Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baardzoproszeorade!!

Przykry zapach z ust

Polecane posty

Od pewnego czasu mam strasznie nieświerzy oddech z ust. Stało się to dla mnie obsejsją , potrafię myć zęby 10 razy dziennie albo wymijać się od rozmów i odpowiedzi po to aby tylko nikt nie odczył tego ''zapachu''. NIe wiem co robić , strasnzie mi z tym źle... co radzicie?:

Gość trtrtrtrrtr
przestan robic loda z połykiem

Gość Falski
nie jedz kupy

ale ja juz od miesiaca nie robiłam nikomu loda :( wiec to nie od tego...

ha ha ha mogę się śmiać? NIe zuję gumy by nie zniszczyc sobie zębów bo mam dosć słabe a tick taki nic nie dadzą? mam ich zjadać 10 pudełek ? ;]

Gość mekolaca
idz do lekarza

raz bekłam w autobusie ..a tu jedna kobieta mówi do drugiej-co tu tak smierdzi spermą? .. :(

Gość CANA
przykry zapach z ust objawia sie zepsutym uzębieniem lub przewlekłą chorobą, ktora zionie od srodka, badz mozliwe sa stany glodówkowe.. kazdy stomatolog Ci to powie.

Gość no no podoba mi sie musze rzec
albo masz zepsute zęby (zamiast mycia i ścierania szkliwa tyle razy dziennie, to lepiej płukać, oczywiście myć też, ale w ciągu dnia płukać meridolem albo dentoseptem), albo masz coś nie tak z żołądkiem (lub ogólnie układem pokarmowym)

Gość CANA
Stan głodówkowy- urzadzanie sobie diet polegajacych na nic nie jedzeniu, proste prawda?

ale w sensie ze jak sie przeprowadza te glodowki to jest niemily zapach? Czy ze nalezy je stosowac jako lekarstwo na nieswiezy oddech?

Gość moje rady!!!!!!!!!!!!!!!!]]]]
- Idz do dentysty, jak masz próchnicę i ubytki to nic ci nie da mycie zebów jak to nic nie da to: -idz do lekarza rodzinnego i powiedz że ci wali z japy może masz refluks żołądka itp. myj tez język i policzki od wewnątrz szczoteczką, nie tylko zęby uzywaj nici dent. i płynu, nieraz resztki pokarmu zostaja miedzy zębami i gniją szczoteczka tego nie wyczyści!

Gość CANA
Martus- wtedy kiedy stosujesz głodówki, badz po prostu ktos jest niejadkiem... brzydku pachnie z ust. Moja siostra ma anoreksje i to jeden ze skutków, niestety...

podobno przyczyna moga byc tez chore zatoki albo migdalki. Najpierw niech dentysta sprawdzi Ci zeby a jeslit o nie pomoze to do lekarza rodzinnego. Poszukaj w archiwum tematow jest cos o nieswiezym oddechu- tam jest chyba z 5tysiecy wpisow, wiec dowiesz sie wszystkiego, a nawet wiecej;)

Gość Dżip Łilis
jak myjesz często zęby i mimo to ci śmierdzi z japy to efekt problemów z żołądkiem

Gość no no podoba mi sie musze rzec
jak ma dziurę na dziurze i ropę w dziąsłach a żołądek zdrowy, to i tak jej będzie waliło z japska, choćby i 10x dziennie myła zęby

Gość alutka :)
Koniecznie idź do lekarza! Miałam tak samo (dodam, że klika miesięcy wcześniej nigdy nie miałam tego problemu), nagle zauważyłam przykry - taki metaliczny zapach z ust. Robiłam dokładnie to co Ty: szczotkowałam zęby jak opętana, nitkowałam, płukałam płynem, uważałam co jem - nic z tego, poszłam do dentysty - żadnych ubytków, w końcu poszłam do lekarza i okazało się, że mam infekcję nerek - o tego dziadostwa miałam taki oddech. Teraz mm wyleczone nerki i nie mam problemów z oddechem.