Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zmartwiona909

zbyt duza glowka plodu ;/

Polecane posty

witam byla dziś na usg i jestem bardzo zaniepokojona nie moge od rana normalnie funkcjonowac gdyz lekarz mi powiedziala ze glowka dziecka jest wieksza od reszty ciala badzo sie tym martwie a na wynikach znacznie widac roznice doktor mowila ze mam przyjsc za 3 tyg i nie nalezy robic ztego szumu ale ja nie wytrzymam . o to wyniki : BPD-86 mm 35w0d HC-301mm 33w0d AC-245mm 28w5d FL-57mm 29w5d prosze pomozcie jesli wiecie cos na ten temat i co to moze oznaczac ;/ czy moj dzidzius urodzi sie chory :( ?

Ja tez tak mialam,ale syn urodzil sie zdrowy,ale wlasnie przez jego duza glowe nie moglam rodzic naturalnie.Dzis juz wyglada normalnie,ale naprawde mial duzą.Nie denerwuj sie,bo to moze po prostu nic nie oznaczac.Na pewno jest zdrowy dzidzius,bo przeciez robili Ci juz badania.Jezeli mialby DOwna albo cos podobnego to juz bys o tym wiedziala

jak bylam w 33 tyg. synek wg.usg mial glowke na 37 tyg. jak sie urodzil wcale nie mial takiej duzej glowki...i zdrowy najwazniejsze.....

spokojnie... u mnie tez nie bylo zachowanej proporcji a dzidzia zdrowa..

Gość ona 32
to , ze dziecko ma duza głowę nie oznacza , ze ma zespół Downa , gdyby tak było miałby małą głowe w stosunku do reszty ciała..

Gość kyyyktkyk
Moje dziecko też miało dysproporcję: za małą głowę w stosunku do brzuszka ale okazało sie że wszystko jest w porządku. W końcu nie odlewamy tych dzieci w foremkach, czyż nie? :D

Gość mariankas
ja też tak mam. Mój lekarz prowadzacy się tym przejoł i skierował mnie w 34tyg do szpitala z podejrzeniem JUGR. Zrobili mi tam badania CAP i Estriolu żeby wykluczyć zespół Downa. Po tygodniu mnie wypisali i teraz musze co 2 dni chodzić na NST i raz w tygodniu na przepływy. Zeby nie okazało się ze to wina łożyska. A i koniecznie musisz iść zrobić sobie usg narządów takie dokładniejsze zeby ci lekarz stwierdziła czy wym dwuciemieniowy jes proporcionalny do główki. Jesli tak bedzie to nie masz się czym martwic/

Gość eewrwererrew
"przejął" :-/