Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beerhoney

Bez mamy?

Polecane posty

Gość beerhoney

Muszę zrobić sobie kilka badań usg tarczycy itd. Ale do 18 brakuje mi kilku miesięcy a mama pracuje od 11.00 do 22.00 tata jest chory i nie może ze mną jechać, rodzeństwo ma swoje rodziny i nie za bardzo mają ochotę jechać ze mną na wyniki. Mam potwierdzone coraz gorsze postępy choroby i muszę jechać na wyniki ale nikt mnie nie przyjmie bez mamy. Jak to zrobić żeby w jak najszybszym czasie zrobić badania? Gdy już mama ma czas to nie mamy dojazdu do miasta bo mieszkamy na obrzezach a zwykła przychodnia nie ma takich aparatur. Co mam zrobić?

Gość ;qolaeuhrgf
powiedz to samo tam, gdzie chcesz się udać, a jak powiedzą że nie to powiedz że następnego dnia będą mieli reportaż w faktach no ewentualnie w uwadze :) podziała

Gość ;qolaeuhrgf
tak w ogóle to : rodzeństwo ma swoje rodziny i nie za bardzo mają ochotę jechać ze mną na wyniki, sory ale to jest chore

Gość beerhoney
właściwie ciekawe rozwiązanie, ale co ich to interesuje? każdy wie jaki jest NFZ ... Chyba po prostu poczekam aż mama będzie miała czas ... jak zwykle.

Gość beerhoney
rodzenstwo rozjechalo sie po miejscowosciach i stały się :państwem: jak mam słyszeć jakieś obelgi pod swoim adresem to ja dziekuje jechac z nimi i prosic sie zeby posiedzialy ze mna na izbie przyjec ... kasa uderzyla do glowy

Gość ;qolaeuhrgf
ale to nie są żarty, zrozum to!!! Czy nikt z dorosłych się tobą nie interesuje, twoim zdrowiem, otrząśnij się, zdrowie jest najważniejsze a mama pewnie 1 dzień urlopu dostanie bez problemu, a jeśli jesteś małolat to ma przecież opiekę-bez podawania przyczyny nie przychodzi i koniec

Gość beerhoney
na razie zostaje mi jakos dotrwać na mega mocnych mietowych cukierkach albo gumach tylko wtedy wszystko mnie puszcza i mogę normalnie oddychac ... a nie mozna isc do lekarza z oswiadczeniem od rodzica? ze biora za mnie odpowiedzialnosc ewentualnie po zatelefonowaniu

Gość beerhoney
ostatnio mama miała dzien wolny specjalnie na usg tarczycy ze mna ale nie pojechala bo nie chcialo sie jej bo byla brzydka pogoda i wolala odpoczac w ten dzien... no i czekam na nastepny termin a tarczyce mam juz jak polowa piesci ... nie wiem co robic :(

Gość ;qolaeuhrgf
no spoko, cukierki i guma na 100% ci pomoże - chyba masz mniej lat niż piszesz, bo takie bzdury to nie wiem komu do głowy przychodzą. To powiedz w szkole pedagogowi że masz taką awarię i już

Gość ;qolaeuhrgf
ej to k...a nie są żarty ani przedszkole!!! ja pie...ę ludzie!!! Masz jechać do lekarza i koniec bez gadki

Gość fdhgrh\
a od kiedy czlowiek prawie dorosly musi chodzic z osoba dorosla na badania? :o pierwsze slysze :o

Gość Boże co za rodzina....
a masz dziadków? oni nie mogą z Tobą jechać? nie wierzę w to co czytam...:O

Gość beerhoney
mam 17 lat i biore mietowe cukierki bo mi pomaga udroznic i oddycham lepiej a kazano przyjsc z mama jak bylam na pierwszym pobraniu krwi i pierwszym usg oznajmiła nam lekarka że muszę przychodzić z opiekunem w razie gdyby coś się stało nie wiem nawet dlaczego taki wymóg ale po prostu tak sobie życzą i nie chcą mnie badać jak jestem bez mamy

Gość beerhoney
mój dziadek zmarł w lutym babcia ma 82 lata i ledwo się trzyma drugi dziadek zmarł 3 lata temu a z drugą babcią nie mam dobrego kontatku nie wiem gdzie mieszka bo rozwiodla sie z dziadkiem

Gość gbbnmvcx
to niech ci pokaza p[odstawe prawna. na golowe chybz bym musiala upasc, zeby maja 17-18 lat na badania chodzic z rodzicemn :po

Gość ;qolaeuhrgf
nie umiem ci pomóc, myślę, że nie do końca tak jest jak piszesz z tym obowiązkiem przychodzenia z dorosłymi na badania, co innego gdyby to był jakiś zabieg, po którym masz wyjść zaraz do domu, to się zgadza

Gość beerhoney
mam zamiar dzis poczekac na mame i powiedziec jej jaka jest sytuacja zeby pojechala ze mna jutro ... nie wiem co z tego wyjdzie ale pewnie powie ze to moze poczekac do nastepnego tygodnia az bedzie miala nocki ...

Gość beerhoney
wiesz ...nawet jak do dentysty szłam to musiała być mama ... jak miałam robionego zęba mama musiała się zwalniać z pracy a byłam prywatnie ...nie wiem jak jest gdzie indziej ale na dolnym śląsku często to słyszę u lekarzy - tylko z osobą dorosłą

Gość beerhoney
a jeśli nie mama zadzwoni jutro do lekarza prywatnie i zapyta czy moge przyjsc sama, zobaczymy u innego skoro ten wymaga dorosłej osoby ... a jeśli się nie uda pewnie znów napisze tu jutro :p a na razie dzięki za rady

Gość gbbnmvcx
z matka do dentystY? w szkole tez mamusie wzywali bo ci plomby inaczej nie zalozyli?:o bez przesady NIGDZIE nie ma wymogu prawnego przychodzenia z osoba dorosla.

Gość jgjghj
nie WIEM JAK U CIEBIE ale u mnie tego wymagała może po prostu kolejny raz tak trafiłam ale babka kazała przychodzić z mamą do ukonczenia 18 roku zycia przeciez sobie tego nie wymyslilam ...

Gość jgjghj
gdyby mnie to nie dziwiło nie pisałabym tutaj ...