Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgdfgdf

do polonistow!

Polecane posty

Gość dgdfgdf

jakie mozna wymyslic tematy prac pisemnych na poziomie 1 roku studiow do ksiazek: fado, przez rzeke, słon,mala apokalipsa, pamietnik z powstnia warszawskiego, zdazyc przed panem bogiem i weiser dawidek.? ewentualnie z 3 wweiser, zdazyxc prze dpanem bogiem, mala apokalipsa... jak myslicie?

Gość JA TEZ SZUKAM DOMU
MY DO GIMNAZJUM CHODZIMY; JAK MAMY CZAS A TAK TO NA WAGARY.-:-)

Gość złaaa onaaaaa
Zapytaj o narrację w weiserze dawidku, Konstrukcja w którejkolwiek z książek, ewentualnie o koncepcję czasu - ja bym poprosiła o analizę czasu i jego konstrukcję w Eseju Bedryczowskim.

Gość dgdfgdf
to musi byc temat laczacy te ksiazki... mam wykozystac minimum 3 z tej listy.

Gość złaaa onaaaaa
Do Zdążyć przed Panem Bogiem, można o coś z treści. Motyw przemijania, śmierci, wybawienia czy przekleństwa. Sposób narracji.

Gość dgdfgdf
i trzeba wziac pod uwage ze to jest polonistyka dla obcokrajowcow, na sorbonie gdzie wykladaj polscy profesorowie...

Gość dgdfgdf
no ja tak myslalam ze np chociazby motyw smieric laczy pamietnik,zdazyc [rzed panem bogiem, mal apoklaipse... ale innych tematow znalezc tu nie umiem... a nie wiem na co polacy sie porywaja bo my we fracuskich szkolach piszemy inaczje niz wy...i bardzo sie boje a egzamin w srode:/

Gość złaaa onaaaaa
no to tak jak napisałam. Konstrukcje tych trzech książek i któryś z tych w/w motywów. Jak mniemam śmierć. Ja osobiście wolałabym poczytać o analizie pod względem budowy utworów czyli konstrukcja załóżmy. Treść też mogłaby być, aczkolwiek radziłabym połączyć formę i treść.

Gość złaaa onaaaaa
Jeśli to polonistyka dla obcokrajowców, to jak najbardziej podziwiam :) Wydaje mi się, że nie powinni jakoś szczególnie zawyżać poziomu. A o egzamin się nie martw. Będzie dobrze :) Pozdrawiam

Gość dgdfgdf
wlasnie dostlam tematy z tamtego roku, do tych smaych siazek, wiec one odpadaja : 1. Jak wielkie daty historii polskiej XX wieku wplynely na literature polska w 2 polowie XX wieku.Jak naznaczyly ta epoke. 2) BOhaterowie i antybohaterowie w polskiej literaturze XX wieku , na podstawie minimum 3 przeczytnaych ksiazek. wiec te tematy odpadaja

Gość złaaa onaaaaa
Ocalenie - wybawienie czy przekleństwo? Realia wieku XX. Na podstawie przeczytanych książek. Może tak?

Gość dgdfgdf
kurde juz sie zacyznam bac, mialam w tatym semestrze 17/20 srednia a teraz ta literatura mi wszytko utrudni:/ bo mi sie profesorka zmienila :/ jakas nawiedzona jest:/

Gość złaaa onaaaaa
No co ty mówisz, literatura jest najlepsza :))) i najłatwiejsza. Moim zdaniem oczywiście. Mówię ci będzie dobrze :)

Gość dgdfgdf
ja tma osobiscie wole geopolityke, historie polski,lingwgistyke, tłumaczenia i tkaie tam... literatura jakos niespecjalnie mi sie podoba... pozatym po francuskim liceum pisze sie inaczej niz po polsku, kompletnie praktycnzie na odworot, nie lubie lac wodzy, nucozna jestem pisac rzeczowo bo tka sie robi we francji, a po polksu leje sie wode... kurde boje sie:/

Gość dgdfgdf
ma tu innych polonistow? nie macie pomyslow?