Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irqa.

WEGETARIANIZM.Odruch wymiotny na widok miesa.

Polecane posty

Gość irqa.

Do tej pory uwielbialam szyneczki,kielbase itp.W lodowce zawsze musialo cos byc.Problem zaczal sie od niedawna.Moze to pod wplywem filmu jaki obejrzalam,nie wiem. A ogladalam rzez zwierzat,jak na zywca zdzierali skore,zamiast najpierw je dobic ;/ Wstrzasnal mna ten film,i nie wyobrazam sobie zeby z moich psow na zywca zdzierali.Krowy przywiazywano do czegos i w takiej beczce sie krecily ze tylko glowa wystawala.A facet stal i po trochu podzynal gardlo a ta krowa wyla z bolu cala zakrwawiona. Myslalam ze najpierw sie czyms oglusza zwierze a oni na zywca. Lis obdarty ze skory jeszcze sie poruszal i mrugal oczami.Szok! Zauwazylam ze kielbasa i inne przestaly mi smakowac.Kurczakow nienawidze,nie wiem jak to moglam jesc.Wczoraj mama kupila wedzony boczek to malo sie nie pozygalam,wydawal mi sie jakis stary,a mama z corka mowia ze nic nie czuja ze dobre.Wedlina tez mi nie podchodzi.Nie wiem czemu czuje starzyzne a oni nie.W ciazy na pewno nie jestem.Czy komus tez robi sie niedobrze na widok wedlin a kiedys sie nimi zajadal bez konca?

Gość bnhfmnx
to jakies nieliczne przypadki takiego traktowania, normlanie to sie zabija zwierze szybko i dopeiro je sie obrabia.

Gość o kochana
to są bardzo liczne przypadki. Niestety tak się robi i to jest na porządku dziennym. Ja nie wyobrażam sobie jak można być taką osobą...ja nie jem mięsa od kilku lat i to nie dlatego, że mi nie smakuje czy coś. Nie jem dlatego, że nie toleruję i nie zgadzam się z takim traktowaniem zwierząt.

Ja nie jem miesa od 10 lat (ani żadnych jego przetworów) a także ryb i grzybów. Ale dlatego, że nie lubie. Nie mam odruchu wymiotnego na jego widok ale kiedyś próbowałam zjeść kawałek i odruch wymiotny był. Oczywiście nie przełknęłam tego. ;)

Gość by by
po takim filmie to normalne... ja ogladalam duzo mniej drastyczny a i tak slabo mi sie zrobilo i o malo nie zemdlalam :O potem tez mialam wrecz odruch wymiotny na widok czegos z miesa