Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

betterthandr

AU - PAIR . OPIEKUNKA

Polecane posty

hej. ktos byl opiekunka w au-pair? prosze o informajce gdzie zglosic sie z papierami, jak zalatwic sobie wyjazd ?? znalazlam rodzine w au-pair world i sa mna zainteresowani tyle ze ja nie wiem jak i gdzie zlozyc papiery?? pomoze mi ktos? prosze o w miare szybka odp prosze

Gość mnmnmn
ja też znalazłam rodzine przez internet i to oni mi podali spis dokumentów, jakie musze zebrac. a gdzie chcesz wyjechać?

Gość Asiulka1237
Hejka! Ja znalazłam swoją rodzinkę tutaj: http://aupair-world.net na własną rękę, bez kosztów pośrednictwa biur... , które tylko ściągają kasę. Jak masz jakieś konkretne pytania to śmiało tutaj :))

Gość nknjk
a jak znazlas rodzinke? Sami sie do ciebie zglosili?? Na aupair worl jest od cholery profili, takze konkurecja spora.

no wlasnie chcialabym jechac do angli do rodziny mieszkajacej w Birmingham. zglosilam tylko im ta taka wiadomosc ze jestem nimi zainteresowana i nich ozreczytaja moj profil i sie odezwali. zgloslam tez innym rodzinom ale mnie odrzucili, ta akurat sie zgodzila. tyle arzy analizowalam profil ze znam juz na pamiec. Asiulka1237: wlasnie na tym au-pair world. bardzo mila rodizna mi sie wydaje, dziecko rozesmiane, wrecz buzia wielka rozesmiana xD i jak? gdzie wyjechalas? jak tam wyjechalas? jakies papiery tzreba? jakie? opowiedz mi tak zebym nie bala sie tam jechac, ze sie zgubie czy jakos tak..

Gość klpmn
ale kontaktowałaś się już z nimi jakoś mailem albo tel? bo to że Ci odpowiedzieli na au pair world że są zainteresowani jeszcze nic nie znaczy..

Gość weronika_11111
wiesz, ja tez się interesuje tym żeby wyjechać jako au-pair, ale wg mnie najlepiej udać się do biura, za pośrednictwo trochę kasy biorą, ale ty piszesz że juz masz rodzinę więc takie biuro powinno ci tylko pomóc załatwić formalności, formalności trochę jest i obawiam sie ze nie wszystko załatwisz sama, potrzebne są różne zaświadczenia: o niekaralności, że się uczysz, trzeba zalatwić wizę(au-pair dostaje wizę dla osoby uczącej się na 1 rok z możliwością przedłużenia pobytu o chyba 6 miesięcy lub kolejny rok), jest też kwestia w jakim stopniu znasz język, b. często osobie chcącej wyjechać wydaje sie że zna język, a potem są problemy, no i jak jedziesz z biura masz pomoc rezydenta, pewność że nie zostaniesz oszukana(jeśli chodzi o pieniądze, waryunki mieszkania) i zawsze możesz liczyć na pomoc biura w zależności od rodzaju sytuacji, przemysl to na spokojnie, ja uważam że lepiej nawet zapłacić za pośrednictwo ale mieć pewność ze w razie jakiejś sytuacji ktoś pomoze nam w obcym kraju