Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość radeknowy

drozdzaki Candida, bialy nalot na jezyku, problemy zoladkowe, flukonazol, aphtin

Polecane posty

Gość radeknowy

Witajcie, mam na imie Radek. Zwykle nie pisze postow, ale brak informacji i moja bezsilnosc zmusily mnie do tego. Cos zaczelo sie dziac juz miesiac temu, wczoraj sie potwierdzilo -candida. Psychicznie jestem zalamany. Mam nature hipohondryka wiec dodatkowo sie mecze. z dolegliwosci to problemy zoloadkowo-jelitowe, oslabienie i ciagly powiekszajacy sie bialy nalot na jezyku. Nie wazne jak czesto go myje - po chwili wraca. Bol gardla przy przelykaniu w przeciagu tygodnia sie nasil i raczej sie stopniowo zwieksza. Od miesiaca stosuje diete, z poczatku niekonsekwetna, teraz juz bardziej rygorystyczna. Dzis bylem u lekarza gastrologa w gdyni (dr Zbigniew Kreps -dla zainteresowanych osob z trojmiasta) zrobil mi usg jamy brzusznej. Wyszedl malutki refluks, reszta w normie. W posiewie kalu wyszla candida, nie wiem jeszcze jaka. Lekarz zapisal mi flukonazol (fluconazolum/fluconazole/flumycon) oraz nolpaza na refluks. Wypisal mi co moge jesc a czego mi nie wolno. Dodatkowo mam aphitn na smarowanie jezyka. Sprawa wyglada tak, ze po powrocie do domu zazylem flukonazol i po okolo godzinie zaczelo mi robic sie dziwnie. Uczucie wyobcowania, otepienia, problemy z pamiecia, oslabienie, niewielkie fale ciepla i zimna, problem z koncentracja i okreslaniem uplywu czasu, stres, nie wiedzialem co mam robic, co chce robic. Meczylem sie tak z 2-3godziny. Koszmar. Potem sie nieco uspokoilo, ale dalej bylem otlumaniony. Nie znalazlem nic jednoznacznego na ten tamat w necie, wiec pytam was drodzy, co to oznacza? Jedni sugeruja ze to oznaka uczulenia na lek a drudzy ze to toksyny po umierajacych drozdzakach candida. ? a jakie wy uzywacie leki przeciwgrzybicze ktore zabijaja candide ale nie daja skutkow uboczych? Co mam robic? stosowac tylko aphtin na jezyk i trzymac djete, czy moze to nie wystarczy i trzeba odpowiedniego leku? jak szybko rozprzestrzenia sie candida? gdybym odstawil leki na miesiac na czas pracy, to mocno sie rozprzestrzeni/zaostrzy?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować