Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarnuuuuuula

co jeść w ciąży

Polecane posty

Gość Czarnuuuuuula

macie jakieś propozycje posiłków?

Jedz to co zawsze tylko nie pij alkoholu i unikaj kawy i czarnej herbaty. Na diete bedzie czas jak urodzisz.

Gość xxxxxxyyy
Staraj sie jesc zdrowo - przykladowe diety znajdziesz w miesiecznikach typu M jak mama. Unikaj slodyczy i fastfoodow, Alkoholu i duzych ilosci kawy (1 -2 dziennie ok) oraz herbaty to oczywiste - unikac .

Gość ciezarokaa25
a jesteś w ciąży? sama ciąża podyktuje ci twój jadłospis - ja też tak myślalam że sobie będe to jeść a tamto nie - teraz mija 4 miesiąc a ja mam mdłości na prawie wszystkie warzywa, ziemniaki, zupy i mnóstwo innych rzeczy - zawsze to lubiłam a teraz mnie tak odpycha i jak zjem coś z tych rzeczy co niepasuja to mdli mnie cały dzień...

Gość Czarnuuuuuula
mnie mdli jak sobie pomyślę o smażonej kiełbasce. Postanowiłam się wziąć za siebie, nie wiedziałam, że nie można pić herbaty...;/

Gość ludzie ludzie o co chodzi
słodyczy nie jedz

Gość Ciężarówką przez 9 mcy
W ciąży nie wolno jeść: serów pleśniowych, serów typu brie/camembert, wędzonego mięsa, surowego mięsa i ryb, niemytych owoców, jeść przypraw w stylu ruta/tymianek (poronne), nie pić ziół (nigdy nie wiadomo jaki może to wywołać skutek), i chyba to tyle.. Należy jeść dużo białka (mleko, ser żółty), sporo węglowodanów (np chleb, ale z pełnego ziarna, a nie batoników), dużo owoców i warzyw. Nie przesadzać z tłuszczami i cukrami. Pić dużo wody/napojów ale nie takich mocno dosładzanych. Poza tym - jeść, co da się zjeść:) Z doświadczenia wiem, że czasem mój nos się buntował przeciwko zapachowi czegoś jak musiałam to przyrządzić, ale jak zaczęłam jeść - to wchodziło bez problemów:) A jak mdłości męczą i są problemy z wypróżnianiem - to mnie pomaga kiwi:)