Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lejdi Zgaga

Zrobilam cos z Windows-em i nie dziala-pomóżcie...

Polecane posty

Usunelam cos przez przypadek i teraz jak odpalam komputer to pokazuje mi sie cos takiego: "NIie mozna uruchomić systemu Windows,ponieważ nastepujacy plik nie zostal znaleziony lub jest uszkodzony /WINDOWS/SYSTEM 32/CONFIG/SYSTEM Możesz podjąć próbe naprawy tego pliku.W tym celu uruchom Istalatora systemu Windows z oryginalnego dysku CR-ROM i wybierz "r" na pierwszym ekranie aby rozpocząć naprawe." O co chodzi?Co mam zrobic???Pomóżcie!

Gość mlodziutka 19
włącz tryb awaryjny i przywróć system do poprzedniego stanu;)

kochana, jak ci się zdarzają takie "przypadki", to trzeba sobie ukrywać pliki systemowe jest jeszcze szansa, ze masz wirusa, który wysyła Ci taki komunikat, ale niewielka instalka od nowa

Gość Luidżi
zainstaluj windows'a od poczatku

Mam plytke instalacyjna(piracką) i jak ją wkladam to nic sie nie dzieje.Pokazuja sie jakies napisy,cyfry i po chwili ten sam komunikat....Pomozcie,bo komputer jest corek i będą zle na mnie ze im go zepsulam :(

Gość mlodziutka 19
no zrób to co ci napisałam pomoże na 100%:)

Nigdy sama nie instalowalam Windowsa...Co mam wcisnac jak wkladam plytke instalacyjna?

Gość ooo kochana to sama tego
nie zrobisz. dzwoń jutro do fachowca lub zaprzyjaźnionej osoby znającej się na tym

Gość ukryty mąż
wyleciał rejestr ;)

Gość zrób przywracanie systemu
może coś pomoże :)

Gość mlodziutka 19
ok więc zrestartuj komputer i jak ci się włączać naciskaj przycisk F8 pokaże ci się okno jak one wyskoczy wybierz tryb awaryjny jak dojdziesz do tego punktu to ci powiem co dalej

Kurcze,jestescie kochani ze mi chcecie pomoc ale piszcie calymi zdaniami,jak sie robi np przywracanie systemu,bo ja kurcze ciemna masa jestem :(

Gość mlodziutka 19
tylko nie wciskaj tego F8 jak ci się już włączy windows tylko szybciej musisz :)

Gość ukryty mąż
Jak masz płytkę z XP a przywracanie sytemu nie dziala to poradzisz sobie http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=14270 akapit "ETAP 1 = przywrócenie kopii instalacyjnej" md tmp copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak delete c:\windows\system32\config\system copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system

Wcisnelam F8 i wlaczylo sie cos takiego Select First Boot Device Floppy IDE-O CD/DVD B BS-O (Network) Up/Dn Select BOOT cancel i co dalej?

Gość cd/dvd cd/dvd

Gość ukryty mąż
hdd i znów f8 ciśnij ;) ma wyskoczyć: ostatnia dobra konfiguracja

Gość ukryty mąż
ide-0

Prosze,piszcie powaznie co mam wcisnac bo nie chcialabym jeszcze bardziej tego posuc (o ile sie jeszcze bardziej da ) :P Mam wcisnac IDE-O?

Gość mlodziutka 19
Już dawno tego nie robiłam hmm jaki masz system? Musiałabym zrestartować komputer żeby pamiętać ale kojarzę, że powinno wyskoczyć okno z polem do wyboru tryb awaryjny

Windows XP mam...Zaznaczylam IDE-O ,wcisnelam no pokazalo sie to co na poczatku...chyba musze zawolac kogos,kto sie na tym zna

Gość mlodziutka 19
odczekaj chwile nie odrazu naciskaj F8 tylko chwileczkę później.

Gość mlodziutka 19
ok nie ma za co :) Jakby jednak udało ci się wejść do trybu awaryjnego to naciśnij star->programy->akcesoria->narzędzia systemowe -> przywracanie systemu , następnie zaznacz datę do której chcesz cofnąć komputer :)