Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lolaaa123

Boje sie ze jestem w ciazy!

Polecane posty

Wspolzyłam z chlopakiem 8.05. Prezerwatywa Nam pekla. On mowi ze wytrysku nie bylo jeszcze ale przeciez wydziela sie sluz przed wytryskiem z plemnikami. Okres ostatnio mialam 30.04 Moj cykl krwa przewaznie 28,29 dni. Dni plodne mialam wydaje mi sie ze 13,14-ego. Bradzo sie boje bo chociaz prawdopodobienstwo na ciaze nikle to od tygodnia codziennie bardzo czesto boli mnie podbrzusze, nieraz wystepuja skurcze czy cos:/ Moze to byc spowodowane stresem? Pre Test robilam 21- ale moze to bylo za wczesniej na wykrycie ciazy. POMOCY !

Twoje bóle mogą oznaczać, że nadchodzi @. Możliwe również, że za dużo o tym myślisz, a co za tym idzie pojawiają się symptomy, choć tak naprawdę nic nie zwiastujące. Nie martw się i nie panikuj. Zrób test w piątek bo akurat wtedy powinnaś dostać @, wszystko się wyjaśni.

No jak się tak nakręcasz, to na pewno stres jest bardzo prawdopodobny. Co do ciąży - trudno wychwycić objawy w kilka dni po poczęciu ;) Czekaj cierpliwie do dnia miesiączki, przy czym weź pod uwagę, że z tego stresu może się opóźnić i zrób test :) Zawsze istnieje szansa, że doszło do zapłodnienia, ale z tego co mówisz, w Twoim przypadku jest raczej niewielka. Nie stresuj się :) A w dniu spodziewanej miesiączki weź gorącą kąpiel i napij się lampki wina ;)

Bo watpie zeby to bylo przedmiesiaczkowe. Przewaznie brzuch bolal mnie jedynie dzien przed.

Kiedyś też miałam fazę, że jestem w ciąży - kochana, jak się naczytałam jakie są objawy, to wypisz - wymaluj: ja :D W każdym razie faza przeszła, gdy dostałam @ :) Jesteś teraz zestresowana, a to normalne, że może Cię boleć brzuch.

Hehe ja tez, Tylko wtedy ubiawiala sie mdłosciami. Ktore co dziwne na prawde byly. I wtedy nie myslalam ze mozna se az tak wkreic cos do tego stopnia ze staje sie realne.

Bóle podbrzusza mogą pojawiać się na w skutek przeżywania stresu :) Spokojnie... ;)

Jeju. Na prawde? Dziekuje ;D W sumie to ze 21-ego zrobilam test i wyszedl negatywny tez o czyms moze swiadczy. Chociaz nie wiem Czy PRE TEST jest na tyle wiarygodny.

Gość Opinia...
Po pierwsze - kiedy skupiasz się na tym, że możesz być w ciąży, cała Twoja uwaga koncentruje się na tym, co dzieje się w środku. Nagle zaczynasz dostrzegać różne sygnały z organizmu, których wcześniej nie dostrzegałaś, bo się nad tym po prostu nie zastanawiałaś. Tak działa ludzka psychika i to powie Ci każdy psycholog. To jest ta sama zasada działania, co w przypadku, gdy zaczynasz myśleć o ciąży - w koło zaczynasz dostrzegać mnóstwo matek i/lub kobiet w ciąży. To wygląda wtedy jak plaga zaciążonych/dzieciatych. Ale to, że wcześniej ich nie dostrzegałaś, nie oznacza wcale, że ich nie było. I dokładnie tak samo jest w przypadku miesiączki - skurcze, które teraz odczuwasz były i wcześniej, ale wcześniej nie musiałaś się tak wsłuchiwać w swój organizm... Z własnego doświadczenia wiem, że objawy na nadchodzącą miesiączkę i na ciążę są DOKŁADNIE TAKIE SAME. Jedyna różnica jest taka, że w przypadku ciąży nie nadchodzi okres... I dopiero później mogą się zacząć pojawiać typowo ciążowe objawy. Więc weź głęboki wdech, zajmij się czymś innym bo jeszcze masz co najmniej 2 dni do okresu:) Szczególnie, że szanse na zajście w ciążę w Twoim przypadku... rzekłabym, że są równe zeru...:)

Gość katarina 818
Wiem coś o tym :D też bałam się, że jestem w ciąży i widziałam rzeczy, których na dobrą sprawę nie było :) jestem przekonana, że w Twoim wypadku jest podobnie :) więc uszy do góry:P

Ja mam identyczna sytuacje jak ty, tylko cykle mam 31 dniowe a gumka pekla nam tak w 8 dniu cyklu. Ponoc dni nieplodne, wytrysku wewnatrz nie bylo ale ja dla bezpieczenstwa wzielam tabletke 72 h po.. wiec mam nadzieje ze u mnie bedzie wszystko ok i tego tez zycze tobie:)