Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coś tu chyba nie gra...

______________ofiary powodzi __VS.__ ofiary Smoleńska___________

Polecane posty

1. Dlaczego rodziny ofiar katastrofy pod Smoleńskiem dostali pomoc - OD RAZU, 40.000 zł + 10.000 + 2.000 wiecznych rent dla rodziców ofiar + 2.000 zł. wiecznych rent dla dzieci ofiar = 50.000 na JUŻ + 4.000 zł. /m-c (kosztów ceremonii pogrzebowej nie liczę...szanuję ten gest)... Powodzianie - NIE, muszą wypełniać formularze, przedstawiać faktury itd. żeby EWENTUALNIE dostać "AŻ" 6.000 zł. zasiłku - ale tylko ci, którzy mają wodę w domu i udokumentują to. Oczywiście to na gospodarstwo a nie na osobę :-O Nieliczni szczęśliwcy jeśli udokumentują co trzeba fakturami - otrzymają AŻ max tyle ile wydali, nie więcej niż 20.000 zł. a przecież nie mają NIC, stracili WSZYSTKO, niektórzy również BLISKICH. Czy widzicie różnice? Czy tylko ja jestem przewrażliwiona? 2. Pieniądze na rodziny ofiar katastrofy pod Smoleńskiem znalazły się OD RAZU, nikt nie wie nawet z jakiej rezerwy czy puli poszły.....psssstt...chyba to tajemnica... Nikt nie musiał sie składać, kombinować itd. RACH CIACH i JUŻ! HOKUS-POKUS - od razu były! Pieniądze na powodzian dopiero spływają i spływać mają, nie każdy je dostanie....podają nr kont dla darowizn i miejsca gdzie składać dary... Owszem fajnie, że Polska się jednoczy, że ludzie pomagają, ale dlaczego nikt nie musiał się składać na rodziny ofiar bo KASA BYŁA (nie wspominam o żałosnych doniesieniach 1 dzień po katastrofie, kiedy mówiono, że rodziny ofiar umierają z głodu bo nie mają nawet na chleb...)? Przypomnę, że zasiłki dla powodzian będą dawane na gospodarstwo, nie na osobę -O

nie żebym miała coś przeciwko zasiłkom i zapomogom dla poszkodowanych w związku z lotem Tupolewa, broń cię Panie Boże! Absolutnie nie mam, niech dostaną i 500 tys. zł....ale wszyscy!!! A nie że są równi i równiejsi i tylko równiejsi dostają na preferencyjnych warunkach... Gdzie odszkodowania dla ofiar rodzin osób które zginęły w katastrofie zawalenia się hal w Katowicach???? Gdzie odszkodowania dla rodzin górników z Halemby w Rudzie Śląskiej??????? Mówię o obiecanych zapomogach... Gdzie one są do k....wy nędzy?????????

czy tylko ja mam takie zdanie?

hej ludzie! Anybody's here?????????????????????

Gość fhfghgj
ja sie zgadzam z Toba w 100 %, nie wiem z jakiej racji te dozywootnie renty, zgineli na sluzbie, w pracy ok, a ile osob zwyklych ginie z powodu zlych warunkow i wypadkow w pracy ? oni tez dostaja taka pomoc?

Gość fhfghgj
pytanie retoryczne of course

Gość xspkszkzz
to fakt ze to nei ejstw porzadku ale to chyba normallne ze sa rowni i rowniejsi

Gość itntntnee
a ja mysle ze ci powodzianie to powinni wreszcie zmadrzec i sie wyneisc z takich terenow po co sie narazac teraz chaty wyremontuja i za rok znowu to samo????

oczywiscie strasznie mi żal tych rodzin, ale jak mówię niech dostaną wszyscy poszkodowani a nie tylko nieliczni... Smutne to jest...zobaczcie na ofiary powodzi, wśród nich jest tyle dzieci i niemowląt na dodatek, starsze osoby, schorowane.... Jak one sobie poradzą? No jak??? Powinni im jakoś pomoc ominąć te sprawy urzędowe...jak w takiej sytuacji można jeździć po urzędach i załatwiać papierki, skoro się nie ma co jeść, w co się ubrać.... Boże, sama mam malutkie dziecko i nie wyobrażam sobie mieszkać gdzieś w szkole, skoro takie maleństwo ma ogromne potrzeby....

a co jeżeli tam mieszkają od wielu pokoleń i są związani z tą okolicą? Zwłaszcza starych ludzi trudno namówić na migrację.... Powinno państwo zrobić coś zanim zaczyna się tragedia, przecież są możliwości dofinansowania takich projektów z UE! Nie trzeba czekać aż będzie tragedia!

Gość pseudonimmmmmm
dodam, że rodziny ofiar pod Smoleńskiem maja gdzie mieszkać a powodzianie, tyle ludzi bez dachu nad głową..

Gość do cos tu nie gra
ŻADEN, po prostu ŻADEN projekt nie chroni w 100% od powodzi

ciekawe to co mówisz że żaden nie chroni od powodzi, nie mówię o projektach domów, ale np. o zmianie struktury i ukształtowania terenu, wykonania solidnego odwodnienia i innych zabezpieczeń ...może mnie źle zrozumiałeś

Gość do cos tu nie gra
dobrze zrozumiałam :)

Gość właśnie taaaak