Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajajajjajaj

pytanie o pity do wiedzacych i znajacych sie na rzeczy

Polecane posty

Gość jajajajjajaj

pisze na macierzynskim bo wiem ze tu sa dorosle osoby i moze wy mi poradzicie....Mam zaciagniety kredyt i kilka rat do tylu niesplaconych. Poszlam na ugode do banku i mi przesuneli termin ostatecznej raty na lipiec...i tu mam pytanie. Za kilka dni mija termin kiedy mam dostac zwrot podatku z pitow, ale jeszcze nic nie dostalam. I sie tak zastanawiam czy bank mogl wlasnie wsiasc na ten zwrot i pobrac go na poczet dlugu???Nie dostalam zadnego pisma w zwiazku z tym, ale czy jest taka mozliwosc???powiedzcie prosze

Gość jajajajjajaj
tzn ostatecznej SPLATY na lipiec....

Raczej nie. Chyba musiałby najpierw kalzuulę na bankowy tytuł wykonawczy dostać, a potem wszcząć postepowanie egzekucyjne a to trwa. Poza tym wiedziałabyś, ze sie jakieś postepowanie sądowe toczy.Wiec spokojnie. A do kiedy Urząd Skarbowy ma ostateczny termin do wypłąty nadpłat podatków?

Gość 3 m-ce o daty
zlozenia pit.

Gość 3 miesiące od złożenia zezna
niaaaaaaaa

Gość jajajajjajaj
ma czas do 3 miesiecy, a ja skladalam pity 9 marca czyli do 9 czerwca powinnam dostac a jeszcze niemam, a wiele osob ktore znam dostaly juz po miesiacu wiec sie pytam...wiec nie mam sie czym martwic??Dostalabym w razie czego jakies pismo, tak??

Gość jajajajjajaj
ma czas do 3 miesiecy, a ja skladalam pity 9 marca czyli do 9 czerwca powinnam dostac a jeszcze niemam, a wiele osob ktore znam dostaly juz po miesiacu wiec sie pytam...wiec nie mam sie czym martwic??Dostalabym w razie czego jakies pismo, tak??

Gość mi zabrali rok temu za mandat
i wcześniej dostalam pismo wlasnie,że zabrali za mandat :)

Gość bomba_bomba
No mi się jednak wydaje , ze ostateczny termin zwrotu za PIT masz do 31/07, wiec myślę, ze sobie możesz jeszcze trochę poczekać.

bank nie mógł. Mają 3 miesiące ale jak im się lekko opóźni to się nie stresuj bo oni maja tam taki burdel ze tylko kółka doprawić. Pierwsi w kolejności dostają kosiarkę ci którzy złożyli zeznanie elektronicznie bo paniusie już nie muszą wklepywać do komputerów. Ci co rozliczali się tradycyjnie muszą czekać cierpliwie. Możesz tam zadzwonić i zapytać kiedy ci pieniążki przyślą jak już będziesz "po terminie" i powiedzieć im kilka słów o odsetkach to wtedy powinni się zmobilizować.

Gość bomba_bomba
Mandat to nie to samo co bank, w przypadku mandatów wierzycielem jest Państwo, czyli odpowiedni US ..... i oni mają prawo zabrać należnosć wraz z odsetkami.....

Gość lusineczka
bomba - mylisz się, US ma 3 miesięce na zwrot nadpłaconego podatku, więc termin 31 lipca dotyczy osób które złoży PIT w ostatni dzień kwietnia. A jeśli spóźnią się chociaż dzień to muszą Ci wypłacić odestki od dnia w którym złożyłaś zeznanie podatkowe, Więc warto walczyć o swoje!

Gość jajajajjajaj
tzn ze bank moze sobie to zabrac ale wczesniej jest zobowiazany mnie o tym poinformowac...ok, tak wiec czekam na wplyw...dzieki

A i jeszcze jedno! Ja PITY składałam na początku lutego.Moja mama w kwietniu i dostała już kasę a ja nie.Przedzwoniłam do nich to babeczka powiedziała że US ma czas na wypłate zwrotu do 31 lipca!

Gość glowa babka w US cie w chu ...
zrobila. Pisz ty moja droga skarge do US do naczelnika. Naleza ci sie karne odsetki!!! Jakbys nie zlozyla pitu na czas zaraz by cie scigali ... My tez mamy jakies prawa :D

No żesz kurwa to się wkurzyłam!!!!! To ja zaraz muszę poszperać jakiś informacji w necie bo tak niemoze być!No właśnie już sama do sibei mówię że jak bym się spóźniła to bym miała gówno a jak oni to guzik robią!

Gość glowa babka w US cie w chu ...
Na zwrot mieli czas 90 dni.