Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania22222

ciaza a koty

Polecane posty

Gość ania22222

witajcie mam pytanie jestem w 21tyg ciazy dziecko jest drowe.. wynajmujemy mieszkanie od pani która ma 4 koty i mam problem czy od kocich odpadów dziecku albo mi cos grozi prosze o pomoc...

Gość ania22222
prosze o pomoc

Gość czekam moze sie doczekam :-)
mam kolezanke, ktora ma 2 koty, te juz byly jak ona zaszla w ciaze, urodzila zdrowe dziecko, ktore ma juz 2 lata, teraz jest w ciazy z drugim i nie ma problemow. To chyba zalezy od tego czy te koty tam byly przed twoja ciaza.

hej:) to zależy od tego czy kotki spędzają dużo czasu na dworze. jesli tak - mogą być brudne i oczywiście musisz uważać. jesli natomiast to koty siedzące w domu - to raczej nie ma wielu zagrożeń. oczywiście jest toksoplazmoza - ale by się nią zarazić musiałabyś czyścic kocie odchody i to jeszcze gołymi rękoma ... moim zdaniem co do zagrożenia ze strony kotów istnieje wiele mitów. ja osobiście mam obecnie jestem w 20 tygodniu i mam 11stego kota w swoim zyciu. wyniki badan na tokso wykazaly ze nie mam i nigdy nie miałam tej choroby.. wiec chyba nie jest sie nią tak łatwo zarazić.:)

i nigdy niczym się nie zaraziłam od żadnego kota.

Gość aneczkaa53
ja dwa koty jestem w ciazy i tokso nie mam ale badam....a kotow mialam juz chyba ok 15 bardzo je lubie, wychodza sobie na podworko z domu kiedy chca wiec nie sa idealnie czyste (zawsze tak było) i z badan wynika ze nigdy nie mialam tokso sama sie zdziwilam ze przy takiej ich ilosci i przytualniu sie do nich nie zachorowalam. Na wszelki wypadek jak sie boisz nie dotykaj ich i tyle a szczegolnie do kuwety sie nie zblizaj, i zrob badania na tokso jak nie mialas

Gość ania22222
koty trzyma pani w swoim pokoju ja czasami czesto przebywam z nimi ale te koty sa zadomowione... od 16 roku zycia mam czynnosc przebywania z kotami wiec to zadna nowosc! a kotow odpadow nie sprzatam