Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turystka kilkudniowa

czy jadac do Londynu na kilka

Polecane posty

dni oplaca sie kupic karte oyster? ile kosztuje i gdzie ja kupic? czy pieniazdze zaplacone za karte sa do wykorzystania? (ktos tak mi sugerowal) z gory bardzo dziekuje za pomoc znawcom tematu :) prosze nie odsylajcie mnie do angielskojezycznej strony, bo nie znam angielskiego :(

Gość sony ericssonnn
na ile dni jedziesz? i co chcesz zwiedzac? moim zdaniem sie oplaca jesli bedziesz mieszkac daleko od centrum i codziennie dojezdzac metrem, jesli mieszkac bedziesz w 1 strefie to lepiej kup tygodniowke na autobus, chociaz zawsze warto miec karte oyster i nawet doladowac na pay as you go jk np bedziesz chciala raz pojechac gdzies dalej, ale ogolnei wiekosc ciekawych miejsc i zabytkow jest w 1 lub 2 strefie wiec spokojnie autobusami dojedziesz a przy okazji pozwiedzasz miasto z okien autobusu, cena tyg na metro na 3 strefy to 30.20 funtow a na autobus (nie ma podzialu na strefy, jedziesz gdzie chcesz) to chyba 14f

dziekuje mieszkac bede w 3 strefie, a jade dokladnie na 4 dni

Gość sony ericssonnn
bilet dzienny na 3 strefy na metro to 8.60 wiec jak lepiej kup sobie travelke jak planujesz sporo jezdzic, autobusami moze byc za daleko i za dlugo a chyba chcesz zwiedzic pare rzeczy w ciagu 4 dni, chyba, ze doladujesz pay as you go jak masz zamiar tylko metrem dojezdzac codziennie do centrum a potem chodzic...

Gość zaczynam nosic okulary
pay as you go na osyter nie ebdzie ci sie oplacac ,bo pewnie bedziesz uzywac kilka autobusow czy linii metra. koszt oysterki na tydzien z 3 strefy to ok.28 funtow. mozesz kupic travel card na jeden dzien ,wydajhe mi sie ze teraz kosztuje ok.5.50 - ta travel card jak kiedys kupowalam to byla tylko na styrefy 1-2 lub 1-4 ,wiec musiaalm kupic 1-4, ale nie jestem pewna czy nadal tak jest . wydaje mi sie wiec ze najlepeij bedzie kupic oysterke na tydzien. poza ty mozesz za[ytac sie praxcownikow na ktorej kolwiek stacji metra i oni powinni ci zaoferowac najbardziej oplacalna opcje.