Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dedee

Wymioty u 8mc dziecka

Polecane posty

Gość Dedee

Mój mały synek wymiotuje od 2dni. Byłam z nim u lekarza, który sprawdził tętno, temperaturę ( w normie ) i przypisał Dioralyte saszetki. Zalecił nie podawać pokarmu, więc maluszek od 2dni nie jadł, rozrabiam mu tylko te saszetki, które zwraca od czasu do czasu. Jest bardzo marudny i prawie cały czas śpi. Nie jest odwodniony-mimo zwracania ma dosyć płynów, ale ta ospałość i powracające wymioty bardzo mnie martwią. Lekarz stwierdził, że to infekcja, która powinna ustąpić w przeciągu kilku dni. Czy któraś mama ma doświadczenie w takiej sytuacji? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Gość Kamcia2231
Może to grypa żołądkowa? Może trzeba przeczekać...

Nie ma temperatury? Objawy rzeczywiscie sa niepokojace... poszlabym do innego lekarza, albo na pogotowie (tam musza przebadac dokladnie dziecko i znalezc przyczyne) Przy infekcji raczej jest katar najpierw, czy kaszel...

Gość i w dodatku
do lekarza. Odwodnienie prowadzi do nieodwracalnych zmian. Idź koniecznie do lekarza!!!! albo wieczorem na pogotowie. To malutkie dziecko, moja pediatra przy czymś takim od razu kieruje do szpitala. Lekarz albo pogotowie: KONIECZNIE!!!!!!!!

Gość Dedee
Byłam u innego lekarza i powiedział to samo:( Saszetki i organizm sam musi zwalczyć:( Maludek cały czas śpi, kiedy normalnie jest bardzo aktywny i radosny. No i wymiotuje, mimo że daję mu tylko te saszetki. Na szczęcie nie zwraca za każdym razem, kiedy pije, tylko co jakiś czas. Czasami wymioty poprzedza kasłanie.Co może być przyczyną chlustających wymiotów? Infekcja? Bo grypie towarzyszy chyba gorączka?

Gość Dedee
Nie ma temperatury, nie jest odwodniony, tylko śpi i śpi. Może to skutek uboczny zażywania glukozy?

Gość djfdbhjfbdhsj
rotawirus

Gość saleminka8
mój ostatnio wymiotował,podawaliśmy acidolac baby i nifuroksazyd był zlecony,ale z kupką było ok,więc w nastepnej dobie odstawiliśmy.MIał dietę mleko i herbata i nic poza tym bez temperatury Dori30 u nas wymioty ustąpiły i po 2 dniach pojawił się kaszel,więc dajemy syrok prawoślaz i witaminę C ale kaszel nadal jest

Gość saleminka8
dzisija pojawił sie katarek malutki. Wymioty mineły już nastepnego dnia po tym jak wprowadzliśmy acidodlac

ooooo to nie ma strachu:) Jak drugi lekarz powiedzial, ze infekcja i katar i kaszel to ok:) A ze spi, to dobrze. Oslabiny spi i nabiera sil:) Picie tylko malymi lyczkami. Lekka zupke tez bym sprobowala pare lyzek dac.

Gość saleminka8
organizm jest wyjałowiony przez wymioty,więc ja bym próbowała cos lekko strawnego...