Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mloda zona

Ile nazbieraliscie pieniedzy na weselu?

Polecane posty

Gość przyszla mloda zona

ja bede miala ok 60-70 ludzi i tak sie zastanawiam ile mozemy dostac pieniazkow...?

Gość ej powiedz
materialistka23 to ty??? ja mialam 120osob, dostalismy 25tys.

troche kijnia,ze tak liczysz...ale powiem ci,ze zalezy od rodziny.u mojego brata chestny jeden dal 1,500zl,chrzestna 1000zl...u mojej kumpeli jej sam chrzestny dal 10 tysiakow,wiec nigdy nie wiadomo

Gość przyszla mloda zona
nie to nie zadna materialistka to nie tak ze patrze tylko na kase ale chcialabym juz sobie poplanowac ile sobie kupie po weselu i co. Chcialabym meble do kuchni i do sypialni oraz komplet wypoczynkowy

Gość ja ślub plus chrzciny
i drobne przyjęcie po tym w lokalu na 48 osób - 12 tys

Gość ja dostałam
jakieś 5 tyś, a gości miałam ok 90. od chrzestnych dostałam po ok 500zl

ja sie nigdy nie nastawiam na prezenty.a jak beda to milo.wiem ile dostane od mamy i wiem,ze za to kupimy meble.nic wiecej. ale z reguly sie liczy 200zl od pary.wtedy nie ma rozczarowania

Gość 222222
nam się wróciło za wesele plus jakieś 8-9 tys sami płaciliśmy za wszystko

nie jestes w stanie tego okreslic. my musielismy wesele w lipcu - w czerwcu mielismy 2 u znajomych i w sierpniu kolejne, a to kwoty z nich (o ile dobrze pamietam): czerwiec 1 - 98 osob - 7 (porazka) czerwiec 2 - 110 osob - 17 000 my - 104 osoby - 39 000 sierpien - 105 osob - 29 000 wiec, jak widac nie ma reguly

Ciąża ? Poród ? Czy może macierzyństwo i wychowywanie dzieci ? Załóz sobie ten temat na sluby i wesela,a nie tutaj . A tak poza tym to wydaje mi sie,że liczysz tylko na kase !!!

Gość przyszla mloda zona
ja wiem ze od rodzicow dostane dzialke 29 arow ktora sprzedam od babci lodowke od prababci piec i pralke wiec mysle ze na meble nazbieram jakos;)

70 osób : 7.500 zł 500 dolców 1 pościel 1 zestaw ręczników zestaw porcelany obiadowej na 12 os -chrzestna męża automat -od mojej chrzestnej mikrofalówka robot kuchenny

Gość daria_parka
wesele na 58 osób 7200 zł na wesele wydalismy 20tys

Gość xeget
to darka-parka ile goście przeciętnie dali? po 100 zeta? a koszty za osobę jakie były?

Gość atramencik123
Ja slub brałam 4 lata temu. Był na 120 osób. Uzbieraliśmy ok. 22 tys. Do tego pościel, garnki, zastawę obiadową, sztućce, zastawę śniadaniową (czajniczek, talerzyki, filiżanki do kawy i herbaty itp.) Część gości chciała nam podarować pralkę, lodówkę lub inne sprzęty ale to wszystko juz mieliśmy więc dawali nam pieniądze.

Gość AniaMM
To zalezy od wielu czynnikow, wiem ze powinno sie przynajmniej pokryc koszt stolika, czyli dac taka kwote, ile, kosztuje miejsce w restauracji... Wszedzie gdzie chodzilam, w przeciagu oststnich 2 lat, dawalam 200 zl od 1 osoby. I uwazam, ze to minimum ktore powinno sie wlozyc do koperty, od 1 osoby. Teraz to nawet i 300 zl, od osoby, tak mysle. No a jesli kogos nie stac... to przynajmniej te 400 od pary. Wtedy wesele ma szanse sie zwrocic. Pozatym, najlepiej jest zrobic liste prezentow, jesli takie sa potrzebne. Np konkretne modele pralek lodowk itd. Niewiem zreszta... ale ja wolabym sama sobie wybieraz agd... Np ja mam mnostwo naczyn... mam tez mieszkanie, dzialki, i nawet las, co prawda odziedziczylam po rodzicach...ale... wiem, ze nie potrzebuje juz naczyn, czy innych sprzetow... Wolalabym pieniadze.

Gość taka jedna zona
50 os, 25 tys. slub byl w zeszlym roku...

Gość jak mozna nazbierac
jak cala "impreza" jest droższa od tego co w kopertach :D Milego zbierania.

Gość tyle ze do kocna zycia
nie musze pracowac