Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia121212

od kiedy dziecko może jeść smażone mięso, jajecznicę i jakieś inne cięższe...

Polecane posty

Gość mamusia121212

potrawy? typu kapuśniaczek, fasolowa, grochówka, gołąbki? a zupy domowe? typu rosół,ogórkowa,pomidorówka?

Zupki to od ok 8-19 msc, te które sama ugotujesz,tylko wiadomo dziecku trzeba lżej doprawić A co do miesa smażonego ? Ile dziecko ma lat ? Nie lepiej byłoby te mięsko mu ugotować ?

Gość mama121212
milimetrowa...chodziło Ci o 18-19mcy czy o 8-9?:) tzn dziecko ma 8mcy i na razie je słoiczki, jak skończy 10 i przestanę karmić piersią chcę sama gotować dlatego pytam o ten rosół,pomidorówkę,ogórkową...po 10 mcu można? wiem,wiem, że lżej doprawiać, a od kiedy takie jak my? typu z kostką (są teraz bez glutaminianiu) lub wegetą? a co do tych smażonych mięs itp to moja teściowa ostatnio gadała, że jak córka skończy rok można jej dać, ale to chyba za wcześnie?:o planuję gotowane,duszone mięsko dawać, a od kiedy tak naprawdę można smażone? nie śpieszy mi się, pytam z ciekawości:)

Gość mama121212
o właśnie, wyprzedziłaś mnie:) 8-10 mcy:p tak myślałam!

Gość kamcia22323
mama121212 ja mam bardzo fajną książke na ten temat i inne jak chcesz pozniej poczytam i Ci napisze co i jak tylko daj jakiś namiar , jak chcesz odczywiście

Myślę,że swoje zupki mozesz juz dawac ;) Tylko oczywiście jak jes z ziemniaczkami to trzeba je trochę zgnieść np. widelcem ;) A co do mięs- myślę,że po pierwszym roku można powolutku wprowadzać,ale w małych ilościach ;)

Gość moze stwierdzic na pewno
kamcia, przez usg predzej nie stwierdzi, bo przy wczesnej ciazy nawet nie widac nic..u mnie bylo widac dopiero pecherzyk w 6tygodniu

Ale z takimi zupami jak grochówka to bym jeszcze trochę poczekała,bo to naprawdę ciezkostrawne jest;) Ale taki zupki jak pomidorowa czy ogorkowa jak najbardziej mozesz juz dawac ;)

Gość moze stwierdzic na pewno
sorry, nie ten temat:p hehe pomylilam sie,chodzilo mi o to badanie gin z innego tematu kamciu/:D

Gość kamcia22323
moze stwierdzic na pewno spoko ;) ja sobie sama wykryłam ciaże ;d wiec nie wiem jak z ginekologiem dlatego poleciłam te usg :)

Gość nintendoo
up. ciekawe