Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamcia2231

Poród

Polecane posty

Gość Kamcia2231
Ehh ja też już chce wspominać ! :p

Gość Kamcia2231
Termin mam na 13 czerwca, juz niedługo

Gość Kamcia2231
Chłopiec :)

eee dziewczynki też są fajne :P ja chcialam zarówno poprzednio jak i teraz dziewczynkę :) i moje życzenie sie spełniło

Wampirek ty to faktycznie szybki Lopez w tych porodach:)chyba wszystkie na forum przebijasz:)

Gość Kamcia2231
A dziekuje :) ja zawsze chciałam mieć chłopca i sie poszczęściło, Tobie też gratuluje dziewczynek ! :)

ja niestety nie mam miłych wspomnień :( wręcz odwrotnie, marzę kiedy o tym zapomnę . a ja mam synka Patryka ( w sobotę 10 miesięcy kończy) a miała być córa Oksana :)

dziewczynki sa the best ja tez mam dwie coreczki ponad 3 latka i 20 miesiecy;)

Gość Kamcia2231
Wszytkie dzieci są the best :p aa w ogole mam pytanie z innej beczki, czy pod pajacyk trzeba zakładać jeszcze koszulke ? ;p

no to chyba logiczne,ze wszystkie;)a pod pajacyk to lepiej body na krotki rekaw, zalezy od temperatury;)

Gość Kamcia2231
Hmmm myslałam że nie trzeba

wikiniki moja gin powiedziala ze jestem stworzona do rodzenia dzieci;)ale ja juz wiecej dzieci nie planuje dwie laleczki w zupelnosci mi wystarcza Kamcia ja pod pajacyk zawsze bodki zakladam tak jak wikiniki radzi

mój pajacyk nosi ale tylko do snu :) i sam nosi, teraz chcę kupić rampersy do spania bo cieplej się zrobiło co do ubiory na dwór to wolę nie pisać bo jestem wyjątkowo mrożącą dziecko, mamą ;) mam zimnego chowu synka i co nie założę zawsze widzę zdziwione miny na ulicy :D

Pierwszy syn ur. w 39 tyg waga 3,400 a drugi syn w 38 tyg z wagą 3,200.... Trochę z innej beczki :P Moja teściowa stwierdziła że to MAŁA waga u obu dzieci, bo ponoc druga synowa swoją trójkę urodziła z waga prawie 4,5 kg , ale wszystkie dzieci się urodziły w 42 tyg ciąży. Teściowa kąśliwa jak zawsze chciała mi dopiec, hihihih śmieszy mnie to bo głupia niewiedziała że waga dziecka zależy od tygodnia w którym się urodzi. Jak zwykle rozmawia ze mną na tematy o których nie ma pojecia :)))

Gość Kamcia2334
No ale teraz lato idzie... i sama nie wiem w co ubierać dziecko ;p myslalam ze do spania sam pajacyk wystarczy bez zadnych body i koszulek heh :)

alez pewnie,ze smialo bedziesz mogla do spania sam pajacyk zalozyc,dlatego pisalam,ze to zalezy od temperatury otoczenia,takie malenstwo nie bedzie ci sie zbyt wiercilo to i pampers nie bedzie latal po calym tylku,ja body rowniez zakladalam po to aby podtrzymywaly pampersa,wtedy nie zakladalam pajacow,tyle tylko,ze moje dzieci byly rodzone zima i jesienia wiec na letnie miesiace byly juz troche odchodowane:D

Gość asieńka35
ja urodziłam trójkę w 40 tygodniu i powiem że mimo wszystko nie taki diabeł straszny jak go niektóre walnięte panikary malują. Trzymaj się!!!

dla ciebie może i jestem walniętą panikarą, ale może nie miałaś tak jak ja porodu kiedy z bólu i wycieńczenie traciłam przytomność i jeśli tak nie miałaś to się ciesz, bo to żadna przyjemność

Gość po porodzie
w szpitalu -w lipcu- tak opatulali dzieci ze szok. body plus koszulka plus taki ala rozek cienki plus kocyk no myslalam ze nie trzeba tak grubo ale oni byli innego zdania. no i niestety ja tez tak zaczelam przegrzewac dziecko i teraz ma 10miesiecy i niestety byle wiaterek i juz katar i kaszel wiec radze od poczatku nie przegrzewac dzidzi.

Gość do franki
ja 1 porod cc, nie moglam sie po niej 3 dni pozbierac 2 porod 8 h tez juz pod koniec z bolu tracilam przytomnosc ale po sn zebralam sily w 2 godz :) teraz czekam na ten 3 ostatni :)

Mnie lekarz od razu powiedzial zeby dziecka nie przegrzewac od poczatku sa chartowane bez przesady oczywiscie;)

Gość do franki
1 cc ur 40 tydz 2 sn ur 38 tydz 3 czekam jest 36 tydz

a ja po 24 godzinach jeszcze ledwo z łóżka schodziłam tak mnie wszystko bolało :( a nie jestem jakimś francuskim pieskiem, dziewczyny po cc szybciej były sprawniejsze niż ja

Franka faktycznie mialas ciezki porod mnie poszlo bardzo szybko ale jak bym miala sie meczyc tak jak Ty to chyba nie dalabym rady urodzic