Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poznanianka......

Dzień Matki - Teściowa

Polecane posty

Gość Poznanianka......

Słuchajcie - Mam pytanie: Jeśli moja Teściowa nie składa mi życzeń na Dzień Dziecka, to ja mam składać w Dniu Matki?

Gość S e d e s e e Oryginal
Tak. To Twoj zasrany obowiazek :classic_cool:

ładne mi to dziecko co ma teściową :D moim zdaniem powinnaś złożyć :p

Gość Poznanianka......
Sedesie - Pilnuj lepiej swoich zasranych obowiązków :-)

Gość Poznanianka......
WyjaSniam: Moim dzieciom też nie składa :-) Jeśli ona jest dla mnie matką, to ja chyba dzieckiem, prawda?

Gość tesciowa
NIE

jak uważasz ;) ja na Twoim miejscu złożyłabym życzenia - to kosztuje tak niewiele, a może sprawićradość :)

Gość Poznanianka......
Wcale nie mam ochoty tam iść :-( Chyba jednak wypadałoby.....

Gość Poznanianka......
No a jak to wygląda u Was?

Gość niech mąż zadzwoni
Mój mąż dzwoni do swojej a ja do swojej. Imieniny i urodziny to co innego a to jest święto mamy. A Twój mąż dzwoni do Twojej mamy?

Moim zdaniem musisz tylko to, na co masz ochotę. Ja swojej szmacie, ups - teściowe - nigdy w życiu nie złożyłabym życzeń z okazji Dnia Matki:o Nawet "mamo" do niej nie mówię, mimo 10 lat małżeństwa.

Gość niech mąż zadzwoni
Jak ktoś napisał, że wypadałoby zadzwonić, ale ona nie dzwoni na dzień dziecka do Ciebie więc na dzień matki nie dzwoń.

Nie masz swojej matki, żeby Jej zyczenia składać. Ja w tym roku ide wyjatkowo w dzień matki do mojej przyszłej tesciowej. Ale tylko zanieśc prezent od jej syna, którego nie ma w kraju.

no więc ja jestem aniołem, bo lubię swoją teściową i zawsze wspólnie z mężem jedziemy do niej z kwiatami w Dzień Matki - mąż zresztą mojej mamie również składa życzenia i to nie takie "z przymusu" ;)

Gość kalynkaninka
Parę lat temu moja teściowa mi przygadała, że czekała na mój telefon w tym dniu i się nie doczekała. A ja jej ze smutną minką, że też czekałam w dniu dziecka i też nie zadzwoniła. A ta mi mówi, że ja już nie jestem dzieckiem tylko kobietą :/ i żebym się nie wygłupiała.

Gość Poznanianka......
W zeszłym roku jak kupiłam jej bukiet, bo mąż długo pracował i nie miał czasu. A ona mówiła: Popatrz jakie piękne kwiaty syn mi kupił :-) Nic nie powiedziałam... Chyba jutro odwiedzę moją Mamę :-)

Gość Poznanianka......
Acha - I mieszkamy naprzeciwko. Trochę nie wypada dzwonić :-)

Gość :)))))))))))))))))
ja swojej tesciowej nie skladam.. i nie czuje takiej potrzeby... skladam tylko swojej mamie i przypominam mezowi by zlozyl swojej mamie ( on mojej tez nie sklada), jescze nigdy nie poczulam sie z tym zle no i moja mama tez nie wymaga tego od mojego meza

Gość Poznanianka......
Mój mąż chyba też do mojej nie dzwoni....

Gość A ja składam życzenia
Teściowej co roku, jest jej wtedy strasznie miło :-) jeśli mogę zrobić coś co sprawi,że uśmiech zagości na jej twarzy to dlaczego nie ?

Gość Poznanianka......
To zależy jakie są relacje: Synowa - Teściowa..... U mnie raz lepiej, raz gorzej....

Gość A ja składam życzenia
Między mną a moją teściową też nie zawsze jest "kolorowo" ale co tam ;-) życie jest zbyt krótkie,żeby długo żywić urazy. Być może kiedyś będę miała synową i na pewno byłoby mi strasznie miło jeśli Ona złożyłaby mi w ten dzień życzenia.

Gość Poznanianka......
Tak masz rację. Ja 2 synów, więc wszystko przede mną :-) Sowjej teściowej to kiedyś kupowałam nawet prezenty w Dniu Teściowej, ale potem relacje trochę się popsuły, bo mój mąż jedynak za dużo zaczął jej pozwalać. Teraz kontakty są sporadyczne i tak jest lepiej :-)

Gość Uśmiech teściowej
niech zagości, ale tylko po wypiciu cykuty :D. Moja mama nie żyje, ale ja nadal nawet po 20 latach, swojej tesciowej, nie moge powiedzieć mamo, bo nadal brzmi to dla mnie jak bluźnierstwo. Acz są fajne tesciowe, ale to chyba błąd statystyczny.

Gość Poznanianka......
Sory za literówki.... Chyba jutro po pracy poczekam na życzenia od moich dzieci, a potem pojadę do swojej Mamy.

Gość Poznanianka......
Jest bardzo dużo kobiet, które nie mogą wymówić słowa "Mamo". Np. moja bratowa mówi bezosobowo :-)

Gość Poznanianka......
A co to CYKUTA?

dla świętego spokoju złoż zyczenia - może i ona kiedys się zorientuje że tez powinna. a jakbys nie zlozyła to może się jeszcze obrazic... wiesz jak to jest z tesciowymi :P

Gość z_ biegu
Ja tez nie ide do tesciowej,,Bo niby jaka to matka? Maz oczywiscie niech idzie.Nawet kwiaty mu kupie .Ale ja wiem ,ze moja tesciowa stara sie jedynie dla swojego syna i jego wnukow.Tak naprawde mnie ma w glebokiej du,,,,pie!