Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pełnanadziei5

Czy mogę dac dziecku kaszkę mannę jak karmie modyfikowanym?

Polecane posty

Gość pełnanadziei5

Karmie mlekiem modyfikowanym nan2 , dziecko ma prawie 8mies. kaszek mlecznych nie chce jesc-trochę zagęszczam jej nimi mleko na noc ale i tak krótko spi...czy mogę podac kaszkę mannę, która zawiera juz mleko modyf. i czy to prawda że dziecko po niej będzie spac lepiej w nocy? dzieki

Gość manna zawiera gluten
więc musisz zacząć wprowadzać ja stopniowo po 2-3 g dodając do posiłków

Mnie lakarz powiedzial zeby dziecku nie dawac kaszy manny bo taki maly organizm ja zle trawi

ja podaję córce kasze manne na sniadanie, bo za kaszkami mleczno-ryżowymi nie przepada, ja wybralam te kaszki manny z firmy nestle, są bez cukru, moja córka je uwielbia dodaje jej trochę świeżego banana żeby była słodsza i się zajada

Gość kasza manna.......
.....przeciez kasze manna nawet trzeba dawac....2-3 g...na 100ml mleka...to gluten a go sie wprowadza w 6 miesiacu karmienie sztuczne i 5 m-ca naturalnie

Gość pełnanadziei5
tzn . musze podac??córka ma 8miesiecy i nie podawałam ....

Gość pełnanadziei5
i czy kaszki są tez bez mleczne tzn . takie które moge zrobic na mleku modyfikowanym które podaje..

Gość sa kaszki bezmleczne
wybierz np. serie Zdrowy Brzuszek z Nestle(KASZKA 8 ZBOZ, ZE SLIWKA, Z LIPA) - to sa kaszki po 6 miesiacu, ze zbozami glutenowymi. a kaszke jak najbardziej mozesz podac, to juz duze dziecko

Gość sa kaszki bezmleczne
tylko nie zageszczaj mleka kaszka mleczna bo je rozpuszcza sie w wodzie, mleko juz jest w skladzie, zagesc zwyklym kleikiem ryzowym a na sniadanie podaj lyzeczka na gesto np. te zdrowy brzuszek rozpuszczone w mleku modyfikowanym

Gość srednia z 12stu meisiecy
No pewnie,ze mozesz te z mlekiem modyfikowanym (łaltwiej sie robi) lub te bezmleczne i zrobisz na NANie. Możesz tez ugotowac manne blyskawiczną na gesto i dodac mleko modyfikowane po ugotowaniu +owoce ze sloiczka lub swieze lub ugotowane. czy lepiej spi? to zalezy od dziecka. Moje spi tak samo niezaleznie czy je na noc kaszkę na gęsto, kaszkę do picia, czy samo mleko.