Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwyczajna dziewczynaaa

Pierwsza randka

Polecane posty

Jutro idę na pierwszą randkę z facetem poznanym przez Internet na portalu randkowym. Pisaliśmy do siebie przez ostatni miesiąc. Boję się tego spotkania i proszę o rady czego unikać na I randce, jak się zachować itd... Jestem nieśmiałą osobą.

Gość h e h e :D
Jak się umawiasz z facetem z netu, to toylko w miejscach publicznych. Nie znasz go, a rozni sa ludzie. A tak poza tym, podchodz do tej znajomosci na luzie. Nie spinaj posladow, aby jak najlepiej wypasc. Powodzenia.

Wymieniliśmy się fotkami, ale wiadomo, że wysyła się fotki, na których najlepiej się wyszło. Umówiłam się z nim, nie dlatego, że mi się podoba (jest przeciętny), ale fajnie mi się z nim pisze. Zamierzam się ubrać zwyczajnie, ale elegancko i na I randkę nie zamierzam ubierać spódniczki. No właśnie, wiem, że najlepiej umawiać się w publicznych miejscach. ALe co proponujecie? Chłopak nie zna miasta i pewnie powie, żebym coś wybrała. Boję się sytuacji, że będziemy siedzieć przy stoliku i wywiąże się między nami trudna pełna spięć atmosfera.

Gość jamajaja
Przede wszystkim nie stresuj sie:) co ma być to będzie. Skoro przez miesiąc gadacie to zdążyliście sie troche poznac, macie o czym gadac itp wiec nie bedzie tak źle:) Po ile macie lat?? jest to spotkanie koleżeńskie czy spodziewasz sie czegoś wiecej po tej znajomości? Wymieniliście sie fotkami?

Gość jamajaja
co do fotek masz racje, każdy wysyła taką na której najlepiej wychodzi dlatego najlepiej wysłać po kilka zdjęć!! zeby nie było pozniej rozczarowania

Wiesz nie jesteśmy małolatami, mamy po 24 i 27 lat. Wiecie od dwóch lat nie byłam z kimś normalnym na randce, więc szczerze boję się. Chłopak przez maile zrobił na mnie dobre wrażenie i ja na nim też, więc nie chcę tego zepsuć. Mam pytania: - Czy pozwolić mu płacić na pierwszej randce? Chcę sama za siebie zapłacić, ale jak będzie nalegał to mam się nie dać i wcisnąć swoje pieniądze czy pozwolić mu płacić? - I czy pozwolić się pocałować na I randce?

A duże miasto? Jest gdzie iść? On daleko mieszka?

I na jaką godzinę się umówiliście? :)

Ja mu wysłałam dużo swoich zdjęć, a on mi tylko dwie i na każdej wygląda inaczej, więc dopiero na żywo tak naprawdę go zobaczę. Wychodzę z założenia, że trzeba dać człowiekowi szansę, a nie patrzeć tylko na wygląd. Jest blondynem, ale ja wolę brunetów.

Umówiliśmy się na 18.00. Miasto ma 200 tysięcy mieszkańców. Moi rodzice mieszkają blisko mojej miejscowości, więc odległość nie stanowi problemu. Przyjechał do mojego miasta na szkolenie.

O mężczyźnie mówi się że powinien być przystojniejszy od diabła i to wystarczy, byle męski był ;) Widzisz ja znowu wybierałam zawsze blondynów, a koniec końców wylądowałam z brunetem - też poznanym na necie :) Pamiętam że po pierwszej randce wracałam do domu waląc głową w oparcie w tramwaju, jaką z siebie idiotkę zrobiłam - do tego stopnia mnie onieśmielił, a ja nie należę do osób nieśmiałych i płochliwych ;) Z rad... Bądź sobą, naturalną... Wybieraj tematy, które nie prowadzą do sporów (nie mów o religii, polityce - ani o pogodzie, ona co prawda do sporów nie prowadzi ale rozmowa o pogodzie oznacza że człowiek się nudzi ;) ). Nie opowiadaj o poprzednich związkach :) A pocałunek - hmm, dorośli jesteście, ale to i tak zależy od sytuacji i od tego, jak się razeem będziecie czuć :)

Co do płacenia - oczywiście zaproponuj zapłacenie za siebie, ale jeżeli on powie że stawia to się nie upieraj, tylko uśmiechnij się i powiedz 'dziękuję' :)

Ona a po jakim czasie pisania przez net umówiłaś się ze swoim obecnym facetem i jak długo jesteście? Ile macie lat? Wiesz, uważam, że mam te 24 lata, więc pocałunek na I randce to nie jest zbrodnia, ale boję się, że mógłby mnie odebrać jako puszczalską. No i co myślisz o płaceniu?

Gość mmlalala mii
Kiedy zaproponowal ci spotkanie.Czy najpierw mowil ze chcialby sie spotkac jakis czas minal np.tydzien i ustaliliscie konktetny termin. Ja jestem w takiej sytuacji ze poznalam kogos i co mowil ze chcialby sie spotkac to bylo w poniedzialek ale jak narazie nie podal konkretnego terminu.Dzis tez rozmawialismy ale krotko na gg.Cos chyba sie psuje.

DO cipa cipa Nie potrzebuję innego nicka

unikaj szczegółów z twojego zycia. Nie pokazuj wszystkich kart. Nie rozmawiaj na tematy przykre. Rozmawiaj na tematy BŁACHE. 1 randka powinna byc lekka i przyjemna. Pozostawiać tajemnice. Więc nie uzywaj ciężkich słów. Rozmawiaj o: pobieżnie o tym co robisz, o hobby, o miejscu, w którym sie znajdujecie, o tym o czym pisaliście do siebie na necie, o jedzeniu, o dupoie maryni...

Pisaliśmy do siebie maile. Od tygodnia zasugerował, że chciałby się ze mną spotkać. Dziś napisał mi, że będzie miał w moim mieście szkolenie i dodał,że jeśli mam czas to chętnie wypije ze mną kawę. Zostawił swój numer telefonu, a potem ja mu wysłałam esa. W mailach zachowujemy dystans do siebie, nie flirtujemy.

do mmlalala mii w jakim wieku jesteście i czy jesteście z tego samego miasta?

Hm... U mnie tak śmiesznie wyszło :) Zazwyczaj jak spotykałam się z kimś netu to po dłuuuuuuuuuugim czasie pisania i rozmów... Z nim zaczęłam tak z głupia pisać, chyba o północy w niedzielę... i praktycznie przegadaliśmy całą noc, cały poniedziałek, wtorek (we wtorek zaproponował pójście na piwo bo tak dobrze się nam rozmawiało, zgodziłam się co mnie samą zaskoczyło), środę, w czwartek poszliśmy na to piwo (po którym wyzywałam się od nieumiejących się odezwać idiotek), w sobotę poszliśmy do klubu, a tydzień później już oficjalnie zostaliśmy parą ;) Mamy rocznikowo po 26 lat :) Ile będzie trwać jego szkolenie? Spędzi więcej czasu w Twoim mieście, żeby ewentualnie spotkać się kolejny raz? I czy na stałe mieszka daleko od Ciebie? :)

Gość mmlalala mii
A macie ze soba codzienny kontakt.Piszecie ze soba?Ile czasu w ciagu dnia rozmawiacie ze soba? JA CZEKA NA konkretny termin spotkania.Myslalam ze moze uda sie juz spotkac w ten wekend ale sama nie zaproponuje mu tego.

Raczej krótko, chyba w piątek już wraca do domu, ale odległość nie stanowi problemu, bo ja kończę w tym roku studia i wracam narazie do rodziców. Od rodziców mam jakieś 30km do niego, a od mojego miasta jakieś 70 km.

Ah - i jesteśmy razem pół roku, w sumie na odległość - bo miesiąc po tym jak sie poznaliśmy wyprowadził się z mojego miasta do rodzinnego z powrotem, i dzieli nas 200 km teraz... Widujemy się po 4 dni co 2 tygodnie :) I powiedz jeszcze czy on w mailach przejawia jakieś większe zainteresowanie? Piszesz że nie flitrujecie, to o czym rozmawiacie? I krokodylka ma rację - tematy błahe, miłe - ale np. jeśli będziesz mówić o swoim hobby to się nie rozgaduj, żeby go nie przynudzić :) I tematy miłe, pozytywne - nie negatywne :)

Gość afraaa
umów się z nim do jakiegoś fajnego pubu z muzyką,gdzie w razie milczenia można podylać...przede wszystkim musisz być sobą.zrelaksuj się w miarę możliwości.powodzenia.będzie dobrze!!!

Do mmlalala mii Pisaliśmy po 1 mailu codziennie. Tylko tyle. A wy ile macie lat? Dziewczyny powiedzcie mi jak z płaceniem. Chcę za siebie zapłacić, ale co zrobić jak będzie nalegał? Na siłę próbować płacić za siebie czy odpuścić?

O płaceniu wspomniałam Ci wcześniej :) Ona.. Co do płacenia - oczywiście zaproponuj zapłacenie za siebie, ale jeżeli on powie że stawia to się nie upieraj, tylko uśmiechnij się i powiedz 'dziękuję' :) Malami - a kto zaproponował spotkanie pierwszy, Ty czy on? W jakim jesteście wieku i jak długo się znacie? :)

Pisaliśmy jak nam mijał dzień, wymieniliśmy poglądy na różne tematy i napisał, że mnie lubi. Ja jemu też.

dokładnie tak: chcij zapłacić za sibebie ale się głupio nie upieraj, jeśli on będzie chciał zapłacić. On jest facetem, rycerzem, który obdarowuje swoją wybrankę.

U mnie tak jest, że on wszystko pierwszy proponował. Tylko ja pierwsza poprosiłam go o fotkę. Do Ona czy męczy cię odległość? Czemu twój facet zdecydował się wrócić do rodziców?

Z płaceniem zrobię jak mówicie.