Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poznanianka......

Dzień Matki - Teściowa

Polecane posty

Gość Poznanianka......
Obawiam się, że się nie zorietuje, bo jestem po ślubie kilkanaście lat :-) A ja do niej chodziłam praktycznie co roku, oprócz tego na Dzień Teściowej. Teraz chyba sobie odpuszczę....

Gość z_ biegu
sory ..Przejezyczylam sie .Mialo byc "jego dzieci" , czyli jej nukow

Gość Poznanianka......
Do z biegu: Dlaczego tak źle o niej myślisz? Może jesteś uprzedzona?

Gość Uśmiech teściowej
Cykuta- szalej jadowity :D

Gość cheleonora
Toż to wysiłek niesamowity powiedziec do niej MAMO... MAtkę ma się tylko jedną , a moja i tak mnie nie traktuje jak swoją synową bo cały czas wsponina byłą dziewiczynę mojego męża ( zresztą woną w tej chwili więć pewnie z nadzieją .....)

Gość Poznanianka......
To ja w "cykutach" nie jestem zorientowana :-) :-) :-) :-)

Gość Uśmiech teściowej
Dżizus! Jest coś takiego jak "Dzień Teściowej"? A kiedy? To ja bym sobie jakieś egzorcyzmy na tę moją strzygę odprawiła i może b sie małe co nie co polepszyło :D

Gość z_ biegu
Poznanianka..Nie jestem uprzedzona.Po prostu znam ja 20 lat i mam dosc tej wrednej baby .Nie mam juz ochoty sie starac i do czegokolwiek zmuszac. Probowalam byc mila przez te 20 lat,,ale w koncu mi sie "przelało". A teraz robie tylko to ,co czuje.Bo bycie miłą i tak nie dalo zadnych efektow

Gość Uśmiech teściowej
Cheleonora, dobra ta twoja, ale moja za moimi plecami swatała MM, bo przecież my się nie dobralismy i synek cierpieć musiał dzieścia lat. Ona nadal tak twierdzi choć nam idzie 3 dziesięciolecie. Ma mamuska zmartwienie, że synus taki cierpiacy, tylko kochać taką mamunię, hahaha

" Słuchajcie - Mam pytanie: Jeśli moja Teściowa nie składa mi życzeń na Dzień Dziecka, to ja mam składać w Dniu Matki? " :D :D :D nie mogę ze śmiechu :D jeśli masz powyżej 15 lat i zadajesz takie pytania... :o

Gość jenk
My składamy razem z mężem życzenia mamie i teściowej .Teściowie składają życzenia wnukom na Dzień dziecka a teść mi na Dzień Kobiet.Nie wymagajcie dla was życzeń na Dzień Dziecka -to jest śmieszne-takie infantylne pretensje a od dobrego słowa nikomu nie ubędzie i zawsze to okazja poprawić choć trochę relacje bo nie wiadomo co nas w życiu jeszcze spotka...

Gość Uśmiech teściowej
Tak to prawda, nie możemy być pewni co nas jeszcze w życiu spotka. Oby nie "Plac zbawiciela" ze strony kofanej tesciowej(polecam ten film, naprawdę mocny).

Gość Poznanianka......
Witam w Dniu Matki No dobra, może przesdziłam z tymi życzeniami dla mnie na Dzień Dziecka :-) Ale jeśli Ona jest dla mnie Matką, to ja Dzieckiem :-) W każdym razie moje dzieci składają jej życzenia i kupują kwiaty na Dzień Babci, ale ona już im nie składa życzeń 1 czerwca :-( Dziwne, co?

Gość Poznanianka......
Ja w tym roku chyba też sobie odpuszczę - dla odmiany :-)

Gość synowa_młoda
Moja tesciowa zawsze składa mi życzenia na dzień dziecka, więc ja na dzień matki też. Nie pałam do niej wielką miłością, no ale jakoś tak wypada. W końcu to matka mojego męża

Gość ja też w tym roku nie
Nie mam zamiaru nadskakiwać tej kobiecie, bo cokolwiek bym nie zrobiła i tak jest źle. Przez 15 lat małżeństwa byłam grzeczna, miła, uczynna.Co roku łaziłam do niej na Dzień Matki. W tym roku będzie odmiana. Mąż oczywiście pójdzie. A jakże! Wszak to jego matka.

Gość matke ma sie tylko jedna
a teściowej mozna złożyć życzenia z uprzejmości

Gość przecież-------------
teściowa to nie twoja matka ja bym nie skladala twój mąż owszem ale ty z jakies racji???

Gość Poznanianka......
A więc jednak ktoś składa życzenia na Dzień Dziecka :-)

o właśnie! Zawsze się tak robiło z uprzejmości. Po tym co zrobiła nawet na uprzejmość nie mogę się zmusić. Jednym słowem pokazało babsko swoją prawdziwą twarz. Na Dzień Babci także numer wycięła. Ja ze swoimi dziećmi do niej zasuwam z kwiatami, a tam dziadek po 5 min. dobijania do drzwi , otwiera i mówi,że babcia poszła do wnusia, bo wnusio nie mógł przyjść do babci.No rewelacja!Moje starsze,nastoletnie dziecko miało dziwną minę, jak takie tłumaczenie usłyszało. Wyszło,że babcia ma starsze wnuki w d*** i liczy się tylko ten najmłodszy.

Gość jest dzień teściowej
5 marca - przeczytajcie sobie w wikipedi

Owszem. Moja mama zawsze składała i składa życzenia z okazji Dnia Dziecka wnukom, swoim dzieciom i zięciom także.Ale to jest inny typ człowieka. Nawet mój mąż stwierdził,że od teściowej więcej otrzymał(chodzi o uwagę, uprzejmość, zainteresowanie),niż od swojej rodzonej matki. Smutne, ale prawdziwe.

Gość Punieczka
Tak czytam wszystkie wypowiedzi i macie kochane kobiety rację Matkę ma się jedyną ja na szczęście nie mam już Teściowej i problem odpada

Gość Poznanianka......
Tak jest Dzień Teściowej w marcu, bo sama o tym dniu pamiętałam. Najgorsze jest to, gdy babcie wyróżniają któreś z wnuków :-( U mnie tak było, że dla młodszego dziecka dawała 50 zł na urodziny, a starszemu 20 zł! Powiedziałam mężowi, że w ten sposób babcia krzywdzi dzieci. Teraz jest lepiej. Chyba małżonek przeprowadził rozowę ze swoją mamą :-)

Gość jest dzień teściowej
Ja kiedyś złożyłam teściowej życzenia w Dniu Matki to powiedziała: przecież ja nie twoja matka. No to ja jej na to, że skoro moja mama nie żyje to jej obowiązkiem jest zastąpić. Odpowiedziała: no masz rację. Moja teściowa lubi coś palnąć, ale my się nie potrafimy obrażać o byle co. Jakieś podobne charaktery mamy.

Gość Poznanianka......
No to masz szczerą teściową: przecież ja nie twoja matka :-) Dobre. Grunt to się za dużo nie przejmować. Ja kiedyś stresowałam się wieloma sytuacjami, teraz się z tego śmieję :-) :-) :-) :-) :-) No to Mamuśki - wszystkiego naj, naj, naj, dużo zdrowia i radości A to proszę wstawić do wazonu 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻

nie chcesz nie składasz,chcesz składasz życzenia.Proste.

Gość Poznanianka......
Do Sami - A Ty składasz?

tak składam BYŁEJ tesciowej życzenia i kupuje jakiś drobny upominek(w tym roku jest to krem za 10.50) Kobieta się cieszy ze pamietam mimo tego że nie muszę.