Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia1829

rozstepy.

Polecane posty

Gość kinia1829

Hej . Znacie jakies sposoby na rozstepy ? Mam na biodrach i na nogach nie wymglada to atrakcyjnie i rzuca sie w oczy . Wstydze chodzic w bikini i spódniczki tez nie moge zalozyc . Stosowalam juz rózne kremy balsamy i oliwki ale nic w sumie nie pomoglo. Jezeli znacie jakies sposoby to piszcie.. Najbardziej interesuja mnie sposoby domowe bo do lekarza nie mam czasu isc. Ale jezeli naprawde macie jakies cudowne kremy które pomogly to podajcie nazwy .. z góry dzieki ;]

Gość kinia1829
przeszlam juz kazda faze .. na poczatku byly fioletowe potem czerwone a teraz blade .. ale i tak sie bardzo zucaja w oczy ..

blade to juz masz blizny po rozstępach. Już nic z tym nie zrobisz, chyba że poddasz sie zabiegom laserowym.

z bladymi nic nie zrobisz.Gdyby były czerwone mogłabyś iść zastosować mezoterapie igłową.

Gość kinia1829
a ile kosztuje taki zabieg laserowy ?

To nie ejst jeden zabieg tylko cała ich seria, a nikt nie da ci gwarancji, że się uda. Poza tym taki zabieg wiąże się z ryzykiem. wystarczy, że lekarzowi drgnie ręka i efekt będzie odwrotny do zadowalającego. Z tego co pamiętam zabiegi takie kosztują w granicach 1000-1500zł.

Od 1200 do 2000 zł. Nie zrobisz tego od razu ,tylko musisz chodzić regularnie na zabiegi korygujące.

Gość kinia1829
czasami sobie mysle ze wolala bym jak by odcieli mi ten kawalek skóry juz z takimi bliznami wolala bym chodzic. Chyba naprawde bede musiala sie meczyc z rozstepami do konca zycia.

Nie łam się Kinia...większość kobiet ma roztępy. Ja mam na tyłku i gdy chudnę zauważam też cienkie niteczki na piersiach. Taki już nasz babski los;)

Kup sobie balsam do ciała ''Terproline body cream''. Zapobiega powstawaniu nowych rozstępów i poprawia wygląd skóry.

Gość kinia1829
w sumie to chyba bez sensu bo wiecej rozstepów na moim ciele raczej sie nie zmiesci .

Ale jeśli zaczniesz intensywnie tyć lub chudnąć rozstępy mogą się powiększyć.Lub co gorsza powstaną nowe.Więc lepiej zapobiegać niż leczyć.

Gość Kikus_22
Hmm, a jak są fioletowe to da się je jeszcze usunąć, tak? Jestem w ciąży i rozlazła mi się skóra przy pępku, masakra...

Gość Kikus_22
Tym balsamem, który u góry wpisałaś czy jakimś innym sposobem?

Gość milla_milla
Witam! Byłam z moimi rozstępami po ciążowymi u dermatologa - obecnie są blado różowe - oprócz tabletek poprawiających wygląd skóry pani doktor kazała mi robić piling z kremu, który przygotowano mi (wymieszano) w aptece do którego mam dodawać zwykłą sól kuchenną i robić dłuższy masaż przed kąpielą. Oto jego skład jeżeli kogoś to zainteresuje i będzie chciał spróbować: vit A + D3 2,0 ; Aq dest 30,0 ; Euceuyni od 100,0 ; M.f. ung (lub ang) - mogłam coś niestety przekręcić bo odczytuje to z recepty a wiecie jak z tymi pisaniem jest u lekarzy :) Ogólnie skóra jest po nim bardzo fajna - jest natłuszczający - to narazie tyle moge powiedzieć bo mam go dopiero od kilku dni