Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upjhj777

Mam ogromne zaparcia...

Polecane posty

Gość upjhj777

potrafię nie załatwić się nawet przez tydzień.... co robić?

Gość upjhj777
gdzies przeczytalam ze jezeli mam problem z zaparciami tzn ze moje jelita nie pracuja i moge miec przez to raka....

pij dużo wody-co najmniej 2litry dziennie, jedz jogurty, jedz pokarmy bogate w błonnik, ruszaj się, może to jest powodem, a tam zaraz rak, rak to się rozwija latami i dzięki badaniom można go wykryć

Gość w skrajnych przypadkach może
Wszystkie rady są dobre, ale tydzień czasu to zdecydowanie za dużo. Zacznij od wizyty u lekarza.

Gość proponuje uzyc
korkociagu:classic_cool: A tak na powaznie-suszone sliwki,daktyle,herbatka z senesu,ziolowe kostki przeczyszczajace powinny pomoc (mi pomagaja).Podobno robienie brzuszkow i hula hop tez pomagaja.No i oczywiscie duuuzo wody.

Gość proponuje uzyc
z rakiem to nie taka prosta sprawa.Mozesz miec hemoroidy,ktore-jesli je zaniedbasz-moga sie rozwinac w raka.Tak mi przynajmniej tlumaczyla to kolezanka,ktora miala hemoroidy w takim stanie,ze lekarz jej powiedzial,ze albo idzie pod noz,albo nie za fajnie sie to moze skonczyc:O

Gość mila sowa
do proponuje uzyc. Nie strasz dziewczyny. Ja mam hemoroidy i jestem pod kontrolą lekarza. Nigdy nie powiedział mi takiej bzdury, którą tu napisałaś/łeś. Hemoroidy ma 70% mieszkańców ziemi. Mało by nas zostało jakbyśmy umierali na hemoroidy i powikłania po nich. Do autorki topiku. Żeby nie mieć zaparć to faktycznie musisz pić dużo, dużo wody. Spacery bardzo wskazane. Jednorazowo możesz sobie pomóc czymś na lekkie przeczyszczenie, ale jelita po takich środkach mogą się zrobić leniwe i czekać na wspomaganie.A najlepiej idź do lekarza, on ci pomoże. I nie masz RAKA.

Gość ulalika
napewno przydalaby sie kolonoskopia zeby ocenic wyglad jelit,moga byc polipy albo cos podobnego......

a mi pomogło siemię lniane. Teraz juz nie mam zaparć, a pije bo lubię.

a mi pomogło siemię lniane. Teraz juz nie mam zaparć, a pije bo lubię.

Gość nietoperek3333
woda i soki warzywne!! z duża ilością błonnika.

Pij Colon C rano i wieczorem, ten środek nie rozleniwia jelit, można go stosować ciągle. Do tego odpowiednia dieta.

Gość moja mama na zaparcia
straszne . colon nie pomogl i wiele innych tez nie. ostatnio czytalam ze dobre sa algi tylko ktore spirulina czy chlorella?

Ja mam jakis strasznie duży brzuch a nie jestem gruba. Ciągle oiję siemie lniane mielone rano i wieczorem po jednej lyzeczce juz chyba z rok. Moze to byc od tego???????????

Gość Lizbona93
Ja również mam zaparcia na które nic nie pomaga. Cokolwiek zacznę robić, np. pić codziennie szklankę wody z miodem i cytryną, brać Colon C, wszytsko pomaga ale przez pierwsze dni później znów są problemy. Odżywiam się zdrowo. A lekarz też mi nic nie pomógł, gadał o dobrym odżywianiu o czym wszystko wiem i mnie nastraszył, że jak się ich nie pozbędę to mogę nabawić się hemoroidów. Koniec. Zapewne będę miała zaparcia do końca życia..