Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimamumimamumimamu

wiersze

Polecane posty

Gość mimamumimamumimamu

co sadzicie o tych wierszach? „Chlip Lubię czasem sobie pochlipać. Tak zwyczajnie, po babsku. Siedząc na moim różowym krześle. I patrząc przez lekko ubrudzoną szybę. I poszukuję w głowie jeszcze kilka powodów Dla których pochlipie sobie 10 minut dłużej. Z tej chwili przygnębienia budzi mnie kawa i zielone korale, Na których przez przypadek zawiesiłam wzrok. __________________________________________ „Dorosła Gdy byłam małą dziewczynką Bawiłam się w dorosłość. Marzyłam o niej. Chciałam jej zasmakować jak najdokładniej. Dziś jestem już o krok. Boję się. Bo widzę odpowiedzialność i powagę spraw jaka na mnie powoli napływa. Zastanawiam się czy zdołam temu podołać Przecież jestem tylko dzieckiem. __________________________________ Lubię, gdy pada deszcz. Lubię płakać razem z niebem. Koncert kropli uderzających o szybę w oknie. Tam mocno uderzają, tak natarczywie chcą mi coś powiedzieć. Każda z osobna, tak piękna, przejrzysta. Widzą, że mają we mnie przyjaciela. Kuszą mnie, bym wyszła na zewnątrz. Pragną popłynąć przez me skronie, policzki, usta Chcą zlepić moje włosy. Tym razem chyba ulegnę Kusi mnie jeszcze rześkie powietrze majowego popołudnia.

Gość mimamumimamumimamu
czy ktorys z nich Wam sie podoba? jak je rozumiecie?

Gość beatryczeAAAAA
nuda wieje ale w sumie maja cos w tej prostocie

Gość kulfonImonikaa
no dokladnie... a to sa Twoje wiersze zapewne? oceniam jak na 4 w skali od 0-10

w sumie wszystkie niezłe ] 1 no taki prawdziwy 2 fajny, tak jakby bardziej uświadamia mnie w czymś :classic_cool: 3 też ładny, taki marzycielski sory nie umiem się profesjonalnie wyrażać :classic_cool:

Gość MaRtYnAAAAaaaA
niektore zdania masz fajne ale jest duzo bledow i zdan bezsensownych ale jestes na dobrej drodze, ciwcz po prostu;)

Oj... Nie wypowiem się. P.S. Cześć Mintaja. I dobranoc.

Gość gfcd8ik
1 najfajniejszy kojarzy mi się jakbym oglądała "nigdy w życiu"

Gość kiciaaa88888
beznadziejne sa;/ ja bym nawet na publike tego nie dawala;/ kazdy tepy duren takie cos wymysli;/

WeWo witam :) ale dobranoc? :( Jeszcze nawet dobranocki nie było :classic_cool:

Gość zakonnicaWPrzebraniu;d
no ale nie mozna tak krytykowac... to sa jej uczucia...pisala to co czula a takie wiersze sa najcenniejsze mnie sie podoba:) pisz dalej:)

Gość jestesbeznadziejnablablabla
1. mh , a jak ja napisze "siedze na fotelu, patrze przez okno i puszczam baki" to tez jest to poezja?;d przeciez to sa moje uczucia;d

Gość mimamumimamumimamu
no tak, wiersze te powstaly z emocji ktore akurat w sobie posiadalam... to sa moje szczere refleksje..

i dobrze, pisz dalej :) nawet tak tylko dla siebie :)

Gość mimamumimamumimamu
Dzieki Mintaja:)

jak dla mnie masz styl taki jaki lubie a tez pisze od dziecinstwa, nie lubie szymborskiej za to pawlikowska ma swietny styl i ja uwielbiam poczytaj sobie jej wiersze to moze popracujesz nad stylem chociaz nie jest zly ale moze dodaz jakies ciekawe rzeczy:P

Gość haaahaaa
siedze na fotelu, czytam o nowotworach i pale fajki

WeWo? I'm Mintaja :D autorko wiesz na kafe zawsze Cię zbesztają i bla bla bla ale pisz, może za 30 lat komuś pokażesz i będzie zaje.... fajna pamiątka i wspomnienia :)

Gość haaahaaa
siedze na fotelu, patrze przez okno.. olowiana chmura zawisla tuz nad moja glowa

Kolejny bialo-czarny ulecial zastep wron do nieba, do gwiazd do wczoraj I spojrzalo na mnie z siedmiu stron swiata: - z chwili obecnej, tak blogo kojacej, - z trzech minionych wiosen i - dwoch przyszlych lat. Zostal mi jeden dzien wiszacy w Pomiedzy bez wiedzy, czasu wspomnien i pieniedzy. Gdybym tylko mogla wzbic sie nad przesycen klosy i ulamac lewy rabek teczy, utonac w zyczen lace, gdize rozowe wrzosy... Poczekalabym tam az wiatr mnie wyreczy w czekaniu, trwaniu, ostrzeniu wzroku.. A wszystko wydaje sie takie odlegle, stojac wciaz w tym samym rogu siedzimy liczac chmury tak sloncu ulegle.. I co nam po smiechu, placzu i zlosci? Co robic z minionym wiekiem dzieciecym? My- nietrwali, zalosni, przebici i prosci. Staniesz sie meski, moj wyraz dziewczecy, Uciekaja w niebycie duze-male troski, kolorowe kredki, drewniana hustawka.. Nagle stajemy sie wsciekle dorosli - nie przystoji nam usmiech, naiwnosc i zadna zabawka. Co poczac mozemy gdy wszystko przeminie? Lzy wiary, niewinnosc, okrzyki zapalu...? Jak mamy cucic dziecko ktore juz w nas ginie? ...tak cicho, bez bolu i tak pomalu? Ja nie chce byc duza, nie chce rosnac wiecej! Chce wciaz sie wywracac i miec brudne rece! Zatrzymaj prosze wskazowki pedzace! Chce wciaz przezywac te szesnascie lat, gdize dzwieczny smiech Bezsensu szrpal linki wiodace ten maly, wesoly, niewazny swiat. To o dorastaniu i przemijajacej mlodosci tak dla przykladu:P