Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bedzie chłopiec

Mam problem ...................!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość bedzie chłopiec

Za 2 tyg mam termin porodu, obecnie przebywam na zasilku chorobowym po ustaniu zatrudnienia, ktory strace z dniem porodu. Z tego wynika ze od dnia porodu nie bede ubezpieczona i nie wiem co zrobic by uniknac nieporozumien w szpitalu. Moze przejsc na ubezpieczenie meza?

Gość bedzie chłopiec
a czy bedac na zwolnieniu lekarskim za ktore placi mi zus moge zostac zgloszona do ubezpieczenia przez meza

Gość fuksja_purpurowa
Kobieta będąca w ciąży nie potrzebuje mniec ubezpieczenia zeby rodzic. Nie wszyscy o tym wiedza ale takie jest prawo. Pantwo sprawuje opiekę nad kobieta w ciazy bez wzgledu na to czy ma ona ubezpieczenie czy nie. Idz do szpitala, w ktorym bedziesz rodzic i powiedz jaka jest sytuacja. Jesli jakaj niemila recepcjonistka zacznie wymyslac to wiedz, ze prawo Cie chroni a ona może Ci kit wciskać.

Gość fuksja_purpurowa
sorki za błąd, nie "mnieć" a "mieć" oczywiscie ;)

Gość bedzie chłopiec
wiem ze jest taka ustawa ale oni zawsze w szpitalu wolaja ubezpieczenia a ja nie chce sie denerwowac, stres przy porodzie mi wystarczy

Ja tez bylam w twojej sytuacji tez mialam umowe do rozwiazania inormalnie urodzilam(cc) i bylo wszystko git:) szybkiego porodu zycze

totez idz do szpitala juz teraz i dowiedz sie wszystkiego zeby pozniej nie robili problemów.

Gość bedzie chłopiec
tyle ze mi nie zostala przedluzona umowa do dnia porodu i zasilek macierzynski mi sie nie nalezy

Zostalas zwolniona z pracy w ciazy???Czy masz jeszcze prace a jestes na l4???? Ja mialam prace do czerwca a we wrzesniu mialam rodzic i do wrzesnia mialam przedluzona umowe a cala ciaze bylam na l4 bo mialam zagrozona??? Po porodzie macierzynski mialam bo ponad rok pracowalam lacznie z ciaza

Gość bedzie chłopiec
ja zostalam zwolniona w trakcie ciazy, zalozylam sprawe pracodawcy o przywrocenie do pracy ale ona rozstrzygnie sie dopiero po porodzie. A chorobowy obecie wyplaca mi zus, ale dostalam decyzje ze strace do niego prawo w dniu porodu. A macierzynski mi sie nie nalezy

achaa co za sk****syn kobiete w ciazy zwolnic. Jak sie sprawa rozstrzygnie t owszystko Ci powiedza a do porodu to mozesz bez problemu isc bez ubezp. aa jak wolisz to idz do szpitala albo do swojego lekarza i porozmawiaj o tym

Gość bedzie chłopiec
ta moja sytuacja jest chora, nigdzie nie moge uzystkac jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie ani w zus ani w nfz

Moja kolezanke tez chlop zwolnil pozniej sie okazalo ze jest w ciazy 5 tydzien i poszla do radcy prawnego ale wtedy to mial prawo ja zwolnic bo nei wiedzial. Moze popytaj jeszcze gdziec