Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mamusia

jak podać 11 miesięcznemu dziecku kiwi?

Polecane posty

Gość dobre dobre z tymi owocami
bede sie teraz wysqtrzegac nadmiernej ilosci owoco zeby nie przedawkowac witamin!! za to podajac wyitaminy w pastylkach mam pewnosc ze to odpowiednia dawka hahahahahahahaha a ja zawsze myslalam ze dziecku nalezy pozwoli jesc to co chce ( z wyjatkiem slodyczy) bo organizm sam sobie dobiera skladniki zywieniowe i reguluje zachwianki wg tego czego mu akurat potrzeba i niz dopuszdcza do brakow ale widocznie trzba isc do specjhalistow zeby przepisali recepter na ilkosc owocow w diecie dziecka hahahahahhaha

14:50 [zgłoś do usunięcia]Kobiety drogie Witaminy tez mozna przedawkowac. A nie musze tlumaczyc,ze u malych dzieci moze powodowac alergie ty matole!!!!! naturalne witaminy prawie są nie możliwe przedawkowania trzeba było by zjeść jednorazowo z 10 kg kiwi!!!!! natomiast syntetyczne w tabletkach tak bardzo łatwo przedawkować i są szkodliwe!!!! Wiec Mamusie nie słuchajcie tego głupka!!!! i karmcie swoje bobaski zdrowym kiwi :))))) Następnym razem ciemniaku doucz się jak będziesz wypowiadał!!!!!

16:17 [zgłoś do usunięcia]Kobiety drogie Nie bede sie przed wami tlumaczyc,bo co mam wam tlumaczyc? Pisze,ze wywoluje alergie a wy,ze uwazam,ze szkodzi Tepe jesteście i tyle:d Przykre,ale prawdziwe..kilku zdan nie potraficie zinterpretowac poprawnie wynocha stad oszuście!!!!! nie raz piłem sok marchii (z 1 kg) i się czułem rewelacyjnie :) :) o przedawkowaniu nie było mowy :)

Gość matacz...
JAK MOJE DZIECKO MIAŁO 11 MIESIECY TO SAMO SOBIE DAWAŁO RADY Z KIWI wy macie jakies problemy ?? moze sami jestescie niepełnosprawni

Gość ja tam nie wime
ja to bym polemizowala czy 11 miesiecznemu dziecku wogole wolno juz kiwi dawac ;|

moj jadl warzywa i mieso gotowane i owoce w calosci majac 6 miesiecy. teraz ma poltora roku, nigdy nie mial zadenj alergii ani zadnych klopotow z trawieniem i ogolnie zdrowiem. juz teraz nic nie zje z czyjas pomoca. widelczyk i jedzenie w miseczce i sobie ma radzic.

Gość ja tam nie wime
a co do przedawkowania witammin to u malych dzieco do powiedzmy 2 lat trzeba bardzo uwazac bo jak "przedawkujemy" owoce i warzywa to grozim multiwitaminoza ktora skolei prowadzi to chorob serca i krazebia, ale rbta co chcetam\, not my problem

Gość ja tam nie wime
nie na darmo zaleca sie dzidziusiom do 50 gram dziennie owoc ow na poczatku

Gość ja tam nie wime
brunet 81 to ze ty pi les to nie znaczy czy niespelna roczne dziecko moze, ty masz wogole dzieci ze sie tak udzielasz,

Gość o kurka wodna
a musisz podawać kiwi ?? Podobno lubi uczulać i lepiej się wstrzymać do drugiego roku życia . I wtedy jeść będzie umiał i nie będziesz miała problemów z podaniem mu go w plasterkach ;)

jeszcze na świecie nie słyszałem żeby ktoś przedawkował naturalne witaminy :) nie było takie przypadku natomiast branie witaminek syntetycznych tak!!!! były uszkodzenia wątroby !!!!( marskość) warzywa i owoce Mamusie są zdrowe :) karmcie tym maluchy :)

Gość ja tam nie wime
nie twierdze ze od jednego kiwi, chryste, ty masz jakis problem?? twierdze ze trzeba uwazac z owocami na poczatku, zreszta kiwi w 11 m-cu zycia moim zdaniem to g lupi opmys l, skupilabym sie na banannach, jabkach, sliwkach, wisciach, czeresniach, gruszkach

Gość alliska
mi lekarka ostatnio poleciła dawać wszystkie owoce w tym kiwi mojemu dziecku, a ma dopiero 4,5 mies i tak sie własnie zastanawiam czy jej nie odbiło ;)

Gość dobre dobre z tymi owocami
cy zywic dziecko do 2 roku zycia jak tak latwo mozan przedawkowac warzywa i owowce??? hmmmmmm???? moje ma 8 miesiecey i je warzywa 2 razy dziennie, owoce je tez min 2 razy dziennie chyba mu krzywde robie! chyba przestawie je na sama wode plus witaminy w tabletkach, bede mial pewnosc ze nie rpzedawkuje!

Gość ja tam nie wime
to masz te dzieci czy nie, bo jak nie to nie udzielaj rad, bo kto potem odpowie za bledy

Gość alliska
aa jeszcze dodam że to bardzo ceniony lekarz w moim mieście

Żonko to długo i dobrze to procentuje na przyszłość :) dziecko ma mocniejszy organizm i jest mniej podatne na choroby. Nie ma lepszego!!!!pokarmu niż mleko matki!!!!! i nigdy nie będzie!!!!! uważaj an GMO bo jest a Anglii staraj unikać....

Gość o kurka wodna
Drugi rok zaczyna się , po pierwszym ... to tak jakby ktoś nie wiedział :P czyli po pierwszych urodzinach :P

Gość ja tam nie wime
moje dziecko je wszystko ma 1.5 roku, ale cytrusy jako ze uczulaja zacelam dawac jak skonczyla rok, wole byc rozsadna niz eksperymentowac na wlasnymn dziecku, skoro uwazasz ze jestes dobra matka to fajnie, zapytaj o to swoje dziecko za 15 lat jak bedzie mialo problemy trawienne :D:D:D

Gość ja tam nie wime
dziecko ma przed soba cale zycie i mase czasu na spr obowanie kazdego owocka i warzywa....gratuluje tepoty