Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukujali

Czekam na wasze opinie...

Polecane posty

Gość ukujali

Hej dziewczyny! mam pytanie, czy mozliwa jest ciąża jesli mam TSH 4,33? i od wczoraj przeszłam z dawki Euthyroxu 50 na 75. Troche się martwie, bo TSH nie spada mi chyba tak, jak powinno? na początku miałam TSH 5,89 i po 3 miesięcznej kuracji Euthyroxem 25, TSH spadło mi do 4,42. I wtedy przeszłam na dawke Euthyrox 50 i w ciągu 3 miesiecy TSH spadło mi tylko o O,9 %. Czy to normalne??? Myśłalam, ze moje TSH bedzie już ok. 2, bo planuje ciążę a tu taka niespodzianka..Jak myslicie, dlaczego tak kiepsko Euthyrox zaczął mi zbijać TSH, mimo, ze zqaczęłam brać większą dawkę??

Gość ukujali
Naprawde nikt nie wie? :"-(

Gość nie, nikt nie wie

Gość Opinia...
Sama nie zwiększaj sobie dawki, bo możesz więcej sobie zaszkodzić niż pomóc. Niestety nie wiem jak działa lek na tarczycę, ale pewnie każdy organizm inaczej reaguje. Inna kwestia, że problem może być innego rodzaju niż tylko zła produkcja TSH. Organizm jest bardzo skomplikowaną maszyną i jedno zaburzenie może prowadzić do kolejnego, a to do jeszcze innego. Pytanie gdzie jest przyczyna? Bo może masz zbyt wysoki poziom toksyn w organizmie i tutaj powinnaś wpierw zacząć działać? Często też zdarza się, że problemy zaczynają się od złego wchłaniania witamin/związków niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a przyczyna leży w złym sposobie odżywiania i braku ruchu.. Albo - problemem może być po prostu układ trawienny/moczowy... To oczywiście moja opinia, ale znając lekarzy - leczą najczęściej skutek, a nie przyczynę. Więc nie ma się co dziwić, że nie zawsze udaje się rozwiązać problem...