Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carbonara

czy to ciąża?

Polecane posty

Gość carbonara

Witam Was wszystkie :-) Może głupio, że pisze o tym tutaj, bo mogę zaczekać chwilę i się dowiedzieć, ale zżera mnie ciekawość! Otóż przedwczoraj ok godz 15 robiłam test, wyszedł pozytywnie, potem wieczorem, tego samego dnia i równiez wyszedł poz tylko miał druga kreskę b słabo widoczną. Następnie zrobiłam test rano wynik był podobny do drugiego. Za jakąś godz mam wizytę u lekarza. Ale przyznam, ze nie umiem już wutrzymać. Co o tym sądzicie? Wydaje mi się, że mam obiawy ciąży. Bo,lą mnie piersi, mam lekkie bóle w podbrzuszu, okres spóźnia mi się ok 2 tyg. Co myślicie?

Gość nic nie myślimy

Gość Kamcia2231
To jest ciąża. Gratuluje ;)

Gość Ciężarówką przez 9 mcy
2 tygodnie opóźnionej miesiączki, to już będzie wiadomo, czy jesteś w ciąży czy nie. Przy czym może jeszcze serduszko nie bić (może być za wcześnie). A w ogóle - to gratuluję!:)

Gość PIOTR Piotrowski
Będziesz mamą! Gratulacje

Gość carbonara
Słuchajcie! byłam u lekarza, zrobił mi USG, niestety nic nie było widać, powiedział, że: a) ciąża jest na tyle mała, że jeszcze jej nie widać b)że może to być ciąża pozamaciczna, co zagraża mojemu zyciu :O c) że ciąży nie ma Do tego znalazł u mnie torbiel.. Kazał mi zrobić badania beta HCG, zrobiłam. Wynik: 58.46 zgodnie z rozpiską na karce z wynikiem jest to od 3 do 5 tyg ciąży. Dzwonię do tego lekarza, on mi na to, że wynik jest na tyle niski, że nie można jednoznacznie stwierdzić czy to ciąża. powiedział, że podejrzewa, że torbiel mogła spowodować przesunęcie się miesiączki i że muszę zrobić badanie ponownie w pon i do niego zadzwonić. Co o tym myślicie? Już przyzwyczaiłam sie do myśli, że będzie bobas :-(

Gość carbonara
Więc co to może być?

Gość jeśli mogę się wtrącić
najlepiej zrób ponownie betę po dwóch dniach to wyjaśni Ci się wszystko. jeśli będzie przyrost to znaczy , że ciąża tylko wczesna i dlatego lekarz jej nie wykrył. Może owulacje miałaś później albo lekarz miał kiepski sprzęt. Mi w 5 tygodniu było widać pęcherzyk ciążowy.

Gość carbonara
Zrobię na pewno, tylko boję się, że to ciąża pozamaciczna i będą problemy.

Gość jeśli mogę się wtrącić
nie martw się na zapas. Bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki:)

Gość tęcza tęcza
a moze ta torbiel to ciąza?

Gość tęcza tęcza
ja słyszałam o przypadkach ,ze lekarze ciąze diagnozowali jako torbiel , mięsniaki , guzy Pewnie takie przypadki zdarzają sie rzadko , ale miały miejsce

Gość carbonara
Nie ma takiej opcji, widziałam ją przeciez na USG, ewidentnie nie wyglądała jak ciążą. Mam nadzieję, że bedzie ok. Niech będzie, albo jej nie będzie, byleby nie pozamaciczna..

Gość Joko77
Spokojnie,ciąża pozamaciczna to jeszcze nie tragedia. Co prawda później trudniej zajść w ciążę bo przeważnie 1 jajowód pozostaje,ale.......... Moja 1 ciąża była pozamaciczna a jednak mam 2 dzieci Trzymaj się