Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana11

co robic

Polecane posty

Gość niezdecydowana11

Jestem w drugiej klasie technikum i od niedawna chce isc na medycyne ale obawiam sie ze nie dam sobie rady na studiach a co gorsza pozniej w pracy , boje sie ze nie bd potrafila szybko reagowac co jest potrzebne w pracy lekarza ale mimo wszytsko bardzo interesuje mnie ten kierunek co mam robic bardzo porsze o rade

Gość zostań lekarzem patologiem
w tym fachu nie ma pośpiechu - pacjent nie ucieknie

Gość idź jeśli cię to interesuje

Gość hmmmmm ?
najpierw musisz dostać się na te studia ...nie wiem czy w Technikum masz odpowiednią ilość godzin biologii i chemii co jest niezbędne do dostania się na te studia

Gość hagamama
mam kolege ktory po technikum poszedl na medycyne, rok temu skonczyl i teraz pracuje w zawodzie. nie ma rzeczy niemozliwych, bedzie cie to kosztowalo MEGA duzo pracy czasu i samozaparcia, mozesz nie dostac sie za pierwszym razem, ale jesli ci zalezy to w koncu sie uda

Gość a ja powiem wprost
Jeśli chodzi o medycynę musisz przygotować się na pewno na jedno- mnóstwo zakuwania. Jeśli jesteś przyzwyczajona do spokojnego tempa nauki, do wychodzenia wieczorami itp. to raczej będzie Ci cięzko poradzić sobie na takich studiach. Jeśli nie potrafisz się poświęcić prawie w całości nauce (także tych bardzo trudnych i nudnych przedmiotów) to radzę wybrać inny kierunek.

w technikum i liceum jest jednakowa ilośc godzin lekcji! Tylko technika mają o tyle trudniej bo mają wiecej przedmiotów... bo dochodzą zawodowe. Ja jestem z technikum i lepiej napisałam mature niż moje koleżanki po liceum

Gość niezdecydowana11
mieszkam w łodzi i tu też mam chciałabym iść na UM jeśli chodzi o wystarczająca ilosc godzin chemii i biologii to nie ma prolemu bo można sie samemu poduczyc lub wziasc korki boje sie jednak ze nie dam rady dalej