Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kelnerka Kraków

praca Kelnerki

Polecane posty

Gość Kelnerka Kraków

Witam od 5 lat pracuje w biurze ale kilka miesiecy temu straciłam prace i szukam nowej ale widze że ciężko coś znaleźć a musze pracować bo wynajmuje mieszkanie wiec chce iść do pracy na KELNERKE do jakis przyzwoitej restauracji ale pytanie mam co należy do zadan kelnerki? Tylko podawanie dań i przecieranie stolików czy sprzatanie kibla tez?

Praca kelnerki jest przede wszystkim przejebana. Wyszlaś zza biurka i sądzisz, że to tylko bieganie z talerzami? Przygotuj się na opuchnięte kostki, wiecznie bolący kręgosłup i frustracje podłych klientów. Ludzie naprawdę potrafią być wredni. Co do kibli to to zależy od restauracji, czy mają sprzątaczkę, czy nie. Te bardziej ekskluzywne owszem, wynajmują firmy sprzątające. W tych mniej eleganckich nalezy to do zadań personelu a więc rówież i Ciebie.

Gość mała Sue2
ogólnie, branie zamówień od klientów, serwowanie jedzenia i napoi, robienie deserów, branie kasy za rachunek, sprzątanie stolików,i jak nie ma ruchu to ogólne sprzatanie restauracji, czy zaplecza, np.czyszczenie lodówki, maszyny di kawy, mikrofalówki,pólek itd. jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się sprzatac ubikacji bo to należy do pań sprzątajacych

Gość Kelnerka Kraków
No wiem że czeka mnie "obóz przetrwania" ale na kase do marketu nie pójde to już wole z tacą latać ale kibli sprzatać nie bede jakby mi kazali to bym podziekowała i wyszła