Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczkaa53

waga w ciazy, czemu taka duza?

Polecane posty

Gość aneczkaa53

czytam tutaj na tym forum opinie i niektorych jeszcze innych i nie moge uwierzyc jak mozna tyle przytyc w ciazy??? wiadomo je sie troche wiecej ale przeciez wszedzie pisze ze to tylko jakies 200-300kcal wiecej na dzien ma byc...a przecietna waga przy jednym dziecku ma wzrosnac o 9-15kg.....tak prawidlowo ksiazkowo a tutaj czytam mnostwo kobiet grubnie po 20-kilka kilogramow nie mowiac o wiecej :( to ile wy jecie? jak jem normalnie to zgrublam 4 kg do 25tc....a znajoma 27tc i na plusie 15 kg i ledow chodzi :O nie chce nikogo obrazac ale to przeciez nie jest zdrowe i póxniej widze wiele takich kobiet ma problemy z powrotem do wagi sprzed...no ale jak tu nie miec problemow jak sie wogole ktos nie kontroluje i tyle je :O

Gość alamalla
moze apetyt tak dopisuje

Gość aneczkaa53
apetyt to mi tez dopisuje....ale trzeba sie kontrolowac wszedzie pisze zeby jesc dla dwoch a nie ZA DWOCH :O

ja też wiele nie utyłam ale nie czepiam się tych co utyły. każdy organizm jest inny - kobieta kobiecie nie równa. generalnie polecam zająć się sobą a nie oskarżać inne o obżarstwo. tyje sie tez "az tyle" bo w ostatnich miesiącach woda się zatrzymuje.

poza tym poczekaj do porodu, zobaczymy ile będziesz ważyć na końcówce...

Gość pompon dla ciebie
autorko masz jeszcze w zyciu jakies problemy, czy tylko waga innych tak cie nurtuje?

Gość aneczkaa53
ja sie nie czepiam kobiet...tylko uwazam ze zdrowiej bedzie dla nich mniej jesc a co zrobia to ich sprawa...szkoda mi póxniej kobietek jak czytam ze nie idzie zrzucic albo duzo skory zwisa no ale przy 25kg dodatku to ciezko pewnie wrocic do wagi....szkoda mi znajomej ktora w 27tc juz ma problemy z chodzeniem bo puchna jej nogi i wszystko, a je co popadnie :(

Gość pompon dla ciebie
a swoja droga to masz jeszcze troche do konca wiec moze nie wymadrzaj sie na zapas:O moze nie wiesz ale w koncówce czesto wage robi zatrzymujaca sie woda..jak spuchniesz jak balon toszybko odszczekasz to co teraz gadasz:O

Gość drfgnkjm
Ja utyłam ... UWAGA.... 25 kg !!!! Mało jadłam, dużo się ruszałam i co ? i dupa ! Cukrzyca ciążowa :O Ale w pół roku wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży

Gość pompon dla ciebie
kochana przytyłam w ciazy 24 kilo ...i co?? Mialam isc sie pociac z tego powodu?Teraz waze mniej niz przed:D Zajmij sie moze innymi ciekawszymi zajeciami niz zbedna pisanina na kafeterii:O

nie wszystkie tyją przez objadanie. mozna jesc tyle ile przed ciążą ale metabolizm tak zwalnia ze tyje się jak szalonym. nie oceniaj

Gość drhg
a co to znaczy, że jakaś dziewczyna zgrubła? nie znam takiego określenia - przytyć lub utyć to tak, ale zgrubnąć :/

ja przy Iszym dziecku utylam 23 kg i schudłam praktycznie zaraz (kwestia2-3 miesiecy- dobre geny). A utyłam przez slodycze. Teraz mam +3 kg na plusie a polowę ciąży za sobą.

ja w 25tc tez mialam tylko 4 kg na plusie,a w 39 ok20kg i co Ty na to?bylam spuchnieta jak cholera,nogi i rece jak balerony.teraz 2 miesiace po porodzie i mam 5kg na plusi i pelno rozstepow,ze samj siebie jest mi zal.tak wiec autorko poczekamy zobaczymy...

Gość pompon dla ciebie
nasza autorka chyba zaniemówila z wrazenia:D albo poszła coś zjesc:D:D

Gość alamalla
ja tez uwazam ,ze nie zawsze obzarstow jest przyczyną Znam dziewczyne , która przed ciazą wazyła ok 50 kg ,a w 9 m-cu 100 !!! Oczywiscie cukrzyca ciazowa , ale oczywiscie zrzuciła Jak ją poznałam ( juz po jej porodzie ) i mi to opowiadała, to nie mogłam uwierzyc , bo laseczka taka była Ale owszem czasami kobiety tyja z obzarstwa, czasami mają tendencje do tycia itp , nie ma reguły

Gość ja przytyłam w ciąży 37 kilo !
naprawde. jak zaszlam w ciaze wazyłam 53 a tuż przed porodem 90. córka ma ponad 5 miesiecy a ja ważę 70 :(