że jest bardziej dojrzała od swoich koleżanek wiec jeżeli tak jest, sama się zorientuje jakie On ma intencje i czego od niej oczekuje. A jeżeli się niezorientuje to sie rozczaruje i może będzie uczyła się na błedach:)

Gość hyziopip
26 letni facet już dawno powinien wiedzieć czego chce od życia ale niektórym to przychodzi z opóznieniem a niektórym wcale to tak jak z dojrzałością niektórzy zdążą przejrzeć i opaść dojrzałości nie osiągając ale jak to poważny czł0owiek to niczym nie ryzykujesz :D

Gość cyk cyk cyk
mahagaalaasti chodizlo mi o to ze nie znasz zadneog dojrzalego 26 latka ja znam / znalam dlatego ci wpsolczuje ze nie mialas okazji poznac

Gość Optymistka:)
Kochana ja poznałam mojego przyszłego męza jak miałam 18lat, z tą różnica że on jest ode mnie starszy o 10lat! Obecnie mam 23 lata. Nie załuje nawet przez minutke, że stworzyłam z nim związek! Owszem jak na 18latke byłam bardzo dojrzała, ale też trafiłam na fantastycznego faceta!!! I moim skromnym zdaniem..zaryzykuj a może tak jak ja bedziesz najszczęśliwsza na świecie!:)

Gość mahagaalaasti
cyk cyk cyk mahagaalaasti chodizlo mi o to ze nie znasz zadneog dojrzalego 26 latka ja znam / znalam dlatego ci wpsolczuje ze nie mialas okazji poznac ale tu nie ma czego współczuć :D ja wcale nie żałuję, wolę starszych :P

Ktoś tu pisał o dojrzałości. Trudno bym sama potrafiła stwierdzić, czy jestem ponad wiek dojrzała, czy też nie. Ale spotkałam się z wieloma chłopakami, maksymalnie dwa lata starszymi i zawsze drażnił mnie u nich brak odpowiedzialności. Bo moim zdaniem nie ma nic bardziej irytującego niż nieodpowiedzialność oraz niezdecydowanie.

Gość Optymistka:)
Najważnijsze jest to, co ty czujesz! Nie ma znaczenia czy Ci napiszemy tak wejdz w to, czy nie! nie rób tego! to i tak powinnaś kierować sie tylko włąsnym sercem!