Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ajjjj

Wasze dzieci mają płaskostopie?

Polecane posty

Byłam z córka na bilansie 4-latka i lekarka stwierdziła płaskostopie.Mam kupić buty ortopedyczne.Poleciłybyście jakieś?

Nie moje córki nie mają,ale czy nie zauważyłaś,żeby dziecko krzywo stawiało stopy ?Bo jeśli nie to może nie jest aż takie "zaawansowane " i wystarczyłaby jakaś rehabilitacja ? np 10 zabiegów,może by pomogło ?

Gość ja bym tak do końca
nie była przekonana czy lekarka miała racje z tymi butami ortopedycznymi , takie buty stosuje sie owszem u dzieci ale kiedy wada jest dostatecznie duza , u małych dzieci płaskostopie najczesciej rehabilituje sie jest wiele fajnych cwiczeń w formie zabawowej które sa naprawde skuteczne i atrakcyjne dla mniejszych dzieci , wszelkie zaopatrzenie ortopedyczne jest zalecane przy duzych wadach kiedy same cwiczenia nie wystarcza czesto lekarze pediatrzy błednie oceniaja pewne wady postawy , jesli masz taka mozliwosc skonsultuj to z ortopeda lub jakims rehabilitantem ,

Nie zauważyłam u niej żeby krzywo stawiała stópki,po prostu ma płaski spód stopy.Lekarka powiedziała mi że jak chce to moge iść do ortopedy ale prywatnie,żadnego skierowania mi nie dała.z tymi butami to też jakos dziwnie mówiła bo raz powiedziała ze mam kupić wysokie żeby była sztywna kostka,ortopedyczne a potem powiedziała że mogę je kupić w Bartku.Przecież ten sklep nie prowadzi sprzedaży takich butów.Sama nie wiem co mam robić....

Jeśli nie stawia krzywo stópek to ja bym się wybrała do ajkiegoś rehabilitanta. Bo jeśli nie stawia krzywo stópek to znaczy,że wada nie jest,aż taka duza.Wybierz się może do jakiegoś rehabilitanta ?

Boosze przepraszam jakoś tak chaotycznie pisze :D Może wybierz się do innego pediatry niech się wypowie na ten temat i może zleci rehabilitację,a jak nie to poproś o skierowanie do ortopedy .

Gość ja bym tak do końca
ja bym jednak jeszcze raz to skonsultowała moze w poradni rehabilitacyjnej dla dzieci , albo prywatnie u ortopedy zeby miec pewnosc

Chyba pójdę do innego pediatry i skonsultuje to.Ona nie chciała mi dać żadnego skierowania do ortopedy.Wysyłała mnie prywatnie do jakiegoś gabinetu.

Ale jak to pediatra nie daje skierowanie do specjalisty,tylko karze iść prywatnie ? :O To moze idź do innego pediatry i poproś o skierowanie ?

Właśnie oglądałam jej buty....Ma pościerane trochę piety od zewnętrznej strony

No to może jednak to stópka "ucieka" . Idź do innego pediatry i poproś o skierowanie,a jeśli bedzie kazał iśc prywatnie to powiedz po prostu,że na prywatną wizytę Cię nie stać i co dziecko am mieć krzywe stopy ?

Gość ja bym tak do końca
wiesz co a moze lepiej jednak bedzie isc do ortopedy , wady postawy to ich działka i mysle ze otrzymasz konkretne informacje wiem ze prywatnie takie wizyty nie sa tanie ale przynajmniej masz pewnosc pediatrzy czesto myla sie w takich ocenach dzieci no chyba ze masz innego pediatre który zna sie na rzeczy,

pójde do innego pediatry,może da mi to skierowanie.....jak nie to pójde prywatnie.Dzięki za rady:)