Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shshyw

co dalyscie szybciej do jedzenia mimo zalecen

Polecane posty

Gość shshyw

ja dalam banana juz w 4 miesiacu. a niedawno sie dowiedzialam ze od 8mego.ale skoro nic mu nie jest to daje nadal. ma 6 miesiecy a wy ?

moj tez jada banana od 6 mies. i bardzo lubi :) takze w 6 mies. podalam krowie mleko :)

moja byla uczulona na mleko krowie i dostala je dop w 9 miesiacu nic oprocz jablek i gruszek nie chciala jesc(1 zab w 10 miesiacu)

Hmm niby banany od 8 ale w sloiczkach sa po 4 juz .. Moj tak dostawal. POmarancze dostal jak skonczyl 7 miesiecy w sumie on na nic niema alergii. Jogurty niby od 11 powinno sie dawac maly dostawal najpeirw te z hippa po 6 miesiacu a jak skonczyl 7 dostawal na mleku krowim . Nie trzymam sie mocno schematow bo by czlowiek zglupial. W sumie to takie najsztywniejsze to w Polsce sa nie wiem dlaczego

dziewczyny, od kiedy dajecie swoim maluszkom kisiel??? Z tego, co sie orientuje, to nie ma takiego typowo dla niemowląt. Moja córka ma 7 miesiecy i chciałabym jej od czasu do czasu dac kisiel. Nie za wczesnie???

Gość dfghjkkk
możesz zrobic domowy kisiel. Kup jakiś sok np. bobofrut, połowę zagotuj a do drugiej połowy dodaj troszkę mąki ziemniaczanej i wymieszaj. Wlej do reszty gotującego się soku.

dfghjkkk, dzięki :) Na pewno jest to duzo zdrowsze, bo bez tej całej chemii i konserwantów. A czy taki kisiel moge dawac już 7 - miesięczej córeczce czy jeszcze za wczesnie???

Gość dfghjkkk
chyba tak tylko wybierz sok odpowiedni do wieku

taki kisiel możesz podawac z owocami również :) ja podaje jogurty na mleku krowim nie koniecznie specjalnego przeznaczenia dla dzieci :) parówki cielęce też wcina :) szczerze to nawet nie wiem jakie są dokładne zalecenia :P jak dotąd tylko pomidory mu nie smakują...