Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniczkaaaa

internetowy kalendarz ciąży / gadżety ciążowe

Polecane posty

To zwykły kalendarzyk małżeński tzw ruletka watykańska :) Trafisz albo nie trafisz 50% na 50% :) Z takich śmiesznych rzeczy jest jeszcze internetowy test ciążowy (i to nie ten ruski co się przykłada palec do monitora i jak wyjdzie czerwone to ciąża a jak niebieskie to brak albo odwrotnie) tylko taki co odpowiadasz na 30 pytań potem wysyłasz sms za 30 zl i ci odpisują czyś jest w ciąży czy też nie :) Kolejna fajna rzecz na allegro widziałam usługę pani która ci za 2,5 powie czy urodzisz synka czy córkę :) Tak samo smsowe wróżki... Cala masa takich czasoumilaczy jest :)

a kalendarz ciąży wkleiłaś myślałam ze kalendarzyk dni płodnych. Kalandarze ciąży są ok tylko niestety co jeden to podaje inne wymiary maluszka, inne parametry itd. Nie ma co się tym tak bardzo sugerować. Można sobie porównać ale nie zadręczać się że maluszek jest mniejszy niż w necie napisano, albo nie czujesz ruchów w 16 tyg a w necie pisali ze powinnaś. Jak się z głowa podejdzie to to superowa sprawa jest :)

Gość gadżetowa mama
Fajny ten kalendarz ale dokładnie - nie ma co się sugerować na 100% bo każda ciąża przebiega indywidualnie. Jest też kalkulatorek daty porodu: http://kobietaintymnie.pl/kalkulator_daty_porodu.html co pokazuje od razu znak zodiaku dziecka. Wracając do kalendarza to przypomina jakie badania wykonać itp. także to pomocne może być w ciąży, zwlaszcza jeśli to pierwsza twoja ciąża. Kornelkowa mamo - zgadzam się - kalendarze dni płodnych to watykańska ruletka :)

a ja się nie zgadzam. mając regularne okresy oraz obserwując swoje ciało mozna dojsc do tego kiedy mniej wiecej są dni płodne i kalędarzyk w tym pomaga. oczywiscie polegac tylko na tym jest dosc niebezpiecznie chociaz mam znajomą, ktora nigdy nie zabezpieczala sie w zaden inny sposob i ma dwojke zaplanowanych dzieci.